dłubacz Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Moje szczupakowe przedszkole i podstawówka mają 9 i 15cm waga 8g i jeszcze nwm ile ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zniszczone jerki po "grillowaniu" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dłubacz Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 @nick jak ci się sprawdza poziome przednie oczko w jerkach? Nie masz problemów przy ustawianiu wobka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 @nick jak ci się sprawdza poziome przednie oczko w jerkach? Nie masz problemów przy ustawianiu wobka?Szczerze mówiąc to eksperyment Zrobiłem tak, bo widziałem na jednym filmilu jek jeden Duńczyk stosuje to w swoich jerkach. A jerkow nie ustawiam Chodzą tak jak im się chce. Moim zdaniem w tego typu przynętach najważniejsze jest odpowiednie i dokładne rozłożenie balastu.BTW: ten większy ma imitowac płoteczkę dziubiacą dno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekmat Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Witam. Jestem początkującym lurebuilderem. \Wczoraj ze względu na mroźną aurę i chorobę postanowiłem nakręcić troszkę puchowców na wiosnę.Górny rząd główki 10g, środkowy- z lewej 5g z prawej 6g i dolny 4g.Proszę też o krytykę i porady. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Są ładne i cieszą oko. A skuteczność zweryfikują ryby. Czy można pokusić się o kilka sztuk z dolnego rzędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekmat Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Pewnie, że można, tylko które?P.S.: Jeden wzór z górnego rzędu został zweryfikowany przez szczupaczka podczas łowów sandaczowych w grudniu. Niestety brak stalki i obcinka. Edytowane 10 Stycznia 2017 przez wojtekmat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Jeśli można to;.......... Pozdrawiam. Koledzy, handel odbywa się na "Giełdzie" lub na priv. Wątki to nie jest bazar. Edytowane 10 Stycznia 2017 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekmat Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Przepraszam, moja wina. :-( Nie, nie Twoja Na pytanie "czy można?" odpowiedziałeś twierdząco. Wszystko OK. Natomiast dalsze szczegóły powinny być omawiane prywatnie Edytowane 10 Stycznia 2017 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmura Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Cześć :-) od kilku miesięcy próbuje swoich sił w struganiu woblerów. Na początku powstało pięć niezwykle brzydkich robali. Rybom jednak ich brzydota chyba nie przeszkadzała bo okazały się całkiem łowne i już nie dało się z tego wyleczyć, wciągnęło mnie struganie[emoji14] Oto kilka z moich ostatnich robali.Moja wizja larwy ważki[emoji4] Chrabaszcz majowyKonik polny z protezami [emoji14] Miały być biegacze... wyszło to....Pająk krzyrzak[emoji6] I najmłodsze z moich wypocin[emoji14] To na tyle, obiektywne opinie mile widziane[emoji6] Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Stycznia 2017 przez Chmura 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Co tu dużo pisać śmiało możesz zakładać własny wątek :-) Super robale. Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 @Chmura obiektywnie duży realizm - bardzo fajne imitacje. Super robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Robale na prawdę super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmura Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Dzięki[emoji1] Tak się przejąłem, że zapomniałem o mrówkach[emoji14] Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekmat Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Robale takie, że szkoda zakładać na wędkę, a najlepiej do gablotki. Zasługujesz na własny wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Prototypowe, sześciocentymetrowe, pstrągowe "cuś" tuż przed lakierowaniem. W finalnej wersji ma mieć stelaż z drutu 0,8mm(nie 1,2mm jak teraz ) przez całość.Teraz zauważyłem że trochę kolory przekłamane ale ok. Edytowane 11 Stycznia 2017 przez nick 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekmat Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Nick, ciekawa koncepcja a jak w wodzie sie sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Nick, ciekawa koncepcja a jak w wodzie sie sprawuje?To zależy. Podobnie jak w cykadzie szerokość pracy i częstotliwość będzie zależała od tego za które oczko zapniemy przynętę. Jeśli za pierwsze wobler będzie pracował przy jednostajnym zwijaniu jak cykada, agresywnie i z dużą częstotliwością. Im bliżej pyszczka tym przynęta pracuje delikatniej, bardziej błyska bokiem. Dużo zależy też od obciążenia i jego rozmieszczenia. Dlatego ten konkretny model ma 3 otwory w brzuszku i mogę dzięki nim zmieniać położenie balastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekmat Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Otworów nie widać na zdjęciu. Jakie maksymalne obciążenie planujesz tam zainstalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Otworów nie widać na zdjęciu. Jakie maksymalne obciążenie planujesz tam zainstalować?Nie mam tak dokladnej wagi ale ok. 5mm ołowianej pałeczki o śr.4mm x1 albo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekmat Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Jak znajdę listewkę z lipy to zrobię sobie krasnopiórę na majówkę według twojego pomysłu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Odkryłem nowe zastosowanie "mojego wynalazku" ... verical. Testowałem to coś w akwarium i musze przyznać że całkiem nieźle się to bujało ...prawie jak poziomka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Dzisiaj odebrałem listewki z lipy i już zacząłem strugać,zobaczę czy lepiej będzie wychodzić proporcja wielkość /ciężar od struganych z balsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekmat Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Owoc 5 minut wolnego czasu, wczoraj. Na więcej synek nie pozwolił.Hak węgorzowy nr 1, nić wiodąca biała bawełna oraz białe i czarne pióra "marabut". Dociążona lametą ołowianą ok 3-4 g (nie mam wagi jubilerskiej). Oczy będą z odzysku ze starej pociętej przez szczupaczka gumy, przyklejone do główki.Przepraszam za marne zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 (edytowane) To i ja się pochwale a co mi tam Kleniowe rodzyneczki: materiał lipa, dł. ok. 2,7cm, drut przez całość pływające. Praca dość mocna. Idealne do wolnego prowadzenia lub zatrzymania uwagi mile widziane Edytowane 14 Stycznia 2017 przez bencur 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi