wobo Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) Dzięki ale do "śliczności" to mu wiele brakuje Malarz to ze mnie raczej nie będzie Na aero pozwolić sobie nie mogę bo warunków do malowania brak a gąbką jak widać efekty jako - takie Co jest "ślicznością" to ciężko zdefiniować. Poprawnie zrobiony wobek - jak popatrzysz z 1m to będzie jak z pod aerografu:) No chyba,że chcesz mieć ozdobne wobki w pudełku, takie którymi strach rzucić,żeby nie stracić hahaha Edytowane 2 Września 2017 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Najważniejsze żeby rybom się podobały :-)A faktycznie czasem te "brzydale" najwięcej ryb dają... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekmat Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Dzięki ale do "śliczności" to mu wiele brakuje Malarz to ze mnie raczej nie będzie Na aero pozwolić sobie nie mogę bo warunków do malowania brak a gąbką jak widać efekty jako - takie Kolejne już w kolejce do "wyważania", oklejania, malowania, etc. : W porównaniu do moich wypocin to śliczności.Kolejny korpus. Z braku dentalu użyłem spinacza do papieru, ster z kanistra PE. Edytowane 3 Września 2017 przez wojtekmat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 No to I ja pokażę moje wypociny malowane gąbką plus ręcznie malowanie oraz boleniówki oklejone materiałem 1.https://drive.google.com/file/d/1ObPehqdVcrGNhGAEbsJTbzr3mwSS32BhDQ/view?usp=drivesdk2.https://drive.google.com/file/d/1Gbh8CkUZxyHoZjRQOGRLQluO11O1Iq4THA/view?usp=drivesdk3.<a href=https://zapodaj.net/8f4a7f00f18a9.jpg.html>DSC_00104.<a href=https://zapodaj.net/ae8dd58c2a783.jpg.html>DSC_0025.JPG</a>5.<a href=https://zapodaj.net/c4ddb448c7c3d.jpg.html>DSC_0018.JPG</a> 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajnik Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Moja druga partia wystruganych korpusów.Pierwsza partia 4szt. jest partią testową, na której uczę się krok po kroku malowania, lakierowania, oklejania folią itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radenx89 Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 (edytowane) Witam, Dopiero zaczynam swoją przygodę ze struganiem i chciałbym zapytać czy warto dalej działać coś z korpusami które uzyskałem do tej pory.Kiedyś bawiłem się już z samoróbkami jednak były to gotowe już korpusy kupowane na allegro i jedyne co robiłem to oklejanie/malowanie.Aktualnie strugam w drewnie lipowym, na razie planuję używać wkrętek jako mocowania. Pozdrawiam Edytowane 28 Września 2017 przez radenx89 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Warto warto... No bo co innego wymyślisz?Każdy z tych korpusów może się przekształcić w "killera".A wkrętki - jak najbardziej.Znacznie prościej niż jednolity drut.I nie ma bata, że zniszczysz woblera na rybie.Są wystarczająco mocne.Aby poprawnie pracowały - nisko oczko do mocowania żyłki,nie za wielki ster i heja:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Hej dzis udało mi się skończyć następna. Setki uderzeń... ale chyba było warto efekt na zdjęciu 6.5 cm 22 g kwas 2mm Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu TapatalkaHej,Musisz troszkę pilnikiem/papierem popracować przy otworze pod kotwicę (bardzo ciężko będzie Ci kółko pod kotwicę założyć)Materiał też nie najlepszy na początek, zdecydowanie polecam miedź 1,5mm. Swego czasu wrzuciłem parę filmów o tym jak robić wahacze, zajrzyj na mój wątek.Jak masz pytania, chętnie odpowiem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrbiniu Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 No to jak poczekalnia to ja mam temat. Co polecacie na antenki do wlasno robionych antenek? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 No to jak poczekalnia to ja mam temat. Co polecacie na antenki do wlasno robionych antenek? żeby zrobić antenki do własnoręcznie robionych antenek nada się drut do antenek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 A tak serio:) o co Ci chodzi z tymi antenkami ? Do czego służą ..... jak rozwiniesz wypowiedź to pewnie ktoś Ci coś podpowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 (edytowane) Może o spławiki chodziło? A może i o antenki? ... :-) Edytowane 25 Października 2017 przez G_rzegorz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Na antenki do własno robionych antenek nadadzą się antenki własnej roboty-to chyba oczywiste.Co Wy nie wiecie,co to są antenki? Hm..............ja też nie wiem! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Antenki są do beretów oczywiście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrbiniu Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Kurde blad sie wkradl, oczywiscie ze do splawikow. Na dolnik chce uzyc precikow weglowych powiedzmy 1mm. Widzialem tez preciki z wlokna szklanego ale nie wiem czy się nadadzą. Jestem ciekaw czego inni używają i co sie sprawdza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Kurde blad sie wkradl, oczywiscie ze do splawikow. Na dolnik chce uzyc precikow weglowych powiedzmy 1mm. Widzialem tez preciki z wlokna szklanego ale nie wiem czy się nadadzą. Jestem ciekaw czego inni używają i co sie sprawdza Co prawda to forum o spławikach nie traktuje,Ale... Na Allegro masz antenki.A ja stosowałem antenki z rurek termokurczliwych - z nacięciami - duża średnica czyli dobra widoczność i mały przekrój - czyli duża czułość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsumierybak Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 A takie tam, wszystko matowe... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Super blaszki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Ostatnio zacząłem robić ogonki . Pierwszy gotowy - jak Wam się widzi ? P.S na żywo lepiej wygląda 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Dla mnie bomba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Słabe światło i zdjęcia nieme Około 7/11/18gram 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Master do formy pod jerka - płoć 16 cm, przewidywana waga około 90g 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil750 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Mi się podoba choć sam dałbym nieco mniejszą łuskę a jak planujesz obciążenie ? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil750 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Ja jestem na podobnym etapie [emoji3] Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Duża łuska daje bardzo fajny efekt po malowaniu, nie zaciera się tak jak mniejsza. Obciążenie raczej klasycznie - 2 punkty na stelażu, tak by opadała poziomo i mocno odchodziła na boki. Dobra robota. Widzę mocną inspirację przynętami Mel'a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi