Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

Super jerki.ile mają cm?

Dzięki :)

Tak różnie - ten pierwszy mniejszy około 5 cm, firetiger dłuższy, jeszcze z balsy pływający około 10 cm (kiedyś w jeden letni dzień na nic nie brało i tak go założyłem od niechcenia i się zaczęło, szczupak za szczupakiem tylko na niego, a żadne gumy nic), a ten ostatni około 7 cm, z ogonem może 12 cm (jeszcze nie oblatany i czeka na maj). Generalnie wszystkie jerki raczej lżejsze, bo na szczupaka mój ulubiony kijek mam do 32g, więc jerki robię tak max dwadzieścia parę gram.

A te Twoje blaszki pierwsza klasa!

Coś na wiosenną rzeczkę:

post-68424-0-56112000-1554749666_thumb.jpg

post-68424-0-02999200-1554749672_thumb.jpg

I coś z rodziny slajderków:

post-68424-0-63901600-1554749733_thumb.jpg

post-68424-0-96795500-1554749738_thumb.jpg

A tu mały balsowy poperek, który dał mi niezapomniane wrażenia poprzedniej wiosny, kiedy okoń żerował przy powierzchni i nie reagował na żadne gumki - poperek wyciągał wtedy po dwa na raz.

post-68424-0-34638800-1554749857_thumb.jpg

Co do żywicy, to używam rencast z mikrobalonem oraz ostatnio również żywicę ultra light, z którą nie trzeba się bawić w odmierzanie mikrobalonu, bo jest jakby już wymieszana "fabrycznie" w mikrobalon w około 20% na moje oko - podobny efekt i konsystencję, uzyskasz mieszając rencast z mikrobalonem w 20%.

Edytowane przez destos
  • Like 4

I jeszcze taki pędzelkowy twór :-)

IMG-20190415-225439.jpg

A tak na marginesie Marcin to jak ja się cieszę, że mi ten Januszowy drut pokazałeś ????

Teraz wyginanie stelaży to czysta przyjemność ????

Edytowane przez G_rzegorz
  • Like 4

Panowie mam pytanie czy ta farba nada się jak podkład do wobkow?

-sniezka supermal emalia olejno ftalowa biała

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Jak już to prędzej Śnieżka emalia nitro. Bynajmniej tą niektórzy polecają. Osobiście nie stosowałem.

Jak już to prędzej Śnieżka emalia nitro. Bynajmniej tą niektórzy polecają. Osobiście nie stosowałem.

Wiem słyszałem o niej ale jak byłem w sklepie to jej akurat nie mieli a ze ta stoi już jakiś czas w szopie nie używana a ja dopiero zaczynam to myślałem ze spróbuję a jak nie wypali to kupię nitro. Pozdro [emoji16]

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka