Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o ocenę moich pierwszych wyrobów, wszelkie uwagi mile widziane.

Wykonane na hakach nr 4 gramatura 2 i 1,5.

Do oceny potrzebne jest lepsze zdjęcie. Neutralne tło (np. biała kartka) i większe zbliżenie. Przy wszelkich przynętach z piór istotne są detale.

To może i ja w końcu coś wrzucę od siebie jako początkujący w te klocki 

:)

Jak na początkującego, niezły warsztat :) Może pora na własny wątek?

I uwaga techniczna - zamiast pisać jeden post po drugim, w krótkim okresie czasu, można edytować napisany już post i dodać uzupełnienie. Na edycję posta jest godzina ;)

• Like 1

I uwaga techniczna - zamiast pisać jeden post po drugim, w krótkim okresie czasu, można edytować napisany już post i dodać uzupełnienie. Na edycję posta jest godzina ;)

Też prawda, będę pamiętał na przyszłość. Tak tylko coś mnie wzięło wczoraj po kilku????????????????????, ale w końcu się odważyłem pokazać część swoich wypocin.

Edytowane przez Sąsiad
  • Like 2

Też prawda, będę pamiętał na przyszłość. Tak tylko coś mnie wzięło wczoraj po kilku, ale w końcu się odważyłem pokazać część swoich wypocin.

Lepiej nie rób woblerów "po kilku" bo mogą czasem do tyłu pływać ;)  :D

• Like 1

Pierwszy barwiony indyk (puch marabuta).

Drugi z sierści wilka.

W bardzo dobrym miejscu kończysz nawijanie tułowiu. Większość początkujących ma z tym problem i regularnie kończą na łuku kolankowym, a to zwykle pogarsza skuteczność zacięć :)

Długość ogona jest zawsze uzależniona od materiału, a czasem też od sposobu prowadzenia przynęty. Generalnie - im ogon (część wystająca poza haczyk), im ten ogon jest dłuższy, tym sztywniejszych materiałów należy użyć. Długi i wiotki ma tendencję do zawijania się o hak. Jakie parametry sztywności do długości są właściwe, to tylko doświadczenie Ci podpowie. Powodzenia ;)

• 2 tygodnie później...

Na piankowych korpusach, niestety wszystkie były na jedno kopyto więc przeszły sporą modyfikację pod kątem dociążania. Powiem szczerze, że wiercenie w piance było sporym wyzwaniem :D Ale efekty bardziej niż zadowalające, pracują tak - jak sobie wymarzyłem. 

Z pierwszego foto jeden został nawet już rozprawiczony przez rybę ;)

post-53258-0-72307000-1522516656_thumb.jpgpost-53258-0-25046500-1522516667_thumb.jpgpost-53258-0-45144900-1522516682_thumb.jpg

Edytowane przez Matiz992
  • Like 2