Tomas Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Chyba czas na własny wątek zamiast poczekalni:)Dzięki.Może od następnej partyjki... Najważniejsze,że woblerki działają i w weekend złowiły rybki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Maluchy też już wyschły, niektóre jeszcze ślepe, dzisiaj przymierzą stery. Jeszcze bez ostatecznej bezbarwnej powłoki. Chrabąszcze 30mm, ok 2,5g, lipa Klasyczne 25mm, waga ok 2,5g, sosna Żuczek 20mm, waga ok 1,5g, sosna No... to sie pochwaliłem co miałem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muskellunge Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Proby malowania żeby było przejście kolorów od srebra przez złoto do miedzi,wcześniej próbowałem ale nie bardzo mi wychodziło.Teraz w miarę zadowolony jestem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silent Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Witam wszystkich. Postanowiłem i ja "pochwalic" się swoimi przynętami oraz podziekować wielu osobom z forum za to, że chętnie dzielą się swoją wiedzą. uklejka na bolenie i mam nadzieje, że i sandacze ( jeszcze bez sterów) coś na szczupaczki i duuuuże okonie (biało-czerwony jeszcze ślepy) i ukleja nad która pracuje, będzie bez steru ale praca hmmm obiecująca...........przynajmniej w oczku wodnym a na warcie to się okaże jak lodołamacze przepłyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoszalin Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Takie tam nowe póki co bez lakieru bo mi się skończył, a nową puszkę otworzę dopiero jak będzie jakaś większa ilość do polakierowania (żuczek ma lakier) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 @PastaFajne ukleje, bardzo ładne malowanie! Sprawdzałeś jak pływają chrabąszcze? Ciekaw jestem czy będą dobrze pracować bo oczko na żyłkę jakoś wysoko mi się wydaje... A oczko na kotwiczkę na końcu odwłoka - może to gasić pracę 'dupką'. Ciekaw jestem jak Ci to finalnie wyjdzie. @OspreyTo ręcznie gąbka/pędzel? Jak tak to super przejście tonalne! @pawelkoszalinBardzo mi się podoba kształt tych sdr'ków i wyprowadzenie steru z korpusu. Naprawdę fajowe. No i żuczek klasa!Widzę że lubisz jak wobler mocno miesza wodę Fajne prace Panowie. Też muszę podgonić swoje, bo jakoś nie mogę ostatnio nic wykończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) @PastaFajne ukleje, bardzo ładne malowanie! Sprawdzałeś jak pływają chrabąszcze? Ciekaw jestem czy będą dobrze pracować bo oczko na żyłkę jakoś wysoko mi się wydaje... A oczko na kotwiczkę na końcu odwłoka - może to gasić pracę 'dupką'. Ciekaw jestem jak Ci to finalnie wyjdzie. No jak teraz na nie patrze to rzeczywiście troche spaprałem te oczka... z założenia miały to być smużaki a co wyszło to sie okaże Na razie był test pływalności w słoiku i sie zawiodłem jeszcze będę kombinował po założeniu kotwicy z dociążeniem bo chyba za bardzo schodzą łebkiem w dół a dupa pływa... jeszcze wiele testów i zmian przed nimi tylko jak znaleźć czas? To tyle w temacie chrząszczy. Rybki 2,5cm dwa toną, jeden pływa a trzeci jest blisko 0, czyli ile się udało wcisnąć ołowiu tyle jest nie wiem kiedy będą testy nad wodą bo pod prysznicem nie da rady. Z chrząszczy mam jeszcze plan zrobić takiego którego chyba jeszcze nikt nie robił... Ha! pomysł jest... ale gorzej z wykonaniem mianowicie ma to być owad płynący na grzebiecie z nóżkami nad wodą, czyli tak jak najczęściej je widziałem... może kogoś to zainspiruje Osprey - genialne malowanie, jak dla mnie bomba pawełkoszalin - ciekawe kształty i również bardzo fajne malowanie, jednak aero to aero Edytowane 12 Lutego 2014 przez Pasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Z chrząszczy mam jeszcze plan zrobić takiego którego chyba jeszcze nikt nie robił... Ha! pomysł jest... ale gorzej z wykonaniem mianowicie ma to być owad płynący na grzebiecie z nóżkami nad wodą, czyli tak jak najczęściej je widziałem... może kogoś to zainspiruje Bardzo fajny pomysł! Choć... ryba i tak raczej widzi smużaka jako ciemną plamę, ale może.. kto wie... Spróbuj koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muskellunge Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Osprey - genialne malowanie, jak dla mnie bomba @OspreyTo ręcznie gąbka/pędzel? Jak tak to super przejście tonalne! Dzieki,ciesze się ze się podoba Malowanie ręcznie.Aerografu nie mam,a spraye za szeroki strumień maja i mi zawsze mazało tam gdzie nie chciałem.Teraz robię tak,ze pędzelkiem zaczynając od góry robię kreskę jakiegoś koloru,cieniutką tak ok 1 mm.Zanim farba wyschnieprzeciągam palcem po tej kresce,fajna się smuga wtedy robi.Pod nią robię znów kreskę ale kolorem o 1-2 tony jaśniejszym od tego górnego,znów przeciągam palcem na łączeniu kolorów i wychodzą nawet takie fajne przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Takie tam nowe póki co bez lakieru bo mi się skończył, a nową puszkę otworzę dopiero jak będzie jakaś większa ilość do polakierowania (żuczek ma lakier)Pod "dziwnym" kątem przednie oczko. Celowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoszalin Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 nie wstępnie ustawiałem w wannie, a nad wodą ustawię docelowo/prawidłowo lenistwo i niedopatrzenie ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uho_fj Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam wszystkich.To i ja pochwale się swoim pierwszym wobkiem boleniowym.Robieniem przynęt zająłem się 3 tygodnie temu, także jak na początek myślę że nie jest tak tragicznie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam wszystkich.To i ja pochwale się swoim pierwszym wobkiem boleniowym.Robieniem przynęt zająłem się 3 tygodnie temu, także jak na początek myślę że nie jest tak tragicznie Elegancki, fajny ksztalt i malowanie, nie wyglada na pierwszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam wszystkich.To i ja pochwale się swoim pierwszym wobkiem boleniowym.Robieniem przynęt zająłem się 3 tygodnie temu, także jak na początek myślę że nie jest tak tragicznie Paweł widzę, że prywatne lekcje na marne nie poszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam wszystkich.To i ja pochwale się swoim pierwszym wobkiem boleniowym.Robieniem przynęt zająłem się 3 tygodnie temu, także jak na początek myślę że nie jest tak tragicznie Trudno uwierzyć, że to tylko 3 tygodnie. Proporcje, krzywizny, oczka z drutu, jakość malowania i lakieru - to w całości Twoja praca? O widzę, że były prywatne lekcje. To sporo tłumaczy. Zaoszczędziłeś jakieś 6 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uho_fj Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Elegancki, fajny ksztalt i malowanie, nie wyglada na pierwszy:) A jednak, to mój pierwszy i sam jestem zadowolony z efektu, nie sadziłem że wyjdzie tak przyzwoicie. Paweł widzę, że prywatne lekcje na marne nie poszły Zawsze lepiej zapytać kogoś kto się na tym zna, niż samemu zgadywać co i jak. Dzięki za konsultacje Trudno uwierzyć, że to tylko 3 tygodnie. Proporcje, krzywizny, oczka z drutu, jakość malowania i lakieru - to w całości Twoja praca? O widzę, że były prywatne lekcje. To sporo tłumaczy. Zaoszczędziłeś jakieś 6 miesięcy Dzieki Kubie i lekturze jerkbait napewno zaoszczędziłem duuużo czasu i pewnie pieniędzy.Kolejnych 10szt jest już w przygotowaniu, zapewne się nimi pochwale jak skończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uho_fj Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Kolejna porcja moich woblerków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Ja tez trochę dłubię, ale strasznie marnie z płodnością u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Czasem coś strugnę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Robactwo świetne. Te niebieski SDR pod jakie ryby zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 050 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 moje pierwsze wobki zobione z balsy ten niebieski był robiony w tamtym roku jako 10 lub 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Fajnie wycisnąłeś tą łuskę na grzbiecie tego niebieskiego , gdyby miał problem z poruszaniem się we wodzie to troszkę skróć mu ster a nawet podegnij do dołu . Chyba , że już go testowałeś i jest wszystko OK . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 050 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 jest ok ładnie chodzi ma ostrą prace a to było poprostu przyklejona moskitera na grzbiet i pomalowana lakierem do paznokci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 050 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 co zrobić zeby stanlej się nie tępił bo strugam z balsy i mi sie szybko tępi po 2-3 woblerkach idze do kosza ostrze i musze wymienic na nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Robactwo świetne. Te niebieski SDR pod jakie ryby zrobiłeś?SDR do trola ale jeszcze nic nie upolowały . duża konkurencja w pudełku i tylko przeszły testy wodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi