woblery z Bielska Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 1. Wymień wolfram na nowy. Powinna nastąpić radykalna poprawa. 2. Stery. Wyglądają bardzo filigranowo. Poliwęglan 0,75 mm? Przy tej wielkości stery powinie być raczej z materiału solidniejszego, 1,5 mm to naprawdę minimum. Inaczej będą pękały jak szkło. 3. Kotwiczki. Wyglądają bardzo skromnie. Szczupak to silne stworzenie, takiego druciaka zmasakruje już przy pierwszym chapnięciu Wymień na solidniejsze. Warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Wiem ze kotwiczki nie sa zbyt dobre ale one mialy byc tylko na dzisiejszy test,maja juz zalozone lepsze,przypony tez juz kupione i jutro na szczuplego a stery wykonane sa z poliweglanu o grubosci 1mm. Ma Pan racje ze powinne byc miniumum 1,5mm Ale obecnie taki mialem. Dziekuje za rady na pewno na przyszlosc zapamietam o tym sterze.Po to wstawiam tu i pokazuje swoje woblery zeby juz nastepny i kazdy kolejny byl lepszy od poprzedniego. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 WitamZrobiłem 4 woblery szczupakowe mają po 7 cm i 13 gram Wszystkie są tonące,woblery chodzą agresywnie a o to mi chodziło ale najbardziej zamiata ogonem 3 od góry.Tylko jedna sprawa mnie denerwuje , przy rzutach plączą się o środkową kotwicie, nie wiem czy to wina złego wyważenia czy tego ze dziś je testowałem na starym pokręconym przyponie wolframowym. Jest na to jakaś rada? Powiedzcie co sądzicie Pozdrawiam Piotr Dobra, staranna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Piotrze,Jak nie masz grubszego poliwęglanu, to do takiej kilkusztukowej woblerowej zabawy, można żywicą skleić 2 stery razem i oszlifować Wizualnie stery wydają się przydługawe, ale jeśli praca Ci odpowiada, to ok. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Fajnie ze sie komus podobaja, A jak bym troche skrocil ster to nie przestaly by agresywnie chodzic? Przy zwijaniu czuc go bardzo na wedce, nie zwija ich sie gladko . Po skroceniu steru bylo by lepiej? Nie mowie ze to jest jakis tam problem ale moglo by byc lepiej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Będzie lepiej.Ster przycinaj po trochu i testuj. Spróbuj "popsuć" jednego, sam nauczysz się najszybciej, najwyżej wkleisz drugi ster. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Dzieki wielkie za odpowiedz,niedlugo wstawie zdjecia nowych boleniówek bo czekaja tylko na wklejenie steru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petr01 Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Привет всем, меня зовут Питер, я действительно хотел бы сделать воблер своими руками ....загрузчик изображенийкуда залить картинкузагрузить картинку в интернетзалить картинку на форум 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Kolego rozumiem, że nie mówisz po polsku ale to Polskie forum i było by miło jakbyś tłumaczył swoje wypowiedzi. Pisząc w swoim języku zmuszasz dziesiątki, albo i nawet setki użytkowników do tłumaczenia Twoich postów a to Ty tu jesteś gościem i myślę, że to Ty powinieneś poświęcić kilka min aby napisać post w języku dla wszystkich zrozumiałym. PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Nie ma się co unosić, Facet swoimi pracami mówi wystarczająco zrozumiale i dosyć dużo... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Andrzeju ja się nie unosze. Prace fakt piękne ale ja po prostu chciałbym wiedzieć co jest napisane a to mnie zmusza do odpalenia translatora i tłumaczenia. Przypuszczam ze nie tylko ja jestem ciekawy opisu. Przy obecnym poście ja i załóżmy 50 osob jest zmuszonych do poświęcenia czasu aby to rozszyfrować. Przy użyciu translatora przez autota tylko jedna osoba (autor) poświęca czas i wszyscy wiedza o co chodzi. Czysta matematyka. PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Tłumaczenie zajęło mi 30 sekund - problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Dla Ciebie może nie. Na urządzeniu mobilnym a uwierz mi zdecydowana większość przegląda tak forum jest ciut gorzej. Poza tym część użytkowników forum nie jest zaawansowana w obsłudze komputera więc nawet by nie wiedzieli od której strony się za to zabrać. Nawet licząc po Twojemu: 60osob x 30sek = 30min,1 osoba x 30 sek = 30 sek. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Melek, Tobie chyba faktycznie ta pianka zaszkodziła... )) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BjornOFF Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Witam Szanownych Kolegów!Pracując w markecie budowlanym na "stolarni" mam dostep do różnych materiałów "niekonwencjonalnych. Wystrugałem dwa prototypy wobków, ale tak po prawdzie nie mam żadnego doświadczenia od strony twórczej jeśli chodzi o te przynęty. Jeden ustrugany z 15mm grubości brzozowej sklejki wodoodpowrnej drugi z trzech sklejonych kawałków pleksi ( w sumie grubośc ok 12mm). Pytanie czy taka zabawa ma w ogóle sens użytkowy czy całość będzie sie nadawać raczej jako breloczek? Będę wdzięczny za opinie i ewentualne rady. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Spróbuj jak to chodzi w wodzie, raczej to zabawa i ciekawość Edytowane 12 Września 2016 przez Fishmaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Moje pierwsze stadko.Jutro testy na poligonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petr01 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Kolego rozumiem, że nie mówisz po polsku ale to Polskie forum i było by miło jakbyś tłumaczył swoje wypowiedzi. Pisząc w swoim języku zmuszasz dziesiątki, albo i nawet setki użytkowników do tłumaczenia Twoich postów a to Ty tu jesteś gościem i myślę, że to Ty powinieneś poświęcić kilka min aby napisać post w języku dla wszystkich zrozumiałym. PozdrMProszę mi wybaczyć , ja przypadkowo wysłał komunikat w języku rosyjskim, dalej postaram się pisać w języku polskim. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 kolego petr01 załóż sobie temat w wątkach autorskich bo widać, że przynęty w twoich rach to nie pierwszyzna. Bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petr01 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Dzięki kolego ,ale ja jeszcze nie bardzo zapoznał się z forum , gdzie jest jaki jest temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Dzięki kolego ,ale ja jeszcze nie bardzo zapoznał się z forum , gdzie jest jaki jest temat.Załóż sobie tam temat o swoich przynętach i możesz chwalić się do woli.http://jerkbait.pl/forum/56-lurebuilding-w%C4%85tki-autorskie/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Witam zaczęłem dolewać z żywicy i wszystko pięknie fajnie aż do momentu malowania. Pomyślałem ze skoro żywica jest biała to sobie od razu pomaluje jednak farba zaczęła spływać. Powiedzcie mi proszę jakiego podkładu uzywacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Poka poka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Witam zaczęłem dolewać z żywicy i wszystko pięknie fajnie aż do momentu malowania. Pomyślałem ze skoro żywica jest biała to sobie od razu pomaluje jednak farba zaczęła spływać. Powiedzcie mi proszę jakiego podkładu uzywacieSynek, mówiłem Ci o gruntomalu dekorala albo śnieżka nitro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq44 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 To ja też dodam swoje twory. Generalnie buduje z tego co mam tylko kawałek deski kupuje w markecie. Najważniejsze, że ryby łapią 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi