woblery z Bielska Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 @Macku12345. Ty weź przestań denerwować początkujących i zakładaj swój wątek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Maciek świetne robactwo A gąsienica wymiata Zakładaj własny wątek chętnie dorzucę go do ulubionych Świetne robaczki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Gąsienica mistrzostwo świata! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Dzięki za pochwały !Gosienica ma dosc ciekawa prace ale to moze nakrece film w niedługim czasie zeby pokazać .W międzyczasie wystrugałem nastepne 5 ale każdą bedzie inaczej ,,połamana" i zobaczę jaka bedzie najbrdziej atrakcyjna dla ryb .Dzięki pozdrawiam Maciej Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Czy mi się zdaje, czy włoski gąsienica ma ze sztucznych rzęs? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Witam hehe trafiony -zatopiony Moja żona powiedziała,ze kazda gosienica ma male włoski ,wiec powiedZiałem jak.chcesz to zròb Wiec zarobiła heh mysle ze wyszło super ,,,-Praca zespolowa heh Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Witam hehe trafiony -zatopionyMoja żona powiedziała,ze kazda gosienica ma male włoski ,wiec powiedZiałem jak.chcesz to zròb Wiec zarobiła heh mysle ze wyszło super ,,,-Praca zespolowa heh Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalkaoj producenci sztucznych rzęs będą zbijać kokosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 (edytowane) Witam mam na imię Dominik . To moje pierwsze wypociny . Oprócz sliderów reszta bez sterów jeszcze . Fotka hostingowana więc po kliknięciu więcej Edytowane 20 Lutego 2017 przez Tubylec1982 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierat Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam jestem na etapie gruntowania drewniaków pod malowanie. Woblerki strugam od... miesiąca z groszem :-) , jestem kompletnym laikiem w tym temacie, a wszystko co wiem dowiedziałem się na tym forum za co serdecznie Dziękuję. Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 ładne korpusiki chociaż te dwa ostatnie mogą mieć problem zahaczającymi się kotwiczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierat Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Sugerujesz przesunięcie w przód dolnego oczka czy mniejsze kotwice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Do woblerów są dedykowane kotwice z krótkim trzonkiem.To trochę poprawi sytuację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) Postanowiłem wrzucić i moje struganki niektóre - takie tam pstrągóweczki . Pierwszego woblerka to zrobiłem ze 20 kilka lat temu - mam do dzisiaj na pamiątkę, wtedy nie wiedziałem że sdr i to z metalowym sterem mi wyszedł Te na fotkach to lipka + drucik 0,8 lub 0,6, oklejane folią alu, papierkami z fajek, itd., trochę farbek i pisaków a na koniec domalux. Robię na własny użytek do topieni w Sanie, Wisłoku czy innych strumykach. Proszę się nie śmiać za bardzo, traktuję to zajęcie jako odskocznię, choć farbki od Rudiego czekają Czasem też popaciam gotowce w postaci piankowych korpusów. Edytowane 28 Lutego 2017 przez rally 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Ładnie "popaciane":)Gdyby je wymieszać z innymi znanymi,ciężko byłoby odróżnić.Działaj dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Trudno się nie śmiać, ale nie z wobków, a z "odskoczni".Ja też bym chciał tak odskakiwać Najbardziej przypadł mi do gustu woblerek przypominający kiełbia.Czym robiłeś te rozmyte czarne plamy? Gąbką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) ciapanie gąbeczka typu kuchenny zmywak, z tej miękkiej strony, takie kolorowanki robię często pomiędzy warstwami domaluxa, który po wyschnięciu umożliwia przetarcie delikatnie nitrem w razie jak nie wyjdzie tak jak chcieliśmy. Edytowane 28 Lutego 2017 przez rally Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierat Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Garść nowych pomysłów - poprzednie po testach niestety tylko w wannie trafiły do białego gruntu. Na tą chwilę w prototypach stosuję wkrętki, docelowo w większych egzemplarzach przewidziany jest stelaż przez całość korpusu. Na malowanie przyjdzie mi poczekać, ponieważ podjąłem się budowy lodówkowca, brakuje mi jeszcze presostatu i czasu, żeby poskładać to wszystko w całość :-) nooo i jeszcze nauka malowania, więc trochę pewnie postrugam drewniaków zanim jakieś trafią do lakieru.Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Drewniana Deska presents : Popełniłem kolejne wabiki-ciapańce, tym razem pianka, i samo malowanie, oklejanki folią, płótnem, troszkę brokatu.Wobek z jasnymi plamkami ma naklejone te kropy z folii odblaskowej, i na to lakier, świeci pod każdym kątem praktycznie (odbija światło oczywiście, nie mylić z fluo). W moim przypadku to taka alternatywa dla kropek które nigdy mi ładnie nie wychodziły, nie mówiąc już o owalnych plamkach rodem JDM. Plotuję i naklejam, na to 2 warstwy poliuretanu i jest. Można tak uatrakcyjnić już te wobki które mamy w pudełku nawet. Zobaczymy nad wodą czy to działa A poniżej reszta piankowców te większe pływaki, małe tonące........chyba , przy ustawieniu się okaże bo nie pamiętam, docelowa grupa tych wabików to pstrążki, kleń, okoń + co się uwiesi . Oczywiście słowa krytyki mile widziane. A jak ktoś z Was zna/używa (a na pewno ktoś zna) jakąś farbkę fluo na płetewki i oczy to był bym wdzięczny za info. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefek Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 jak na pierwsze kroki to eleganckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 może nie pierwsze ale twórca ze mnie żaden - działam hobbystycznie a chciał bym kiedyś dojść do poziomu niektórych chłopaków z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefek Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 podobno trening czyni mistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) Takie moje próby z balsą, folią i spray`ami. Zrobiłem przez zimowe tygodnie kilkadziesiąt sztuk różniastych wymysłów, a teraz pozostaje wykończenie no i już niedługo to co najfajniejsze, czyli testy w boju Edytowane 2 Marca 2017 przez Rlodz 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Nooo... Kolego - czapki z głów.Masz rękę widać wprawioną nieźle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Dzięki za miłe słowo Zeszłej zimy zrobiłem pierwsze wobki za namową kumpla, a teraz drugie podejście w oczekiwaniu na nowy sezon. Także to zupełne początki. Jerkbait to kopalnia wiedzy i tylko dzięki podglądaniu tutejszych twórców no i dzięki radom wspomnianego kumpla udaje się coś wydłubać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) Ten ostatni fajny - czym lakierujesz ? domalux / hartzlack ? Edytowane 3 Marca 2017 przez rally Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi