Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki ale do "śliczności" to mu wiele brakuje :D Malarz to ze mnie raczej nie będzie ;)

Na aero pozwolić sobie nie mogę bo warunków do malowania brak a gąbką jak widać efekty jako - takie :blink:

Co jest "ślicznością" to ciężko zdefiniować.

Poprawnie zrobiony wobek - jak popatrzysz z 1m to będzie jak z pod aerografu:)

No chyba,że chcesz mieć ozdobne wobki w pudełku, takie którymi strach rzucić,żeby nie stracić hahaha

Edytowane przez eRKa

Dzięki ale do "śliczności" to mu wiele brakuje :D Malarz to ze mnie raczej nie będzie ;)

Na aero pozwolić sobie nie mogę bo warunków do malowania brak a gąbką jak widać efekty jako - takie :blink:

Kolejne już w kolejce do "wyważania", oklejania, malowania, etc. :

9255211_20170902_133000.jpg

W porównaniu do moich wypocin to śliczności.

Kolejny korpus. Z braku dentalu użyłem spinacza do papieru, ster z kanistra PE.

post-60660-0-77661900-1504439631_thumb.jpg

Edytowane przez wojtekmat
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Witam, 

Dopiero zaczynam swoją przygodę ze struganiem i chciałbym zapytać czy warto dalej działać coś z korpusami które uzyskałem do tej pory.

Kiedyś bawiłem się już z samoróbkami jednak były to gotowe już korpusy kupowane na allegro i jedyne co robiłem to oklejanie/malowanie.

Aktualnie strugam w drewnie lipowym, na razie planuję używać wkrętek jako mocowania.

Pozdrawiam

post-67028-0-85367900-1506627779_thumb.jpg

post-67028-0-41082700-1506627780_thumb.jpg

post-67028-0-17667000-1506627781_thumb.jpg

Edytowane przez radenx89
  • Like 2

Warto warto...

No bo co innego wymyślisz?

Każdy z tych korpusów może się przekształcić w "killera".

A wkrętki - jak najbardziej.Znacznie prościej niż jednolity drut.I nie ma bata, że zniszczysz woblera na rybie.Są wystarczająco mocne.

Aby poprawnie pracowały - nisko oczko do mocowania żyłki,nie za wielki ster i heja:)

• Like 3

• 3 tygodnie później...

Hej dzis udało mi się skończyć następna. Setki uderzeń... ale chyba było warto efekt na zdjęciu 6.5 cm 22 g kwas 2mm 4adc416c00a6b2b67561a444114761ca.jpg

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Hej,

Musisz troszkę pilnikiem/papierem popracować przy otworze pod kotwicę (bardzo ciężko będzie Ci kółko pod kotwicę założyć)

Materiał też nie najlepszy na początek, zdecydowanie polecam miedź 1,5mm. Swego czasu wrzuciłem parę filmów o tym jak robić wahacze, zajrzyj na mój wątek.

Jak masz pytania, chętnie odpowiem.

• Like 3

Kurde blad sie wkradl, oczywiscie ze do splawikow. Na dolnik chce uzyc precikow weglowych powiedzmy 1mm. Widzialem tez preciki z wlokna szklanego ale nie wiem czy się nadadzą. Jestem ciekaw czego inni używają i co sie sprawdza

Co prawda to forum o spławikach nie traktuje,

Ale...

Na Allegro masz antenki.

A ja stosowałem antenki z rurek termokurczliwych - z nacięciami - duża średnica czyli dobra widoczność i mały przekrój - czyli duża czułość

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Duża łuska daje bardzo fajny efekt po malowaniu, nie zaciera się tak jak mniejsza. Obciążenie raczej klasycznie - 2 punkty na stelażu, tak by opadała poziomo i mocno odchodziła na boki.

Dobra robota. Widzę mocną inspirację przynętami Mel'a :).