Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Może to i nie pierwsze kroki, ale pierwszy post.

Po blisko dziesiącioletniej przerwie postanowiłem wrócic do woblerów.

Weź kolego przestań peszyć początkujących strugaczy. Przecież po takich dziełach pięć razy pomyślą, zanim wstawią swoje koślawe rękodzieła. Pierwsze kroki bywają trudne, nim człowiek się nauczy - sporo popsuje. Czyli nie pesz młodych (stażem) twórców, tylko wątek zakładaj :D

• Like 2

Niczym. Wyłączony jestem, byłem ( mam nadzieje) ze spinningu przez ostatnie kilka jak nie kilkanaście lat.

Swoje inspiracje nie ukrywam to Japan  i tam znalazłem kolejny element Hand made czyli pojedyńczy hak.

To jest nie poparte żadnym doświadczeniem ale zamieżam po powrocie do pl, w 2019r to zmienić.

Duże gumy ponad 10 cm są zbrojone w pojedyńcze haki i to nie jest problem, a w 8 cm wabiku zbrojonym w dwa haki oczywiście bezzadziorowe

mam nadzieje zdadza egzamin.

• Like 1

Witam.

Może to i nie pierwsze kroki, ale pierwszy post.

Po blisko dziesiącioletniej przerwie postanowiłem wrócic do woblerów.attachicon.gif IMG_3477.JPGattachicon.gif IMG_3476.JPG

w jakim celu przerabiasz te haki? Oczko nie pasuje czy tez jest to forma  dodatkowego  obciazenia?

• 3 tygodnie później...

Sezon zębatych zakończony więc trzeba się brać do roboty. W planie dziewiątki z przeznaczeniem szczupak, sandacz. Zobaczymy co z tego wyjdzie tym bardziej, że na wierzch dostaną żywicę a nie jak wcześniejsze hartzlacka czy domaluxa:-)

13997458_IMG_20190105_131854.jpg

13997941_IMG_20190105_141906.jpg

Edytowane przez G_rzegorz
  • Like 3

Jo ,panie Sławku ;)

Nie wszystkie chodzą od razu tak jak chcę.Niestety co do łowności to troć jest ciężkim testerem .Na Inie na niskiej wodzie guma jest skuteczna ale ja uważam że lekkie wahadełko podane w dryfie robi więcej "szumu".Na Redze zostane jednak przy Morskie. post-48064-0-92304700-1548145005_thumb.jpgpost-48064-0-08581200-1548145024_thumb.jpgpost-48064-0-04141400-1548145163_thumb.jpg

Edytowane przez salmon1977
  • Like 3