LuNaTic Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Pierwsze jako tako udane sztuki. Ok. 4,5 cm długości, z olchy. Nie zważone. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 No nie jest źle ale jeszcze długa droga kolego wiem Co mowię. Czemu obciazenia nie schowałeś do środka dużo miejsca jest w takim wobku, malowane pedzelkami tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 No nie jest źle ale jeszcze długa droga kolego wiem Co mowię. Czemu obciazenia nie schowałeś do środka dużo miejsca jest w takim wobku, malowane pedzelkami tak?Pędzlami malowane owszem. Obciążenie wygodnie było mi tak wklejać. I to tylko wygląda tak, że w środku jest dużo miejsca Co ciekawe dodam, że mogę się (prawdopodobnie) mianować jednym z najmłodszych twórców własnych przynęt. Bo w sumie to dzieciak jeszcze jestem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 No I dobrze że zaczynasz od młodego ja życze ci dużo chęci I obyś tworzył dalej Co do obciążenia polecam drut ołowiany cienki lub blaty ołowiane cieniutkie kulki ołowiane lub kulki Stalowe nadaja się do innych spraw ale to tak na szybko raz jeszcze wytrwałości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 No I dobrze że zaczynasz od młodego ja życze ci dużo chęci I obyś tworzył dalej Co do obciążenia polecam drut ołowiany cienki lub blaty ołowiane cieniutkie kulki ołowiane lub kulki Stalowe nadaja się do innych spraw ale to tak na szybko raz jeszcze wytrwałości.Dzięki za ciepłe słowa. Staram się jak mogę i mam zamiar tworzyć jeszcze trochę. Obciążam zwykłym ciężarkiem ołowianym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 No nie jest źle ale jeszcze długa droga kolego wiem Co mowię. Czemu obciazenia nie schowałeś do środka dużo miejsca jest w takim wobku, malowane pedzelkami tak?Nie schował obciążenia, bo robi woblery z jajami 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Rozmieszczenie obciążenia w woblerach zależy od tego, jaką pracę woblera chcemy uzyskać. Nie zawsze chowamy obciążenie w korpus, tak umieszczone obciążenie przesuwa nam środek ciężkości woblera. Do obciążania smużaków używam śrutów ołowianych do wiatrówek, wydajne /500szt/ i w miarę tanie.pozdrawiam @LuNaTic 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Dzięki Panowie. Śrut do wiatrówki? Ciekawy pomysł. Sprawdzę kiedyś przy jakichś mniejszych sztukach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Kształt fajny, malowanie jak na początek też nieźle, jedyne co ja bym zaproponował, aby usprawnić pracę to wkręcane oczka, a nie cały (jednolity) stelaż. I same oczka mniejsze.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Dzięki za te kilka rad i pochwał. Jak już zakupię jakiś porządny drut to postaram się zrobić oczka wkręcane i mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Pstrągowa brygada.Czeka na lakier, stery i kotwice. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 No to może ja się pochwale moimi malowankami powoli się uczę sami oceńcie jak mi idzie.Woblery z balsy 6.5cm robione z 2 połówek. przy lakierowaniu zostało trochę pęcherzyków powietrza zastanawiam się czy nie zeszlifować i położyć warstwę wyrównywając. wobler z balsy 4 cm. ustawione i uzbrojone, praca drobna X z lusterkiem czekam na sugestie pierwsze smużaki jakie wykonałem dziś się lakierują wiec niedługo wstawie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) Moje pierwsze pstrągóweczki.Malowanie jako takie - zaczynam z gąbkami Długość 5 cm, waga około 3,5 grama. Na razie po dwóch warstwach Hartzlacka.Mam nadzieję, że kropokowańcom przypadną do gustu A kolejne w drodze Edytowane 21 Stycznia 2018 przez G_rzegorz 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Jak widać, ten model Ci się podoba Mam propozycję, którą powinieneś rozważyć. Ty i wszyscy inni twórcy prezentujący swoje prace. Otóż o ile przedstawianie surowych korpusów, czy malowania podczas dokładania kolejnych warstw farby jest uzasadnione, to pokazywanie prawie gotowych woblerów, bez sterów czy wyczyszczonych drucianych oczek, wygląda niechlujnie. Odbiera przyjemność z podziwiania skończonej pracy. A szkoda, bo w malowanie włożyłeś sporo serca, a prezentując woblerki w tej formie uwagę obserwatora kierujesz na niedoróbki. Tracisz efekt. Przemyśl to. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Święta racja Poprawię się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Mają być pokazywane skończone - to będą Pstągówki, większość 7-7,5cm z kotwiczkami robią się wolnotonącedwie mniejsze - 4,5-5cm tonące i jedna koło 10cm na próbę pływająca. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Pierwsze kleniowe wyroby. Miała powstać:Osa,mrówka,szerszeń,biedronka,gnojak, chrząszcz. Cos tam moze wyszlo.Osa po testach pieknie smuży i zamiata dupka.3 pstrągowe skończone. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekmat Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zacne stadko, szczególnie smużaki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 No i wobki po pierwszym moczeniu Jeden nawet coś skusił, niestety nie wiem co...pewnie ryba jakaś... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Kolejna seria - wszystko z balsy, stelaż przez całość, długość 5,5-8cm. Stelaż wklejony na klej 2k, potem szpachla do drewna akrylowa.Pierwsze próby malowania "metalicznym akrylem" pędzlem. Średnio to wygląda, nie ma możliwości zgubić śladów po pędzlu a trzeba kłaść grubo...Dostałem od szwagierki tipsiary multum brokatów, więc następna seria to będzie testowanie jak tego używać Edytowane 29 Stycznia 2018 przez Matiz992 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Spróbuj pędzelkiem zrobić wzorek - nie jednolite pociągnięcia lecz takie "schodki" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Możesz też po nałożeniu farby pędzlem gąbką popracować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Kolejne woblerki material balsa stelarz przez calosc.Mniejsze 4cm Drugie 5,5cm z tych jestem bardziej zadowolony ladniej pracują X i lusterkują. Czym wklejacie stery na jaki klej?Dawalem distal rapid jest przezroczysty ale po kilku wyjazdach stery sie ruszaja klej jakby sie rozpuszcza od wody. Pomocy. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Ja też wklejam na Distal Rapid, nic się nie dzieje.Zawsze przecieram papierem ściernym ster, czasami wiercę otwór, i trzyma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Ja używam Technicola do twardych plastików. Dobrze się aplikuje i mocno trzyma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi