Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

No nie jest źle ale jeszcze długa droga kolego wiem Co mowię. Czemu obciazenia nie schowałeś do środka dużo miejsca jest w takim wobku, malowane pedzelkami tak?

Pędzlami malowane owszem. Obciążenie wygodnie było mi tak wklejać. I to tylko wygląda tak, że w środku jest dużo miejsca :) Co ciekawe dodam, że mogę się (prawdopodobnie) mianować jednym z najmłodszych twórców własnych przynęt. Bo w sumie to dzieciak jeszcze jestem. 

• Like 1

No I dobrze że zaczynasz od młodego ja życze ci dużo chęci I obyś tworzył dalej Co do obciążenia polecam drut ołowiany cienki lub blaty ołowiane cieniutkie kulki ołowiane lub kulki Stalowe nadaja się do innych spraw ale to tak na szybko raz jeszcze wytrwałości.

• Like 1

No I dobrze że zaczynasz od młodego ja życze ci dużo chęci I obyś tworzył dalej Co do obciążenia polecam drut ołowiany cienki lub blaty ołowiane cieniutkie kulki ołowiane lub kulki Stalowe nadaja się do innych spraw ale to tak na szybko raz jeszcze wytrwałości.

Dzięki za ciepłe słowa. Staram się jak mogę i mam zamiar tworzyć jeszcze trochę. Obciążam zwykłym ciężarkiem ołowianym. 

Rozmieszczenie obciążenia w woblerach zależy od tego, jaką pracę woblera chcemy uzyskać. Nie zawsze chowamy obciążenie w korpus, tak umieszczone obciążenie przesuwa nam środek ciężkości woblera. Do obciążania smużaków używam śrutów ołowianych do wiatrówek, wydajne /500szt/ i w miarę tanie.

pozdrawiam @LuNaTic

• Like 4

No to może ja się pochwale moimi malowankami :) powoli się uczę sami oceńcie jak mi idzie.

Woblery z balsy 6.5cm robione z 2 połówek.  przy lakierowaniu zostało trochę pęcherzyków powietrza zastanawiam się czy nie zeszlifować i położyć warstwę wyrównywając.

d1942682659eef54gen.jpg

wobler z balsy 4 cm.   ustawione i uzbrojone,  praca drobna X z lusterkiem

9373f77e66eab016gen.jpg

czekam na sugestie :)

pierwsze smużaki jakie wykonałem dziś się lakierują wiec niedługo wstawie

• Like 7

Moje pierwsze pstrągóweczki.

Malowanie jako takie - zaczynam z gąbkami ^_^

Długość 5 cm, waga około 3,5 grama. Na razie po dwóch warstwach Hartzlacka.

Mam nadzieję, że kropokowańcom przypadną do gustu :P

10620926_20180121_194513-1.jpg

A kolejne w drodze :P

10620927_20180121_195301-1.jpg

Edytowane przez G_rzegorz
  • Like 8

Jak widać, ten model Ci się podoba :)

Mam propozycję, którą powinieneś rozważyć. Ty i wszyscy inni twórcy prezentujący swoje prace. Otóż o ile przedstawianie surowych korpusów, czy malowania podczas dokładania kolejnych warstw farby jest uzasadnione, to pokazywanie prawie gotowych woblerów, bez sterów czy wyczyszczonych drucianych oczek, wygląda niechlujnie. Odbiera przyjemność z podziwiania skończonej pracy. A szkoda, bo w malowanie włożyłeś sporo serca, a prezentując woblerki w tej formie uwagę obserwatora kierujesz na niedoróbki. Tracisz efekt. Przemyśl to.

B)

• Like 4

Kolejna seria - wszystko z balsy, stelaż przez całość, długość 5,5-8cm. Stelaż wklejony na klej 2k, potem szpachla do drewna akrylowa.

Pierwsze próby malowania "metalicznym akrylem" pędzlem. Średnio to wygląda, nie ma możliwości zgubić śladów po pędzlu a trzeba kłaść grubo...

Dostałem od szwagierki tipsiary multum brokatów, więc następna seria to będzie testowanie jak tego używać :D

10697634_1.jpg

10697636_3.jpg

10697637_2.jpg

Edytowane przez Matiz992
  • Like 2

Kolejne woblerki material balsa stelarz przez calosc.

Mniejsze 4cm

Drugie 5,5cm z tych jestem bardziej zadowolony ladniej pracują X i lusterkują.

Czym wklejacie stery na jaki klej?

Dawalem distal rapid jest przezroczysty ale po kilku wyjazdach stery sie ruszaja klej jakby sie rozpuszcza od wody. Pomocy.f787efea02877010acd16e4a2de3d675.jpga33db51792bcd33f23d1a628c642d585.jpg

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• Like 3