woblery z Bielska Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Mam pytanie dłubię coraz więcej i chciałem zapytać czy mogę założyć wątek autorski (...)Czy możesz?Nalegam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Zakładaj koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) Kilka maluszków. Wykonane z olchy, aczkolwiek jest kilka lipowych. Nie ważyłem, mają po ok. 28 mm długości. Dwa w wersji tonącej, reszta pływa. Dwa zrobiłem też w folii aluminiowej i jestem nawet z nich zadowolony. Edytowane 14 Lutego 2018 przez LuNaTic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Do robienia kropek lub oczu polecam wiertła o różnej średnicy. Maczasz na przykład w lakierze do paznokci i wychodzą fajne okrąglutkie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Oczka robię główkami gwoździ. Wychodzi jak wychodzi, ale to też trochę wina farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Też racja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Jak na poczatek super Teraz bedzie coraz lepiej????????ćwicz, maluj strugaj a będzie ci Dane pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Takie coś mnie się udało wyskrobać,harzlack troszkę ściągnął inny lakier który testowalem i wyszły takie pęknięcia ale może rybką się spodoba. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Wygląda prawie jak efekt łuski - rybom na pewno nie będzie przeszkadzać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Długość: 5-7,5cmMateriał: lipa 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Kolejna partyjkadrewno lipa, długość 4-5,5cm i standardowo malowanie gąbka, farby akrylowe + brokatWszystkie z wyjątkiem pomarańczowego tonące, jednak nie idą na dno jak klocek a subtelnie zanurzają się pod wodę I takie pytanie, które malowanie okonka wg. Was lepsze? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Pierwsze malowanki dziekuje koledze Peekol za wskazówki 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 A proszę @szydlos z każdym następnym będzie łatwiej @Matiz992 - pierwszy okonek fajniejszy, bardziej naturalny. A ogólna uwaga - przyłóż się bardziej do kształtu oczek. Niektóre masz bardzo nieforemne - to przeszkadza szczególnie przy oczku do mocowania żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Dzieciaki poszły spać, więc miałem chwile dla siebie i takie coś mi przyszło do głowy... świeżo odlane Na razie prototyp...trzeba będzie jeszcze trochę pokombinować ale myślę, że będzie ok. Morskie rdzawce i dorsze powinny być zainteresowane. W sobotę po testuje nad wodą... kto wie może wystraszę kilka szczupaków 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottsego Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Gromadka się powiększa, pozostaje jeszcze wyczyścić oczka z lakieru Wszystkie dostały oczy, nie wiem jednak czy nie są za małe i koniecznie muszę robić wgłębienia w kolejnych egzemplarzach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Rodzinka jerków szczupakowych, różne korpusy i wielkości. Jeszcze trzy pietnastki przed lakierowaniem. To mój ulubiony profil jerka, koło 75-80g wagi. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rakurs Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 To może ja też dodam coś od siebie Woblery zacząłem strugać na początku tego roku. Na razie robię na własne potrzeby, chociaż już parę razy dostawałem oferty kupna Bardzo pomógł mi Pan Piotr Wasik, dokładnie wytłumaczył mi jak skonstruować wobler i po zobaczeniu moich rysunków zaproponował mi pokolorowanie przynęt kredkami (w tym miejscu pomógł mi też Wepster ). Wyszło takie coś:Woblery dokładnie o numerach 6,7,8,9 i 10. Drewno lipowe ze stelażem.Choć do fotorealizmu trochę im brakuje to i tak jestem zadowolony, tym bardziej, że to jedne z pierwszych sztuk. No i co najważniejsze - wszystkie pracują Proszę o ocenę i rady jeśli czegoś im brakuje. Dzięki 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Sokołowski Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 (edytowane) Nie mogę powiedzieć, że to moje pierwsze woblery, bo jakieś dwa lata temu wystrugałem pięć sztuk pod klenie. Tym razem coś z myślą o moich pstrągach. Wykonane z balsy. Długość 6 cm, waga ok 4g. Pływające. Łowne - być może Edytowane 3 Marca 2018 przez Dawid Sokołowski 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Troszkę się u mnie dzieje. Szczupak na gotowo. Piętnastka w przygotowaniu formy. Spoko wyszła. I ostatnie piętnastki w drewnie na gotowo. Różowa niestety dostała nieplanowanych czarnych płomieni. Muszę koniecznie przed odlewami kupić motipa bezbarwnego. Pozdro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 I pięknie. Mam tylko jedno "ale". To jest wątek dla początkujących dłubaczy, a jak widzę, do początkujących nie należysz. Najwyższa pora odpuścić sobie miejsce przeznaczone dla raczkujących i otworzyć własny wątek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Kilka kolejnych brudasów Poustawiane, mrugają całkiem przyzwoicie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Sokołowski Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) Pięć wobków, pięć kombinacji obciążenia. Dziś było ustawianie i ucieszona "micha", bo się szczupaczysko uwiesiło (gdyby w tej rzece były pstrągi z pewnością dziabnąłby jakiś - wierzę w to, bardzo naiwnie, ale wierzę! ) W sobotę, o ile pozwoli zdrowie ruszam na poligon doświadczalny;) Mam nadzieję, że czubeczek pyszcza sfotografowany na dowód mojego farta, nie łamie regulaminu. Ryby niewymiarowe, lub złowione w okresie ochronnym, staramy się niezwłocznie wypuścić. Niezwłocznie, czyli bez fotografowania. http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87film%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ Edytowane 6 Marca 2018 przez woblery z Bielska 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Kilka kolejnych brudasów Poustawiane, mrugają całkiem przyzwoicie Grzesiu wątek czas założyć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Grzesiu wątek czas założyć...Się zobaczy Marcinie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzz Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Brawo Grzesiu wkońcu choć trochę skromnie wiem że masz więcej swoich perełek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi