sdd_ Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Cześć Spróbowałem zrobić troliingowego (sumowego) Deep Runnera podobnego do Rapali DT. Obciążyłem go ołowianą płytką umieszczoną w osi pionowej tak jak oznaczyłem na rysunku, ale coś jest nie tak. Wobler usztywnia się, zaczyna pracować nieregularnie (szarpie). Próbowałem z różnymi sterami (również zwężonymi u nasady) i nic z tego. Jedynie zmiana kąta steru powoduje stabilizację, ale to ma być deep runner. Nie mam doświadczenia z dużymi woblerami. W jakimś wątku widziałem schematy różnych obciążeń ale nie mogę go odnaleźć. Będę wdzięczny za pomoc. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZESIEK34 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Może tu coś znajdziesz: http://xoomer.virgilio.it/cjbur/a_xray.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Może tu coś znajdziesz: http://xoomer.virgilio.it/cjbur/a_xray.htm Cześć Dzięki PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezessa Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Witam was .Co sądzicie o tym ? Proszę o opinie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Jak byłem mały to miałem takiego misia pluszowego . Po pewnym czasie wyglądał tak jak ten z prawej . Jednak pomimo tego defektu nadal go lubiłem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Moje maluchy póki co się suszą, więc zabrałem się za struganie moich pierwszych boleniówek: Podpatrzona metoda wyznaczania symetrii dla pokryw skrzelowych Bałem się wycinania szczegółów ale jakoś się udało, będzie coś z tego ? Czy obciążenie w zaznaczonym miejscu nada mu pracę woblera boleniowego? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Naprawdę nieźle to się zapowiada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dokładnie - kształtki bardzo ładne, wypracowane - takie pieszczochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Pasta - fajna robota,a co do obciążenia to powinno być ok ale......tych ale zawsze kilka będzie, wiele zależy od ilości obciążenia, wysokości (głębokości) osadzenia obciążenia, kształtu i długości steru (lub jego braku) ale na moje oko powinno być dobrze.....zresztą, zrobisz seryjkę i w mig będziesz wiedział jak wszystko podobierać żeby było tak jak Ty chcesz, na Twoim miejscu spróbowałbym zrobić kilka korpusów beż tych fajnych szczegółów i takie "golasy" przetestować i jak osiągniesz już swoje zamiary to przerzuć to na gotowe, podrzeźbione korpusy, zaoszczędzisz trochę czasu i pracy w razie gdyby coś nie poszło po Twojej myśli, a nacięcia i szczególiki, które bardzo ładnie Ci wychodzą, nie powinny nic zmienić w pracy wobka - w odróżnieniu od wyglądu rzecz jasna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Powalajace te korpusiki, masz talent! Jak malowanie bedzie tak dobre jak same ksztalki to beda mega wobki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dzięki za miłe słowa:) Uwagi na pewno zapamiętam i zastosuję Powalajace te korpusiki, masz talent! Jak malowanie bedzie tak dobre jak same ksztalki to beda mega wobki ;-) Właśnie malowania najbardziej się obawiam... myślę czy nie okleić ten któregoś folią aluminiową, przykładałem i całkiem ładnie sie szczegóły przebijają Jeszcze raz dzięki docenienie, to motywuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Witam was .Co sądzicie o tym ? Proszę o opinie. Tu nie ma co sądzić Dobrze wyglądają, malowanie też. Czy ustawione w poprzek wszystkie oczka, w tego typu kształcie nie wpływają na zmianę pracy? Próbowałeś ten kształt z tradycyjnym ustawieniem do porównania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Pesta,za pomysł na wykorzystanie tych zacisków masz "Lurebuildingowego Oskara". Mam ich sporo, a na to kapitalne zastosowanie nie wpadłem. Poza tym dobrze ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Oglądając woblerki kolegów z forum wiem,że wiele nam jeszcze brakuje,ale też wstawię zdjęcia z pracowni"Sieniak&Skobel" .Na początku próbowałem robić szczupakowe jerki,ale odkąd zakochaliśmy się w pstrągach nasza wobleroza ogranicza się praktycznie do woblerków pstrągowych.Testy w wannie przeszły pomyślnie,a za tydzień przetestują je pstrągi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoszalin Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Czekamy na stery (i ładniejsze fotki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Gier i zabaw ciag dalszy pierwsze robale. proby zabaw z pedzelkiem i takie tam w kropki i w paski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Okonki super szczególnie kształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwadziesciaszesc Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 fajne a okonki pędzel czy aero? bo malowanie super na wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahmed Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) Witam.Jestem Artur. Produkcją "przynęt" z piór zajmuję się stosunkowo od niedawna (od wczoraj). Chciałbym przedstawić wam, co zdołałem ukręcić. Jestem otwarty na wszelkie uwagi i propozycje.P.S Przepraszam za marnej jakości zdjęcia, ale robione telefonem. Edytowane 8 Lutego 2014 przez ahmed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Dzieki Panowie Okonki malowane areo i trzciną zna Bugu Podkladowy kolor, potem na to mocuje kawalki trzciny i wio różnymi kolorkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) A to moje kolejne świeżynki pstrągowe.Pogoda dopisuje,więc niedługo wobki przejdą chrzest bojowy. Testy w wannie przeszły pomyślnie...W przyszłym tygodniu popływają w pstrągowej rzece i mam nadzieję złowią jakiegoś kropka Edytowane 8 Lutego 2014 przez tomas.el 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1234bolek Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Witam wszystkich. Oto moje wyniki pierwszych zmagań z zrobieniem własnych przynęt wędkarskich. Jutro w planie testy nad wodą. Cel troć i pstrąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 A to moje kolejne świeżynki pstrągowe.Pogoda dopisuje,więc niedługo wobki przejdą chrzest bojowy.IMG_0319 (Kopiowanie).JPGIMG_0320 (Kopiowanie).JPGIMG_0329 (Kopiowanie).JPGIMG_0333 (Kopiowanie).JPGIMG_0334 (Kopiowanie).JPGIMG_0330 (Kopiowanie).JPG Testy w wannie przeszły pomyślnie...W przyszłym tygodniu popływają w pstrągowej rzece i mam nadzieję złowią jakiegoś kropka Chyba czas na własny wątek zamiast poczekalni:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) No to dorzucę też coś od siebie bo w końcu zabrałem się za "malowanie"... Jedne wyszły lepiej, drugie gorzej (trzeba było paluchy odbić zamiast podpisu ) ale ogólnie jestem zadowolony tak na 70% Waga i praca nie określona Długość 7,5cm 1. Najciemniejszy. Ten sam wobler z lampą i bez, trochę lepiej widać kolory - malowane lakierami do paznokci. 2. Ciemny grzbiet. 3. Jasny grzbiet - najbardziej mi się podoba 4. Jasny, spaćkany i niedorobiony jeszcze... I cała gromadka: Wszystkie jeszcze przed lakierowaniem bezbarwnym więc chyba jeszcze nabiorą blasku I właśnie mam pytanie, czy mi ten lakier do paznokci pod herzlakiem nie spłynie? Stery chyba za bardzo pod kątem 90stopni... będę jeszcze ustawiał nad woda. I co o tym myślicie? Edytowane 11 Lutego 2014 przez Pasta 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Hartzlack nie powinien zmyć lakieru ale z lakierów do wobków (hartzlack i domalux classic) jest tym "ostrzejszym". Pewniejszy będzie ten 2gi z w/w lakierów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi