sorlinsky Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 W oczekiwaniu na stery. Malowanie i kształty klasyczne. Kilka paćkańców, które gdzieś na JB podejrzałem. 3,5 do 5,5 cm. Czym nacinasz na tym etapie żeby nie uszkodzić lakieru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 (edytowane) Mała tarcza hss kupuje na rynku od sąsiadów z wschodu. I takie oto urządzenie. 2 tys. obr/min. wystarcza aby cięcie było idealne. Foto urzadzenia z prymitywną prowadnicą . To samo można by było z wiertarką zrobić. Osadzić na desce. zmontowac prowadnicę i bedzie ok. Edytowane 26 Października 2018 przez Zybi81 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorlinsky Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Mała tarcza hss kupuje na rynku od sąsiadów z wschodu. I takie oto urządzenie. 2 tys. obr/min. wystarcza aby cięcie było idealne. Foto urzadzenia z prymitywną prowadnicą . To samo można by było z wiertarką zrobić. Osadzić na desce. zmontowac prowadnicę i bedzie ok.Ważne, że spełnia swoją funkcję. Mam podobne urządzenie tylko że zrobione z jakiegoś silnika przymocowanego do deski i z założonym uchwytem wiertarskim. Tylko że ja zakładałem tarczę do szlifowania. Dzięki za dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 (edytowane) Moje pierwsze klepanie .Radzę nie zaczynać bo bardzo wciąga Edytowane 7 Listopada 2018 przez salmon1977 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) Pierwsza partia wyklepana...wnioski jakieś są na przyszłość ale chyba najtrudniej z trociowymi blaszkami . Edytowane 8 Listopada 2018 przez salmon1977 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Taki efekt finalny .Praca fajna,ma te "trzepnięcie"trociowe ale wiadomo że rybki zweryfikują.Myślę sobie, chyba już dość ale znalazłem blache mosiężną 1.2mm a kumpel który zajmuje sie instalowaniem chłodni itp mówi że ma sporo towaru do przerobienia hahaaa także... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 To jak się pochwalę moim Killerem Wobek z dedykacją dla Kolegi .... Nawet wyszedł mi się podoba.Najlepsze były jego testy już po uzbrojeniu w kotwice,1 jeziorko 2rzuty- 1 szczupak ok.48cm , drugie jeziorko bo chciałem pokazac innemu koledze co stworzyłem i BAMMMM.... Siedzi taki z 53-55cm .... Koleżce kopara opadła bo tą miejscówę wczesniej dobrze obłowiliśmy gumami SG I tekst " Pamiętaj że też niedługo mam urodziny" he he. Pewnie to tylko przypadek, ale Naprawdę byłem Wniebowziety tak samo jak zaskoczony...Więcej bałem się rzucac aby nie zniszczyć prezentu dla kolegii,sam niebawem zweryfikuje jego łowność na konkretych rybach Malowanie kredeczkami... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Ostatnie sztuki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 (edytowane) Próba z morsopodobną pod morską troć ..trochę lekka ale ryby nie zawsze daleko Edytowane 20 Listopada 2018 przez salmon1977 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 @salmon1977, Ty się przestań udzielać w wątku dla początkujących, tylko zakładaj autorski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam01 Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Coś powoli zaczyna się strugać trzeba mieć zajęcie na zimę i zapas na nowy sezon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) @salmon1977, Ty się przestań udzielać w wątku dla początkujących, tylko zakładaj autorski Po pierwszej rybce chyba to zrobię tylko jak je nazwać hehee? Edytowane 25 Listopada 2018 przez salmon1977 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Po pierwszej rybce chyba to zrobię tylko jak je nazwać hehee? 20181125_135631.jpg 2018-11-25 16.27.52.jpg 2018-11-25 16.29.40.jpgSalmonówki i już ????. Aleś się rozklepał ☺, brawo TY ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Dzięki Jacku ,dzięki.A to może niech będzie-"Salmonówki wahadłówki z nad Iny" Jeśli moderator znajdzie czas i chęci to proszę przeżucić co trzeba do innego działu.Dziękuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 (...)Jeśli moderator znajdzie czas i chęci to proszę przeżucić co trzeba do innego działu.Dziękuje Dobrym zwyczajem jest samodzielne zakładanie wątku autorskiego. Jeśli będzie potrzebna pomoc, kontaktuj się ze mną na priv. W ostateczności, ale tylko w ostateczności, mogę coś przerzucić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbrojarz Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Zima za pasem, lodu jeszcze nie ma, choroba nie pozwala na pracę więc czas najwyższy uzupełnić wybrakowane pudełka z mormyszkami. Może nie pierwsze kroki, raczej regularne już lutowanie, jednak pierwsze chwalonko w szerszym gronie. Dziś ściągnięte z suszarki i zaigielitowane, jeszcze "pachnące" lakierem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Blaszka pstrągowo-okoniowa o agresywnej akcji. Nie schodzi głęboko więc nie łapie zaczepów w płytkiej wodzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Pierwszy mój Jerk "linek" , Dość nieporadna "wahadłowa" jego praca.Jedna ryba Chciała go posmakować i to jaka to uczucie jak ryba atakuje własnoręcznie wykonaną przynętę, Bezcenne.Kilka cm i był było PB...Jest Moc 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Brawo TY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIRIUS Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Witam.Może to i nie pierwsze kroki, ale pierwszy post.Po blisko dziesiącioletniej przerwie postanowiłem wrócic do woblerów. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIRIUS Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 CD. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 (edytowane) Z jakiego materiału wykonane? Stery wklejasz przed oklejaniem i malowaniem?Bardzo ładnie wykonane Edytowane 6 Grudnia 2018 przez G_rzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIRIUS Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Stery to poliweglan. A wklejam je po oklejaniu a przed malowaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIRIUS Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 CD. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi