Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po długim czasie. Mam trochę miedzi z odzysku po remoncie. Rury 18 mm i ona oko 1 mm grubości. Czy nada się na skrzydełka do obrotówek, czy bardziej na wahadła na płytkie wody?

Z jedynki wahadłowki możesz robić. Mi osobiście nie podchodzi taka grubość. Wolę 1. 2 lub 1.3 mm . Widziałem takie większe obrotówki. skrzydełka miały zrobione z grubości 0.8 mm I długość chyba 60 mm.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Właśnie skończyłem jedna sztukę . Po podgrzaniu do czerwoności i schlodzeniu faktycznie blaszka zrobiła się bardzo miękka. Aż chyba za miękka eheh :D myślę nad wzorami. kombinuje . Jutro popołudniu postaram się kupić jakieś wybijaki do oczek oraz dłuta. Coraz bardziej się wkrecam :) db15c33b3e00df50206f1a0c13b57240.jpg

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

• Like 4

• 2 tygodnie później...

Witam  wszystkich serdecznie .

Budową przynęt zainteresowałem się  ok3 lata temu a na forum trafiłem niecałe 2 temu.

Na początku sama teoria  dużo czytania forum , innych źródeł  w internetach oraz mnóstwo filmów , po jakimś czasie postanowiłem , że spróbuje  swoich sił... bo czemu nie? :)

Zacząłem organizować sobie materiały   gdy już byłem o krok od zaczęcia moich poczynań  życie postanowiło  zmienić scenariusz jak to często bywa... próby zawieszone.

Problemy na szczęście  szybko minęły i sądziłem że niedługo  będę mógł   zacząć.. Ale nic bardziej mylnego  okazało się że zostanę  tatą  :D ;)

Nadeszły  narodziny i wolny czas odleciał  w zapomnienie  :D a życie zawirowało jaj nigdy dotąd :D gdy sytuacja  się ustabilizowała :D   można było wkońcu   zacząć  pierwsze próby  :)

Trochę się  rozpisałem  jak coś z góry przepraszam i niech  moderator usunie wypociny  ;)

Jestem pod wielkim wrażeniem waszych prac

Każdy twórca ma coś ciekawego :)

A o to moj pierwszy projekt który zacząłem  i  doprowadziłem  obecnie do końca :)

Plus pierwsze ręczne malowanie :) .

Krytykę  przyjmuje na klatę

I pozdrawiam wszystkich serdecznie ;)

post-62681-0-35939300-1514920963_thumb.jpg

post-62681-0-22549400-1514920981_thumb.jpg

post-62681-0-15917100-1514921011_thumb.jpg

post-62681-0-18292200-1514921035_thumb.jpg

post-62681-0-69101800-1514921054_thumb.jpg

post-62681-0-94965700-1514921077_thumb.jpg

post-62681-0-27558600-1514921102_thumb.jpg

• Like 6

(...).

Krytykę  przyjmuje na klatę

(...)

Pozwolę sobie więc na małą krytykę - napisałeś post w złym miejscu. Jak sam na początku opowiedziałeś, "trochę" to wszystko u Ciebie trwało, ale duże brawa za konsekwencję i za to, że doprowadziłeś projekt do końca. Czyli jako osoba wytrwała, jak widać również dość wszechstronnie utalentowana, powinieneś śmiało założyć wątek autorski i nie spoczywać na laurach, ale pogonić kolejne projekty. No koniec tej krytyki, teraz pochwalę - bardzo ambitny projekt jak na początek. Do odważnych świat należy. Brawo! :clappinghands:

Hej dziękuję za krytykę jak i za dobre słowo;) :D tak długo trwało..

Ambitny projekt ..? Szczerze to nigdy nad tym się nie zastanawiałem ... poprostu ten rodzaj przynęt mi się najbardziej chyba podoba ilubie na nie łowic.

I postanowiłem właśnie za to się zabrać nie myśląc o trudnościach.

Dzięki za możliwość założenia Autorskiego tematu :)

• Like 1

Projekt bardzo ambitny, świetnie wykonany. A robiłeś testy? Chwosty nie psują pracy? Podaj wagę.

P.S.: Wątek autorski ????

Dzięki za dobre słowo :)

Co do danych Przynety to ma 18.5 cm 75g bez chwosta

Co do testow robilem .

na poczatku ogon byl zbyt długi i kita poszła pod nożyczki ;)

Bez chwosta płynnie pływał od razu

Edytowane przez Dawid632

Bardzo ciekawy projekt, malowanie jak to ma być pierwszy raz, bardzo staranne. :) Na zdjęciach widać, że wobler ma trzy kotwice, jest to projekt docelowy, czy będą inne z dwoma kotwicami.

Przynęta ma trzy oczka do dowolnej konfiguracji

Na zdjęciu posiada dwie kotwice i ogon bez haka ;)

• Like 1