lukastrance Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 U mnie ostatnio dość skuteczne są smukłe około 4-5cm woblerki i tak sie zastanawiam czy da radę wystrugać coś takiego co będzie ważyło tak z 7g albo lepiej i jednocześnie żeby to jakoś pracowało? Może jakieś drewno cięższe od lipy? Jest sens się zagłębiać w temat? Przerabiał to już ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Moje, można powiedzieć początki, ponieważ zabawę z woblerami 'na poważniej' zacząłem w czerwcu. Woblery z żywicy, 9,5cm i ok 25g. Wszelkie sugestie i krytyka mile widziane Edytowane 28 Września 2016 przez milijon 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Moje, można powiedzieć początki, ponieważ zabawę z woblerami 'na poważniej' zacząłem w czerwcu. Woblery z żywicy, 9,5cm i ok 25g. Wszelkie sugestie i krytyka mile widziane IMAG0189a.jpg IMAG0193nn.jpg IMAG0195nn.jpgCo tu więcej gadać. ukleje jak ta lala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Jaka praca tych uklejek? bo prezentują się bardzo fajnie :-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Dzięki w opadzie lusterkowanie, przy wolnym prowadzeniu akcja Y (posiłkuję się nazewnictwem z artykułu Banjo), przy szybszym wychodzi do powierzchni i smuży, można też pochlapać. Ja najlepsze efekty miałem na łowienie z opadu z podszarpywaniem podczas podbijania - ładnie błyska bokami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Witam Przedstawiam wam moje następne wobki tym razem z rzezbionymi skrzelami, na początku męczyłem się z wykonaniem szablonu i poprostu była to tragedia.Więc stwierdziłem ze spróbuje czegoś innego,wiadomo nie jest to idealne wykonane ale sadze ze jak na pierwszy raz nie jest zle a malowanie aero idzie mi coraz lepiej , każdy następny wobler wychodzi mi lepiej i mam nadzieje ze progres będzie coraz większy. Te woblery maja 9 cm i 15 gram są tonące. Celowo żaden mój wobler nie schodzi niżej niż 10 gram bo łowie tylko z brzegu w spodniobutach i po prostu są miejsca w które muszę rzucić dalej. Praca wobków jest zadowalająca delikatniejsza niż moje poprzednie. Najbardziej szczupakom spodobał się ten czerwono zółty w paski. Złapałem na niego 7 sztuk największy tylko 68 cm ale ryba złapana na mojego wobka cieszy najbardziej Pozdrawiam Piotr 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 I dodam ze wszystkie szczupaki w dobrej kondycji wracają do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Kolejny model wśród moich przynęt - 7cm i ok 17 g wagi. Od wstawienia poprzednich woblerów powstały jeszcze modele 5 cm i 5,5 cm, jednak nie jestem do końca zadowolony z ich wyglądu, więc jak ulepszę bryłę to wstawię zdjęcia W woblerach ze zdjęć skupiłem się na testowaniu malowania, jak widać błędów się nie ustrzegłem, jednak wyciągnąłęm wnioski na przyszłość i może być tylko lepiej P.S.Takie kotwice i kółka założone tylko do testów Pozdrawiam,Adam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Kolejny model wśród moich przynęt - 7cm i ok 17 g wagi. Od wstawienia poprzednich woblerów powstały jeszcze modele 5 cm i 5,5 cm, jednak nie jestem do końca zadowolony z ich wyglądu, więc jak ulepszę bryłę to wstawię zdjęcia W woblerach ze zdjęć skupiłem się na testowaniu malowania, jak widać błędów się nie ustrzegłem, jednak wyciągnąłęm wnioski na przyszłość i może być tylko lepiej P.S.Takie kotwice i kółka założone tylko do testów Pozdrawiam,AdamCiekawe te woblery Chciałbym żeby moje pierwsze woblery tak wyglądały 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Witam, pierwsze swoje wobki zacząłem strugać 3 lata temu, było to kilka kilkanaście sztuk...Po małej przerwie, na początku tego roku wróciłem do zabawy. Z racji bliskości do moich ulubionych rzeczek( Wel, Wkra) są to wobki z przeznaczeniem kleniowo,jaziowo pstrągowym. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) Apetyczne Szczególnie maluchy. Edytowane 19 Listopada 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Coś pod nowy sezon pstrągowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Marcinie, to jest wątek dla początkujących Nie masz kłopotów z powielaniem kształtu, wyginaniem stelażu, malowaniem czy lakierowaniem woblerków. Pora pomyśleć o własnym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Przed chwilą testowane w rzeczce (inspiracja okonkami Janusza z Bielska ) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Powinienneś chyba robić dłuższe oczko pod brzuszkiem bo za mało wystaje reszta gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Takie coś sobie wyskubałem w ostatnim czasie,moje pierwsze produkcje. Ten po prawe nie wypał,za to środkowy pięknie lusterkuje i robi odjazdy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dłubacz Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 To mój pierwszy wobek czeka tylko na zakup lakieru ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) To mój pierwszy wobek czeka tylko na zakup lakieru Trochę taki ssman:D ładne przejście kolorów. Te jeszcze raz w lakier skoczą a później oczka do czyszczenia,dwa od prawej będą pływać z ogonami od maggotów.Do kolejnych zamówię już chyba oczka 3D. Edytowane 11 Grudnia 2016 przez pikeft 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Witam Szanownych Kolegów!Pracując w markecie budowlanym na "stolarni" mam dostep do różnych materiałów "niekonwencjonalnych. Wystrugałem dwa prototypy wobków, ale tak po prawdzie nie mam żadnego doświadczenia od strony twórczej jeśli chodzi o te przynęty. Jeden ustrugany z 15mm grubości brzozowej sklejki wodoodpowrnej drugi z trzech sklejonych kawałków pleksi ( w sumie grubośc ok 12mm). Pytanie czy taka zabawa ma w ogóle sens użytkowy czy całość będzie sie nadawać raczej jako breloczek? Będę wdzięczny za opinie i ewentualne rady. Pozdrawiam! Ze sklejki jak najbardziej.Jej gęstość umożliwi dodanie(co prawda niewiele) obciążenia.A i bez( z samymi kotwicami) też powinien pływać poprawnieAle już PMMA to raczej na breloczek - właśnie ze względu na gęstość (1,15? g/cm3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Dyskusję o łamaniu (bądź nie) sterów przeniosłem w bardziej właściwe miejsce:http://jerkbait.pl/topic/83779-%C5%82amanie-si%C4%99-ster%C3%B3w/page-1#entry2040997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Przy takiej ilości jak tam leżało korpusików warto by było maszynowo naciąć listewkę na połowie grubości na odpowiednią głębokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Można ale nie lubię tak strugac nwm czemu Dzięki @woblery z Bielska za przeniesienie filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 (edytowane) Takie stadko powstaje u mnie. Woblery 9cm, po 3 warstwach lakieru na chwilę obecną 10g. Przewidziany jest ster ale zobaczę jak będą śmigać bez steru.Zdjęcie słabej jakości bo robione na szybko i po nocce xD W nowym roku założę własny wątek jak będzie chwila i postaram się systematycznie wrzucać zdjęcia moich wypocin Edytowane 24 Grudnia 2016 przez tom3k_lubin 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 A moim jerkusią żywica zrobiła kuku ... i cały misterny plan w... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Moje najnowsze wypociny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi