Qcyk Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 (edytowane) "Z wędką nad wodę"...chyba odcinek 127 albo 128... Edytowane 25 Listopada 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT666 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Co do moich woblerow to oto kolejny. Na jeziorze na którym łowie dobrze sprawuje się guma Daiwy w podobnych barwach, a to moja interpretacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 (edytowane) Co do moich woblerow to oto kolejny. Na jeziorze na którym łowie dobrze sprawuje się guma Daiwy w podobnych barwach, a to moja interpretacja.20151109_101905.jpg Jeśli będziesz chciał poprawić pracę to dognij przednie oczko do dołu. Oczko brzuszne mogłoby być bardziej z przodu - teraz na 100% będą Ci się kotwiczki czepiać same siebie.Przy okazji polecam wywalić te przypony które stosujesz, te agrafki nie nadają się do spiningu. Edytowane 25 Listopada 2015 przez Pasta 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Robert fajnie ze sie zabrałeś za wobki . Co do mojego poprzednika , to faktycznie przypony wywal , szkoda ryb . Z oczkiem też ma rację . Jedynie przyczepię sie do środkowego oczka, moim zdaniem jest w dobrym miejscu, jeśli miało by być troszkę dalej do steru, to tylko pare milimetrów. Ale chyba nawet wystarczyło by , zeby było węższe , i już . Pozdrawiam i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT666 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Witam panowie. Co do oczka to już robie trochę inne. Mniejsze i lekko koryguje je ustawiając wobler. Kotwice nie łączą się, kwestia techniki. A przypon To jeden z ostatnich. Dziękuję za każdą opinie i RADĘ dla mnie to ważne. Dzięki nim poprawiam to co mogę, mimo to woblery pracują choć nie zawsze jakbym chciał. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Spróbuj jeszcze wygładzać takie kanty, unikać ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasiasty Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) A wrzucę i swoje.Są to jedne z pierwszych moich woblerów, 5,3cm , jeden pływający, drugi neutralny.Co koledzy sądzicie? Co zmienić, nad czym popracować? Z góry dziękuję za wszystkie rady. Edytowane 26 Listopada 2015 przez pasiasty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Bardzo fajne wobki Jedyne co bym w nich zmienił to kotwice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 "Bardzo fajne wobki Jedyne co bym w nich zmienił to kotwice" A ja spłaszczył bocznie te "cygarka". W dolnym zmniejsz ster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Cześć, można powiedzieć że to moja pierwsza prób wystrugania woblerów, kilka lat temu zrobiłem 3 czy 4 sztuki boleniówek kompletnie bez przyłożenia, tym razem postarałem się nieco bardziej. Balsa, stelaż przez całość, spraye akrylowe + 6 warstw domaluxu a oto efekt: Ostatnia warstwa lakieru twardnieje, w weekend wkleję stery. Szczerze mówiąc to wyszły ładniejsze niż się spodziewałem 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eaw32 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Jak na pierwsze woblerki to bardzo fajnie to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Cześć, można powiedzieć że to moja pierwsza prób wystrugania woblerów, kilka lat temu zrobiłem 3 czy 4 sztuki boleniówek kompletnie bez przyłożenia, tym razem postarałem się nieco bardziej. Balsa, stelaż przez całość, spraye akrylowe + 6 warstw domaluxu a oto efekt: (...)Trochę się obawiam, że przy tym kształcie, będziesz musiał dać znacznie niżej przednie oczko, lub nieproporcjonalnie duży ster. Jeśli malujesz sprejami, to staraj się po każdym malowaniu czyścić dyszę (chusteczka plus rozpuszczalnik). Warto też nieco odsunąć sprej od woblera. Zmniejszasz wtedy szansę, że farba będzie "pluć" i otrzymasz ładniejsze powłoki. Żeby moje pierwsze tak wyglądały! Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Dzięki za rady Co do sprayów- kupiłem trzy różne żeby sprawdzić które z nich nie będą reagować z lakierem, okazało się że wszystkie są ok, jedynie czarny pluje. Do wszystkich założyłem takie same cienkie końcówki kupione w sklepie z art. do graffiti więc wina raczej leży po stronie puszki. Mam nadzieję że wklejenie dłuższego steru pomoże zaradzić z problem oczka i żyłka nie bedzie plątać się o przednią kotwiczkę (przypomniało mi się że miałem podobny problem w boleniówkach i większy ster go rozwiązał). Dodam jeszcze że woblery mają długość 42-46mm i mają posłużyć jako wabiki na wiślane klenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT666 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Ciekawe dlaczego wszystkie w jednakowej barwie zrobiłeś! !! Wszystkie mają tą samą wagę? Pięknie jak na początek! !! Testowaliśmy je już? ?? Powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Wszystkie w jednej barwie z dwóch powodów: po pierwsze naturalne uklejopodobne kolory często dają mi dobre wyniki, po drugie tak jak pisałem wyżej, to moje pierwsze woblery w związku z czym miało być w miarę low-costowo gdyby okazało się jednak że nie potrafię ich strugać. Z czasem zainwestuję w większą ilość sprayów a może i aerograf, czas pokaże Co do wagi to jest z nimi różnie, niestety nie mam jak ich zważyć. Póki co, bez kotwic jest kilka tonących i kilka pływających i właśnie takie miały być (tonące lub na granicy pływalności a takimi mogą się stać po uzbrojeniu). Testów jeszcze nie robiłem i pewnie szybko nie zrobię bo lokalne bajorka już zamarzły. Lakier wysechł, przed chwilą pierwsze cztery sztuki otrzymały stery i już wiem że ich wklejanie to czynność której najbardziej nie lubię przy produkcji woblerów. Edytowane 27 Listopada 2015 przez Ziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Cześć, można powiedzieć że to moja pierwsza prób wystrugania woblerów, kilka lat temu zrobiłem 3 czy 4 sztuki boleniówek kompletnie bez przyłożenia, tym razem postarałem się nieco bardziej. Balsa, stelaż przez całość, spraye akrylowe + 6 warstw domaluxu a oto efekt: Ostatnia warstwa lakieru twardnieje, w weekend wkleję stery. Szczerze mówiąc to wyszły ładniejsze niż się spodziewałem w wobkach praca i kolory są najważniejsze kolory super jak praca będzie oki to połowisz ps.zmieniłbym oczy na mniej krzykliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Krzykliwe oczy mi nie przeszkadzają a wręcz przeciwnie... dziś listonosz przyniósł mi przesyłkę z 4 i 5 mm oczkami żółtymi fluo i raczej tego bede sie trzymal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk30 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Moje pierwsze trociowe K.D. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostLures Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Witajcie koledzy brak czasu niestety daje się we znaki, ale nie próżnuję Poniżej kolejne wersje Pike01. - lepiej doszlifowane i dostały mocniejszy drut w korpusie, "na wszelki wypadek" - waga: 47g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eaw32 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Z tym doszlifowaniem to chyba tak nie do końca się postarałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk30 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Będą "gryźli" ładny kształt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Moje pierwsze trociowe K.D.nieźle! dłubaj, dłubaj Daniel, będzie co rwać na Radwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk30 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 He he Jano każdy jest inny nie dubluje ale jak zrobię więcej to poczęstuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostLures Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Koledzy zastanawiam się ciągle nad jakimś wyjątkowym dodatkiem do mojej przynęty, aby wściekle pracowała. Na chwile obecną robię jerki, ale myślę nad jakąś bardzo fajną pracą, macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostLures Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Będą "gryźli" ładny kształt Dzięki. Tworzysz, więc sam wiesz że ciężko jest zrobić coś ładnego dla oka i łownego dla ryb Pozdrawiam i życzę wytrwałości w tworzeniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi