wojtekmat Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Klenie będą się obżerały. Fajne wobki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Dzięki troszkę kolorków nie widać na zdjęciach brzuszek jasny coś jakby kość słoniowa albo perła a boczki przechodzą w taki minimalny odcień żółtego i na to brokacik złoty lub srebrny a nawet zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zrobisz konkurencję "Oleix"oowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 haha że niby podobne do jego wobków ? nie miałem takiego zamiaru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Nie przejmuj się to norma ten kształt ma może z "milijon" kleniowo - jaziowych killerów ;-) wobki super i jestem pewny że będą łowiły :-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 haha że niby podobne do jego wobków ? nie miałem takiego zamiaru Takie jakieś skojarzenia mam , ale ja się nie znam Są piękne i z pewnością będziesz targał klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Tak naprawdę, to wiele obecnie robionych woblerów jest mniej lub bardziej podobne do już istniejących. Samo przejrzenie stron z wobkami już powoduje, że w głowie siedzi jakiś kształt, który się już widziało. Z malowaniem podobnie - choćby trociówki najczęściej oczojebne, a na ukleję bardziej naturalne. itp., itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 dokładnie,powstało już tyle różnych brył woblerów, że ciężko nie ulec inspiracji czyimiś wyrobami tak jak z 'qcyk'ami - każdy do siebie podobny jednak zazwyczaj różnią się kolorami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil750 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Witam, zacząłem swoja przygodę z woblerozą. Jako że przedkładam jerki nad sterowce własnie od nich rozpocząłem. Trochę nieforemne ale to pierworodne. Co sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Witaj:) Sądzę,że coś z tego będzie:) Ale... skup się może na początek na kształtach bez zbędnych ozdóbek.Łuska fajna,lecz czy nie jest niezbędna?W tym czasie wystrugał byś kilka korpusów. Swoją drogą - łuska jak i wszelkie holograficzne ozdabianie kojarzą mi się z woblerkami robionymi na automatach. Pozdrawiam - Romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Witam, zacząłem swoja przygodę z woblerozą. Jako że przedkładam jerki nad sterowce własnie od nich rozpocząłem. Trochę nieforemne ale to pierworodne. Co sądzicie ?Sądzę, że mocno zwężona część ogonowa, dodatkowo osłabiona otworem pod obciążenie, może stanowić źródło problemów. Szczupaki to silne ryby i osłabianie konstrukcji nie jest wskazane...A co do ozdobników Jeśli masz ochotę, ozdabiaj. Dla ryb, w przeważającej ilości przypadków, nie ma to znaczenia. Ale czasem ma i wtedy to taka "wartość dodana" może stanowić klucz to sukcesu. A przyjemność z dobrze wykonanej pracy - bezcenna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil750 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Co do łuski to po prostu troche utknąłem na tym etapie bo myślę nad kupnem aerografu i mialem troche czasu wieczorami ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Nie myśl.Działaj.Jak przejrzysz wątki autorskie to zobaczysz jakie ludzie cuda malują bez aerografu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Dokładnie weź kilka gąbek o różnej porowatości pędzelki i co tam tylko pod ręką i do dzieła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) A to ja też się pochwalę. Zacząłem z początkiem stycznia tego roku.@kasperek_piotr Edytowane 27 Stycznia 2017 przez kasperek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 A to ja też się pochwalę. Zacząłem z początkiem stycznia tego roku.@kasperek_piotrCiekawe blachy, starannie wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Dziękuję za dobre słowo. Powiem wam, że czuje się trochę tak jakbym patrzył na swoją magisterkę. Z perspektywy czasu widzę niedociągnięcia no i nie jestem do końca zadowolony. Ale to chyba dobrze co? Korzystając z okazji chce podziękować Pawłowi Wasilewskiemu za publikację filmików instruktażowych i Krzyśkowi "Grzybkowi" Grzybowskiemu za lekcje. Nie wiem czy się tu udziela, ale chylę czoła. Gość na prawdę wie co robi... Może kiedyś wam panowie dorównam, ale na razie idę krępować blachy i obijać paluchy. Jak coś wytłukę to jeszcze się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Witam Wszystkich Nazywam sie Maciej i skubie w drewnie od polowy tamtego rokuZacząłem czytać watki świetnych twórców na JB i zaraziłem sie tak.chyba juz na.dobre .Po malutku wiele godzin spedzonych na.skubaniu i jakos srednio to wychodziło ale kilka ryb udało sie.złapać na.własne wyroby heh -głównie kleni .Cos pomału zaczeło wychodzić ...:Owady ,drewno -cedr ,stelaż przez caly korpus ,waga 3 gr tonący i 2,2 pływajacy dostana uzbrojenie i moze stery bo chcialbym je wypuszczac wolno z nurtem rzeki maja minimalna prace wlasna ok to tyle .Wszystkie komentarze i uwagi mile widziane pozdrawiam Maciej Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 No weź, przestań. To jest wątek dla początkujących, a Tobie raczej własny wątek otwierać 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmura Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Fajne robale[emoji4] Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 DZiękuje bardzo za miłe słowa Panie Januszu jak troche wiecej będe miał skończonych to pomyśle nad otwarciem wątku .Dzięki pozdrawiam ???? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Robale bardzo ładne Odnóża robisz chyba z włosia miotły kuchennej. Jak robisz ten guzełek w połowie nogi to staraj się go zaciskać paznokciami jak najmocniej. Można sobie zębami pomóc ja dodatkowo wzmacniam go kropelka kleju szybkoschnącego lub lakieru. Bez zabezpieczenia zdaża się, że noga potrafi się prawie całkowicie rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Dzieki Pride za pochwałęTak odnòża jak najbardziej ze zmiotki heh .Mam tez coś takiego specjalnego na odnòża ale jakos lepiej ze zmiotki wygladaja zobaczymy jak bedzie w praktyce moze zamienie w innych .Dzis kilka idzie do.lakieru po.pierwszych probachz aerografem za kilka dni wrzucę co nie co .Dzięki pozdrawiam Maciej Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Witam ponownie ????Następnych kilka ukończonych .Tonące ,pływające .Troche zabawy było przy robieniu maluchòw ale zadowolony jestem ,najbardziej z gąsienicy 5cm łamaniec lekko pływajacy .Pozdrawiam Wszystkich Maciej Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Maciek świetne robactwo A gąsienica wymiata Zakładaj własny wątek chętnie dorzucę go do ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi