Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

To była testowa sztuka na sprawdzenie właśnie długości stelażu, do następnych się przyłożę, tutaj nawet rowek na stelaż wyciąłem na szybko nożem bo nie miałęm brzeszczotu pod ręką :D

Edit. Taki będzie ok? Czy za długi :ph34r:

post-55398-0-13701700-1431500827_thumb.jpg

Edytowane przez tobiasz

Ciutkę za długi chyba teraz wyszedł :-) Oczka jak koledzy wcześniej radzili staraj się profilować od razu bardziej w dół a szczególnie przednie. Potem niby można doginać ale pod warstwami lakieru powstaną mikro uszkodzenie i powłoką z czasem będzie bardziej podatna na uszkodzenia.

To była testowa sztuka na sprawdzenie właśnie długości stelażu, do następnych się przyłożę, tutaj nawet rowek na stelaż wyciąłem na szybko nożem bo nie miałęm brzeszczotu pod ręką :D

Edit. Taki będzie ok? Czy za długi :ph34r:

Pamiętaj, że pośpiech w tworzeniu woblerków to niezbyt pożądana cecha ;)

Do stelaży dobrze użyć małych kombinerek o okrągłych końcach, na których to można drut owinąć i otrzymujemy ładne, "równe" oczka.

Ten stelaż ze zdjęcia nieco jeszcze za długi...popatrz jak to wygląda w seryjnych wobkach.

Demowsky jest to jeden z najpiękniejszych w moim wykonaniu, już zamówiony :) Pozostałe dwa również okleiłem materiałem, zdjęcia wkleje później. Materiał kładł się bardzo ciężko, był cieniutki oraz włókna się rozpadały, ale podołałem. Bardzo ciężko poczatkującemu wykonać takiego woblera, nie lada wyczyn.

Wykonałem również 26 szt mini salmo hornecików 2,5 cm. 13 tonących i 13 pływających :)

Oczywiście są one gotowe do lakieru :) Jutro kolejne 13 maluje z lekkim opóźnieniem,te 13 sztuk musiałem rozpuszczalnikiem zmywać snieżke nitro podkładową bo pęcherzyki powychodziły od nadmiaru wilgoci w pomieszczeniu w którym to malowałem (tak mi się wydaje) no i 3 godziny roboty, lecz po moczeniu wobka w nitro jak by bardziej się utwardził i powłoka stała się bardziej gładsza i trwalsza :) Pozdrawiam Piotr

post-58309-0-05893900-1431887553_thumb.jpg

post-58309-0-07422200-1431887561_thumb.jpg

Edytowane przez Vrpona
  • Like 1

Panowie proponuję założenie własnych tematów, do początkujących już się nie zaliczacie a pewnie jest sporo naprawdę początkujących, którzy chcieliby podzielić się swoimi pierwszymi wobkami:) Ale widząc wasze wypieki nie chcą się wychylać :)

Pozdrawiam Qcyk!!