PiotrCz Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Proszę o ocenę moich pierwszych wyrobów, wszelkie uwagi mile widziane. Wykonane na hakach nr 4 gramatura 2 i 1,5. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sąsiad Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 To może i ja w końcu coś wrzucę od siebie jako początkujący w te klocki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sąsiad Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 (edytowane) A to mój pierwszy "aerograf" ,aż dziwne, że się zachował. Edytowane 8 Marca 2018 przez Sąsiad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sąsiad Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 I jeszcze taka zbieranina, a co ????????????... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Proszę o ocenę moich pierwszych wyrobów, wszelkie uwagi mile widziane.Wykonane na hakach nr 4 gramatura 2 i 1,5. Do oceny potrzebne jest lepsze zdjęcie. Neutralne tło (np. biała kartka) i większe zbliżenie. Przy wszelkich przynętach z piór istotne są detale. To może i ja w końcu coś wrzucę od siebie jako początkujący w te klocki Jak na początkującego, niezły warsztat Może pora na własny wątek? I uwaga techniczna - zamiast pisać jeden post po drugim, w krótkim okresie czasu, można edytować napisany już post i dodać uzupełnienie. Na edycję posta jest godzina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sąsiad Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) I uwaga techniczna - zamiast pisać jeden post po drugim, w krótkim okresie czasu, można edytować napisany już post i dodać uzupełnienie. Na edycję posta jest godzina Też prawda, będę pamiętał na przyszłość. Tak tylko coś mnie wzięło wczoraj po kilku????????????????????, ale w końcu się odważyłem pokazać część swoich wypocin. Edytowane 9 Marca 2018 przez Sąsiad 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Też prawda, będę pamiętał na przyszłość. Tak tylko coś mnie wzięło wczoraj po kilku, ale w końcu się odważyłem pokazać część swoich wypocin. Lepiej nie rób woblerów "po kilku" bo mogą czasem do tyłu pływać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sąsiad Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) Lepiej nie rób woblerów "po kilku" bo mogą czasem do tyłu pływać Przecież drapieżniki lubią niestandardowe zachowanie swoich ofiar???????????????? Edytowane 9 Marca 2018 przez Sąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Cztery "szczebelki" 6cm na weekendowe pstrągowianie :-P Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Pierwszy "dziewiczy" odlew piętnastki bez obciążenia, sam stelaż. Jestem zadowolony, spoko wyszła. A proces odlewania prosty jak budowa cepa. Ide lać drugą 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Jeszcze pachnące lakierem, pstrągowe 6tki - wolnotonące. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 (edytowane) Do oceny potrzebne jest lepsze zdjęcie. Neutralne tło (np. biała kartka) i większe zbliżenie. Przy wszelkich przynętach z piór istotne są detale. Pierwszy barwiony indyk (puch marabuta).Drugi z sierści wilka. Edytowane 13 Marca 2018 przez PiotrCz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 6tki-Mój ulubiony kolor???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Pierwszy barwiony indyk (puch marabuta).Drugi z sierści wilka.W bardzo dobrym miejscu kończysz nawijanie tułowiu. Większość początkujących ma z tym problem i regularnie kończą na łuku kolankowym, a to zwykle pogarsza skuteczność zacięć Długość ogona jest zawsze uzależniona od materiału, a czasem też od sposobu prowadzenia przynęty. Generalnie - im ogon (część wystająca poza haczyk), im ten ogon jest dłuższy, tym sztywniejszych materiałów należy użyć. Długi i wiotki ma tendencję do zawijania się o hak. Jakie parametry sztywności do długości są właściwe, to tylko doświadczenie Ci podpowie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan0147 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Witam.Na forum jestem nowy. Zaczynam robić własne woblery. Parę z nich już testowałem i jestem zadowolony z ich pracy. Chciałbym poznać Wasze opinie jeśli chodzi o kształt i wygląd. Poniżej wrzucam zdjęcie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 (edytowane) Trochę wolnego i coś udało się ukręcić. Hak 6 wolfram 5 mm.i takie pudełeczko na akcesoria Edytowane 15 Marca 2018 przez PiotrCz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 5,5-6cm z lipy, wszystko tonące - bo takimi lubię łowić [emoji16]Pierwsze podejście do malowania typu głowacz. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Ciut większe od poprzednich - 6 cm, materiał balsa, stelaż po całości, waga około 4,6 grama. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Ciut większe od poprzednich - 6 cm, materiał balsa, stelaż po całości, waga około 4,6 grama. Ten ostatni ma ciekawe malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Ten ostatni ma ciekawe malowanie Dzięki. Na razie eksperymentuję z kolorami Ten pośrodku na żywo ładnie wygląda. Bynajmniej dla ludzkiego oka Edytowane 19 Marca 2018 przez G_rzegorz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekmat Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Witam. Mały eksperyment z sterem. 9cm a wagi nie podam, bo się zepsuła.P.S.: Pech goni pech, jak nie waga to komputer. Jak wysłać posta ze zdjęciami z komórki. Edytowane 28 Marca 2018 przez wojtekmat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 niestety brak zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekmat Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Pokonałem problemy techniczne :-D i wysyłam zaległe zdjęcia. Robił ktoś eksperymenty z tego typu sterem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Na piankowych korpusach, niestety wszystkie były na jedno kopyto więc przeszły sporą modyfikację pod kątem dociążania. Powiem szczerze, że wiercenie w piance było sporym wyzwaniem Ale efekty bardziej niż zadowalające, pracują tak - jak sobie wymarzyłem. Z pierwszego foto jeden został nawet już rozprawiczony przez rybę Edytowane 31 Marca 2018 przez Matiz992 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Pokonałem problemy techniczne :-D i wysyłam zaległe zdjęcia. Robił ktoś eksperymenty z tego typu sterem?Robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi