Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

1. Wymień wolfram na nowy. Powinna nastąpić radykalna poprawa.

2. Stery. Wyglądają bardzo filigranowo. Poliwęglan 0,75 mm? Przy tej wielkości stery powinie być raczej z materiału solidniejszego, 1,5 mm to naprawdę minimum. Inaczej będą pękały jak szkło.

3. Kotwiczki. Wyglądają bardzo skromnie. Szczupak to silne stworzenie, takiego druciaka zmasakruje już przy pierwszym chapnięciu :)

Wymień na solidniejsze. Warto :)

Wiem ze kotwiczki nie sa zbyt dobre ale one mialy byc tylko na dzisiejszy test,maja juz zalozone lepsze,przypony tez juz kupione i jutro na szczuplego a stery wykonane sa z poliweglanu o grubosci 1mm. Ma Pan racje ze powinne byc miniumum 1,5mm Ale obecnie taki mialem. Dziekuje za rady na pewno na przyszlosc zapamietam o tym sterze.Po to wstawiam tu i pokazuje swoje woblery zeby juz nastepny i kazdy kolejny byl lepszy od poprzedniego.

Pozdrawiam

• Like 1

Witam

Zrobiłem 4 woblery szczupakowe mają po 7 cm i 13 gram 

Wszystkie są tonące,woblery chodzą agresywnie a o to mi chodziło ale najbardziej zamiata ogonem 3 od góry.Tylko jedna sprawa mnie denerwuje , przy rzutach plączą się o środkową kotwicie, nie wiem czy to wina złego wyważenia czy tego ze dziś je testowałem na starym pokręconym przyponie wolframowym. Jest na to jakaś rada? Powiedzcie co sądzicie ;)

Pozdrawiam Piotr

Dobra, staranna robota!  B)

Fajnie ze sie komus podobaja, A jak bym troche skrocil ster to nie przestaly by agresywnie chodzic? Przy zwijaniu czuc go bardzo na wedce, nie zwija ich sie gladko . Po skroceniu steru bylo by lepiej? Nie mowie ze to jest jakis tam problem ale moglo by byc lepiej :)

Pozdrawiam

Привет всем, меня зовут Питер, я действительно хотел бы сделать воблер своими руками ....

20150922_173410.jpgзагрузчик изображений

SAM_1169.jpgкуда залить картинку

SAM_1213.jpgзагрузить картинку в интернет

SAM_1229.jpgзалить картинку на форум

• Like 7

Kolego rozumiem, że nie mówisz po polsku ale to Polskie forum i było by miło jakbyś tłumaczył swoje wypowiedzi. Pisząc w swoim języku zmuszasz dziesiątki, albo i nawet setki użytkowników do tłumaczenia Twoich postów a to Ty tu jesteś gościem i myślę, że to Ty powinieneś poświęcić kilka min aby napisać post w języku dla wszystkich zrozumiałym.

Pozdr

M

• Like 1

Andrzeju ja się nie unosze. Prace fakt piękne ale ja po prostu chciałbym wiedzieć co jest napisane a to mnie zmusza do odpalenia translatora i tłumaczenia. Przypuszczam ze nie tylko ja jestem ciekawy opisu. Przy obecnym poście ja i załóżmy 50 osob jest zmuszonych do poświęcenia czasu aby to rozszyfrować. Przy użyciu translatora przez autota tylko jedna osoba (autor) poświęca czas i wszyscy wiedza o co chodzi. Czysta matematyka.

Pozdr

M

• Like 1

Dla Ciebie może nie. Na urządzeniu mobilnym a uwierz mi zdecydowana większość przegląda tak forum jest ciut gorzej.

Poza tym część użytkowników forum nie jest zaawansowana w obsłudze komputera więc nawet by nie wiedzieli od której strony się za to zabrać.

Nawet licząc po Twojemu:

60osob x 30sek = 30min,

1 osoba x 30 sek = 30 sek.

Pozdr

M

Witam Szanownych Kolegów!
Pracując w markecie budowlanym na "stolarni" mam dostep do różnych materiałów "niekonwencjonalnych. Wystrugałem dwa prototypy wobków, ale tak po prawdzie nie mam żadnego doświadczenia od strony twórczej jeśli chodzi o te przynęty. Jeden ustrugany z 15mm grubości brzozowej sklejki wodoodpowrnej drugi z trzech sklejonych kawałków pleksi ( w sumie grubośc ok 12mm). Pytanie czy taka zabawa ma w ogóle sens użytkowy czy całość będzie sie nadawać raczej jako breloczek? ;) Będę wdzięczny za opinie i ewentualne rady. Pozdrawiam!

post-63741-0-06832200-1473684637_thumb.jpg

post-63741-0-39550100-1473684639_thumb.jpg

Kolego rozumiem, że nie mówisz po polsku ale to Polskie forum i było by miło jakbyś tłumaczył swoje wypowiedzi. Pisząc w swoim języku zmuszasz dziesiątki, albo i nawet setki użytkowników do tłumaczenia Twoich postów a to Ty tu jesteś gościem i myślę, że to Ty powinieneś poświęcić kilka min aby napisać post w języku dla wszystkich zrozumiałym.

Pozdr

M

Proszę mi wybaczyć , ja przypadkowo wysłał komunikat w języku rosyjskim, dalej postaram się pisać w języku polskim.

• Like 9

Witam zaczęłem dolewać z żywicy i wszystko pięknie fajnie aż do momentu malowania. Pomyślałem ze skoro żywica jest biała to sobie od razu pomaluje jednak farba zaczęła spływać. Powiedzcie mi proszę jakiego podkładu uzywacie

Synek, mówiłem Ci o gruntomalu dekorala albo śnieżka nitro :P :D

• Like 2