Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

Maluchy też już wyschły, niektóre jeszcze ślepe, dzisiaj przymierzą stery. Jeszcze bez ostatecznej bezbarwnej powłoki.

Chrabąszcze 30mm, ok 2,5g, lipa

gbvl.jpg

cuel.jpg

rxf7.jpg

Klasyczne 25mm, waga ok 2,5g, sosna

504l.jpg

6skq.jpg

Żuczek 20mm, waga ok 1,5g, sosna

wekx.jpg

5tr8.jpg

No... to sie pochwaliłem co miałem :)

• Like 3

Witam wszystkich. Postanowiłem i ja "pochwalic" się swoimi przynętami oraz podziekować wielu osobom z forum za to, że chętnie dzielą się swoją wiedzą. 

uklejka na bolenie i mam nadzieje, że i sandacze ( jeszcze bez sterów)

1c898b46d6c74c99m.jpg

coś na szczupaczki i duuuuże okonie (biało-czerwony jeszcze ślepy)

0b02957001da307dm.jpg

6886f6772078a130m.jpg

i ukleja nad która pracuje, będzie bez steru ale praca hmmm obiecująca.......

....przynajmniej w oczku wodnym  :P a na warcie to się okaże jak lodołamacze przepłyną

fac760f210668165m.jpg

@Pasta

Fajne ukleje, bardzo ładne malowanie! Sprawdzałeś jak pływają chrabąszcze? Ciekaw jestem czy będą dobrze pracować bo oczko na żyłkę jakoś wysoko mi się wydaje... A oczko na kotwiczkę na końcu odwłoka - może to gasić pracę 'dupką'. Ciekaw jestem jak Ci to finalnie wyjdzie.

@Osprey

To ręcznie gąbka/pędzel? Jak tak to super przejście tonalne!

@pawelkoszalin

Bardzo mi się podoba kształt tych sdr'ków i wyprowadzenie steru z korpusu. Naprawdę fajowe. No i żuczek klasa!

Widzę że lubisz jak wobler mocno miesza wodę  :D

Fajne prace Panowie. Też muszę podgonić swoje, bo jakoś nie mogę ostatnio nic wykończyć  :(

@Pasta

Fajne ukleje, bardzo ładne malowanie! Sprawdzałeś jak pływają chrabąszcze? Ciekaw jestem czy będą dobrze pracować bo oczko na żyłkę jakoś wysoko mi się wydaje... A oczko na kotwiczkę na końcu odwłoka - może to gasić pracę 'dupką'. Ciekaw jestem jak Ci to finalnie wyjdzie.

No jak teraz na nie patrze to rzeczywiście troche spaprałem te oczka... z założenia miały to być smużaki a co wyszło to sie okaże :) Na razie był test pływalności w słoiku i sie zawiodłem :angry:  jeszcze będę kombinował po założeniu kotwicy z dociążeniem bo chyba za bardzo schodzą łebkiem w dół a dupa pływa... jeszcze wiele testów i zmian przed nimi tylko jak znaleźć czas? To tyle w temacie chrząszczy. Rybki 2,5cm dwa toną, jeden pływa a trzeci jest blisko 0, czyli ile się udało wcisnąć ołowiu tyle jest ;) nie wiem kiedy będą testy nad wodą bo pod prysznicem nie da rady.

Z chrząszczy mam jeszcze plan zrobić takiego którego chyba jeszcze nikt nie robił... :ph34r:  Ha! pomysł jest... ale gorzej z wykonaniem <_<  mianowicie ma to być owad płynący na grzebiecie z nóżkami nad wodą, czyli tak jak najczęściej je widziałem... może kogoś to zainspiruje :)

Osprey - genialne malowanie, jak dla mnie bomba

pawełkoszalin - ciekawe kształty i również bardzo fajne malowanie, jednak aero to aero :)

Edytowane przez Pasta

Z chrząszczy mam jeszcze plan zrobić takiego którego chyba jeszcze nikt nie robił... :ph34r:  Ha! pomysł jest... ale gorzej z wykonaniem <_<  mianowicie ma to być owad płynący na grzebiecie z nóżkami nad wodą, czyli tak jak najczęściej je widziałem... może kogoś to zainspiruje :)

Bardzo fajny pomysł! Choć... ;) ryba i tak raczej widzi smużaka jako ciemną plamę, ale może.. kto wie... ;)

Spróbuj koniecznie!

Osprey - genialne malowanie, jak dla mnie bomba

@Osprey

To ręcznie gąbka/pędzel? Jak tak to super przejście tonalne!

Dzieki,ciesze się ze się podoba :)

Malowanie ręcznie.Aerografu nie mam,a spraye za szeroki strumień maja i mi zawsze mazało tam gdzie nie chciałem.Teraz robię tak,ze pędzelkiem zaczynając od góry robię kreskę jakiegoś koloru,cieniutką tak ok 1 mm.Zanim farba wyschnie

przeciągam palcem po tej kresce,fajna się smuga wtedy robi.Pod nią robię znów kreskę ale kolorem o 1-2 tony jaśniejszym od tego górnego,znów przeciągam palcem na łączeniu kolorów i wychodzą nawet takie fajne przejścia.

Witam wszystkich.

To i ja pochwale się swoim pierwszym wobkiem boleniowym.

Robieniem przynęt zająłem się 3 tygodnie temu, także jak na początek myślę że nie jest tak tragicznie :)

Trudno uwierzyć, że to tylko 3 tygodnie. Proporcje, krzywizny, oczka z drutu, jakość malowania i lakieru - to w całości Twoja praca? 

O widzę, że były prywatne lekcje. To sporo tłumaczy. Zaoszczędziłeś jakieś 6 miesięcy B)

Elegancki, fajny ksztalt i malowanie, nie wyglada na pierwszy:)

A jednak, to mój pierwszy i sam jestem zadowolony z efektu, nie sadziłem że wyjdzie tak przyzwoicie.

Paweł widzę, że prywatne lekcje na marne nie poszły ;)

Zawsze lepiej zapytać kogoś kto się na tym zna, niż samemu zgadywać co i jak. Dzięki za konsultacje :)

Trudno uwierzyć, że to tylko 3 tygodnie. Proporcje, krzywizny, oczka z drutu, jakość malowania i lakieru - to w całości Twoja praca? 

O widzę, że były prywatne lekcje. To sporo tłumaczy. Zaoszczędziłeś jakieś 6 miesięcy B)

Dzieki Kubie i lekturze jerkbait  napewno zaoszczędziłem duuużo czasu i pewnie pieniędzy.

Kolejnych 10szt jest już w przygotowaniu, zapewne się nimi pochwale jak skończę.