Salmon63 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 (edytowane) Tym razem coś pod sandacze. Zdjęcia tak na szybko jak widać na kolanie Żywica, stelaż przez całość11 cm i waga ok gram Zobaczymy czy czerwcu się spodobają sandaczaChyba trochę więcej ważą niż gram???? Edytowane 9 Marca 2020 przez Tom Rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micek31 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Tez mi się tak wydaje, ale może być waga piorkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Tym razem coś pod sandacze. Zdjęcia tak na szybko jak widać na kolanie Żywica, stelaż przez całość11 cm i waga ok gram Zobaczymy czy czerwcu się spodobają sandaczaŁukaszu, to jest wątek dla osób, które nie założyły swojego wątku autorskiego. Mieliśmy okazję widzieć te woblery w Twoim, nie musisz wrzucać ich dodatkowo tutaj. Jeśli chesz szerzej pochwalić się swoimi wyrobami to zapraszam do wątku Zdjęcie Tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micek31 Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Kolejne moje wypociny jakieś sugestie odnośnie wykonania czy malowania mile widziane :-) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Do niczego nie można się przyczepić, eleganckie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz_N/n/Not Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Witam [emoji6] jedne z pierwszych w moim wykonaniu, z myślą o kropkach. Marabut, lis + czerwony dubbing, główki 0.8/1.5/2g. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Miłosz, rybom na pewno przypadną do gustu:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łukasz zagan Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 WitajcieWrzucam filmiki z pracą moich wobków Bardzo proszę o jakie sugestie odnośnie pracy woblerow. Co mogę poprawić żeby było lepiej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Cześć. Zrobiłem takie... Dla draki jeden jest krzywy. Chciałem sprawdzić co z tego wyjdzie... po wrzuceniu do wody tonie migocząc bokami, przy szybszym ściąganiu idzie po prostej jak przecinak bardzo drobno migocząc, a przy delikatnym twiczingu odjeżdza na boki. Na prawdę nie wiem co o tym myśleć. Po prostu ryby mi powiedzą... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz_N/n/Not Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 @kasperek w naturze nie wszystko jest idealne i symetryczne. W podobny sposób jak wygięty jest twój wobler zbroje SG Soft 4play, hak przechodzi poza osią symetrii, co powoduje mniej przewidywalne odskoki i prowadzenie. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Coś tam się dłubie. Zrobiłem sobie pod formę 3 sztuki sprawdzonych wobkow. I pierwsze pomalowane z formy wobki , które testowałem na kleniach i okoniach ostatnie dwa lata. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Ostatnie moje "dłubanki" na klenie-jazie i pstrągi.Woblerki 3,8cm ,6cm na kropki, a także robactwo Kleniowo-Jaziowe Niektóre już doczekały się debiutu i mają pierwsze rybki na koncie.Ciężko tak zbiorowo oddać detale przynęt ale coś tam widać.Kolejne robale już są na etapie rzezbienia, może niedługo podrzucę 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Andrzej, ten wątek to już chyba nie dla Ciebie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Społeczna kwarantanna to i trzeba sobie popołudniami zajęcie znaleźć Na szczęście udało się ukradkiem w ramach "spaceru" trochę kory zebrać Oby tylko dane mi było za niedługo na nie połowić... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiraz Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Społeczna kwarantanna to i trzeba sobie popołudniami zajęcie znaleźć Na szczęście udało się ukradkiem w ramach "spaceru" trochę kory zebrać [emoji14] Oby tylko dane mi było za niedługo na nie połowić... 20200407_194311.jpgZapowiada się całkiem fajnie. To kora topolowa? Zechcesz podzielić się swoim doświadczeniem dotyczącym obróbki materiału? Mam na myśli czynności mające na celu przygotowanie z kory deseczek gotowych do dalszej pracy. Osobiście zawsze mam z tym kłopot i rzadko korzystam z tego typu materiałów. Za odpowiedź będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia [emoji6] Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) Materiał bardzo ciekawy do "produkcji" woblerów ale tak jak piszesz samo przygotowanie kory do późniejszej obróbki to (przynajmniej w moim przypadku) dość czasochłonny proces. Przycinam korę brzeszczotem a potem szlifuję grubym papierem ściennym z jednej strony do uzyskania płaskiej powierzchni by odrysować docelowy kształt woblera. A potem to już nożyk Jak ktoś ma warsztat lub działeczkę z prądem to może tą wstępną obróbkę zrobić np. tarczą z grubym papierem ściernym.Z minusów w obróbce kory topoli na pewno jest to, że bardzo mocno pyli przy szlifowaniu i myślę, że nawet maseczka nie byłaby przesadą Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez G_rzegorz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Przy szlifowaniu każdego rodzaju drewna maseczka wskazana. Pył drzewny jest rakotwórczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łukasz zagan Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Witajcie Możecie mi powiedzieć co się stało z moim lakierem (domalux) Po nałożeniu lakier zaczął żelowac na powierzchni woblera.Lakier się kończył więc przelałem wszystko do sloiczka i metoda zanurzeniową lakierowałemMoże dostał stał za dużo wilgoci, bo wcześniej miałem wkręta w puszcze i było ok. Teraz to już nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiraz Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Poliuretan akurat lubi się z wilgocią więc nie upatrywałbym tu przyczyn. Farba dobrze wyschła? Może weszła w reakcję z lakierem? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łukasz zagan Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Już była 1 warstwa lakieru położona wczoraj rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Spróbuj hartzlacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) Poliuretan akurat lubi się z wilgocią więc nie upatrywałbym tu przyczyn. Farba dobrze wyschła? Może weszła w reakcję z lakierem? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Poliuretan z wilgocią to się wcale nie lubi. Końcówka lakieru i przelanie pewnie mu nie pomogło. Pewnie przy samym przelewaniu lakier nie był tak samo rzadki jak przy pierwszym. To są wszystko takie drobne w sumie niuanse, że ciężko odpowiedzieć . Puszka z wkrętem, ale przy kolejnym odlewaniu - ubywa lakieru, a przybywa powietrza, a w nim para wodna. Znikome ilości ale już powodują zapoczątkowanie procesu wiązania.I taki lakier - będzie szybciej twardniał niż taki świeży z puszki. Poza tematem, ale przybliży o czym wyżej pisałem.Gdy się bawiłem fotografią czarno - białą - lata 80 ubiegłego wieku, do wywoływania filmów używałem wywoływacza R09 . Ten dla odmiany reagował z tlenem z powietrza i mocno ciemniał. i oczywiście tracił swoje właściwości. Podobnie jak lakier - stopniowo. Ale jak pozbyć się powietrza w butelce gdy ubywało płynu?Był sposób - wolną przestrzeń wypełniało się stłuczonym szkłem - konkretnie z szyby samochodowej. Dodał bym jeszcze, że korzystnie jest przechowywać zaczętą puszkę w lodówce(ale nie w zamrażarce), a ewentualny używany w słoiczku owinąć folią aluminiową. Niska temperatura i brak światła to czynniki które spowalniają proces twardnienia Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez eRKa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zabawa z folią aluminiową ???? Wyszło coś takiego: 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 A teraz coś większego...15 cm, 45 g, kora topoli, stelaż przez całość. Wolnotonący z lusterkującą pracą w opadzie. Pokryty kilkoma warstwami żywicy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 A teraz taki 11 centymetrowy wobek, oczywiście kora topoli, waga ok 20 g, pływający z lusterkującą pracą???? 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi