Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

Wisienka zawisła na smakowitym torcie? ;)  :P

Woblerki, cóż, pokazałeś w miejscu, w którym przedstawiają początkujący. Błąd. Spokojnie możesz otwierać własny wątek. Początkujący nie jesteś :)

Janusz dziękuje to dla mnie duży komplement :)

Wobki bez fałszywej skromności mają jeszcze sporo do poprawy, np słabą powtarzalność, ale pracuje nad tym :)

Pomysłów po ostatnim sezonie w głowie sporo, zima za pasem, będziemy walczyć.

Wisienka zawisła gdzie trzeba ;) ku mojemu zdziwieniu nawet czasem dynda ponownie ;)

Zacząłeś z wysokiego C (czy może W ;-)  wobki bardzo fajne - szczególnie mi się podobają te baryłki w kolorach osy.

Wisienka super - też mam taki plan, tylko jakieś robactwo chciałem zrobić :)

Podziękował ;) baryłki sprawdzały się fajnie w lecie na Bugu.

Dziś kupiłem drewno, pociąć tylko muszę i do dzieła :)

Do robali się zbierałem cały sezon ale jakoś na zbieraniu się skończyło :)))))

Witam mam na imię Paweł pochodzę z Lubelszczyzny z centrum Roztocza.Pierwsze woblery zacząłem wykonywać około 15 lat temu głównie ze względu na cenę i małą dostępność w moim regionie w tamtych czasach.Były to woblery głównie pstrągowe niezbędne ;) przy uganianiu się za potokowcami i nie tylko na rzekach Wieprz i Tanew.Przez ostatnie 10 lat często zmieniałem miejsce zamieszkania i spiningowanie nie szło za tym w parze,aż do tego roku gdy ostatecznie osiedliłem się w krainie jezior i pasja na nowo odżyła.Moje woblery wykonuje z balsy gr.10-8 mm utwardzanej cyjanoakrylem,oczka drut 0.7 mm wkręcane,podkład to 2-3 warstwy białego akrylu,malowanie gąbka i farbki modelarskie,retusz i szczegóły to wszelkiego rodzaju pisaki permamentne i markery.Wykonuje woblery tonące i wolno-tonące takie najbardziej sprawdzaja się na moich łowiskach.Docelowy target to okonie,szczupaki,palie i pstrągi teczowe.

elz6.jpg

bpeo.jpg

8maf.jpg

svm1.jpg

9ij7.jpg

kc1f.jpg

vxqn.jpg

o00x.jpg

Woblery po pierwszej warstwie lakieru utrwalającej kolorki,brakuje tylko malowania grzbietu :) .

Edytowane przez PablovelLoco
  • Like 4

W życie prywatne nie wnikam, Polacy wszędzie po świecie rozsiani, rzecz jasna miałem na myśli raj dla naszych kijaszków i woblerków :) Finlandia jakoś tak sympatycznie w temacie się mi kojarzy ;) Zapewne nie musisz sobie zadawać pytania w stylu "Ciekawe czy w tej wodzie jest jakaś ryba? B)

Wracając do tematu - woblerki klasa, takie błyskotkowe ryjkowce.

Obawiam się, że przednie oczko ustawione poziomo nie jest najlepszym rozwiązaniem. Uniemożliwia lub znacznie utrudnia właściwe ustawienie woblera. Fajne woblery. Moim zdaniem wstawione w złym miejscu. śmiało możesz otwierać własny wątek :)

Obawiam się, że przednie oczko ustawione poziomo nie jest najlepszym rozwiązaniem. Uniemożliwia lub znacznie utrudnia właściwe ustawienie woblera. Fajne woblery. Moim zdaniem wstawione w złym miejscu. śmiało możesz otwierać własny wątek :)

Co do oczka to na początku też miałem obawy,ale te modele które przedstawiłem na zdjęciach to poprawione kopie prototypów,przedni pseudo ster,dwu-punktowe obciążenie,daje bardzo nieregularną pracę (mocne lusterkowanie,delikatne X i większe lub mniejsze S) przez co jakiekolwiek ustawianie woblera w moim przypadku nie jest potrzebne.

Witam

Jako że pogoda niedopisuje, zrobiło się troche wolnego czasu. W zawiązku z tym zacząłem strugać swojego pierwszego jerka. Kształt już jest finalny, w przyszłym tygodniu zabiorę się za dociążanie, malowanie itd.

Co sądzicie o mojej amatorce ?

post-55512-0-04341900-1386874191_thumb.jpg

post-55512-0-54084300-1386874195_thumb.jpg

post-55512-0-97098700-1386874199_thumb.jpg

Pozdrawiam

Robert

1bt0t3i6pwc2_t.jpg

Na styczniowe trocie się zbroję ;) do jakości wobków nie przykładam za dużej wagi jako że pewnie po pierwszej wyprawie je zostawię w wodzie... ;)

Niby takie tylko kropki, ale kolory dobrane świetnie. Jakieś większe zdjęcia byś wrzucał.

Jako ze wkoncu rozgryzlem moje Jazie i klenie i wiem czego chca :D:D

Postanowilem zima przygotowac sobie wobkow. Moje ulubione Illexy sa w pyte ale maja jedna wade, sa z grzechotkami. Na 2014 zapowiedzieli kilka silentow ale mimo to mysle ze warto wystrugac cos swojego stricte pod dany spot. Nie mam jeszcze wszystkiego ale jakies skrawki jeszcze mialem i struglem 2 korpusiki. 36mm i 40mm. Musze troche do wprawy dojsc i poobserwowac najlepszych.

post-48077-13873943019201_thumb.jpg

• Like 1

Dzisiaj przyszlo troche lipy wiec siadlem chwile podlubac. Walcze z zatruciem czy jakims wirusem od 4 dni wiec troche zabilem nude. Lipka 1 klasa to i strunganko szlo jak ta lala. Wkoncu udalo mi sie plan z bani przelac na klocek. Chce sobie zrobic czy wersje tych maluchow, SR, DR, DDR. Wesolych swiat wszystkim!

Zdr

post-48077-13878921672999_thumb.jpg

• Like 1