Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

Jak widzę @salmon1977 klepanie blaszek weszło Ci w krew :)

I bardzo dobrze! Pora pomyśleć o własnym wątku autorskim ;)

Ponawiam propozycję. Taki wątek jest bardzo interesującym obrazem postępu w twórczości. Szkoda roztrwonić początki rozrzucając je po różnych wątkach.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Witam! Od jakiegoś czasu śledzę ten post i wasze prace. Zmotywowało mnie to do zrobienia kilku swoich pierwszych przynęt. 2x 5cm, 4g, pod pstrąga. Do tego 3x 3cm, 3g maleństwa. Materiał to balsa. Pozdrawiam wszystkich strugaczy ;)1e70ac3b6cbdaafa902483bbcbe087f6.jpg

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Włajasz
  • Like 7

• 2 tygodnie później...

Witam

Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę. Chciałem odlać kilka gumek ale coś poszło nie tak :)

Każda guma miała 'niedolane' miejsca na korpusie góra lub dół / lub 'zapowietrzone?'

Plastisol clear z modelarni jak i reszta składników ale tu bym problemu nie szukał. Podgrzewany zgodnie z instrukcją i wstrzykiwany strzykawką 'do mięs'.. tu nie obyło się bez problemów, strzykawka na pewno za mała ale na 1 gumę 10cm na pewno wystarczająca (30ml). Mam wrażenie że mogłem sam wtłaczać powietrze do formy, chociaż jak nawet starałem się pomału i dokładnie wstrzykiwać sam plastisol to i tak efekt był taki sam czyli niedolane miejsca.

Forma dwuczęściowa, wlew od głowy i wylot na końcu ogonka, wszystkie ogonki odlane bardzo dobrze, braki są tylko z przodu / w srodkowej części.

Brak tego zbiorniczka za wlewem może być problemem z tego co przeczytałem + potrzebuję wiekszą strzykawkę do której będę wlewał plastisol a nie go zaciągał.

Forma z M922, gumka 10,5cm. 

I jakieś zdjęcia

post-55833-0-37846900-1551161046_thumb.jpg

post-55833-0-77876600-1551161049_thumb.jpg

post-55833-0-32126100-1551161054_thumb.jpg

Help :)