cyprys19 Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Grzesiu załóż wątek autorski! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 (edytowane) Grzesiu załóż wątek autorski! Marcin, obiecuję, że postaram się to zrobić do końca miesiąca choć z tą systematyką to może być u mnie problem Edytowane 9 Lipca 2020 przez G_rzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) Przed i po uzbrojeniu i ustawieniu. Praca lustro wpadające w delikatny x . Edytowane 11 Lipca 2020 przez Pawelzen 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grocho Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 (edytowane) Powitać forumowiczów, ja rowniez zaczalem sam cos dlubac, ponizej przedstawiam pierwsze efekty mojej pracy, drewno lipowe, malowane sprayami, na koniec domalux, powoli tonace, przy podszarpywaniu ladnie skreca, przy sciaganiu sam chodzi na boki, (widac ze wzorowane na sliderze ) p. s. zrobilem 2 sztuki, stad roznica w paskach na zdjeciach Edytowane 18 Lipca 2020 przez grocho 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grocho Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 jako ze hosting juz sie poddal, wrzucam jeszcze raz zdjecie przynety z powyzszego posta, nie moge go niestety juz edytowac (albo nie umiem ) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekc Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 C.D.N wypocinPrototypy powstały w 2016 PrzedstawiamWAJSKA 6.5 cm 5.5 cm 4.5 cm Prototyp powstał w styczniu 2020Z 40szt testowych zostało tylko 6szt.WANCKA 2,8 cmc.d.n 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Takie mi się zrobiło ostatnio Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sąsiad Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Takie tam, co by wątek nie umarł ???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Ładny "kwiatuszek" Ci wyszedł???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 (edytowane) To ja też pokażę. Jeszcze niepomalowane Harzlackiem. Około 4 cm i nieco ponad 6 g masy. https://youtube.com/shorts/8QQPJ73QQZo Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Lutego 2021 przez kasperek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 (edytowane) A pokażę wam jeszcze jeden wzór... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Lutego 2021 przez kasperek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 (edytowane) Niestety nie mam autografu i trudno mi osiągnąć idealne przejście koloru. Niebieski uzyskałem mieszając krople niebieskiego tuszu do pieczątek z caponem. Potem poszedł srebrny lakier do felg. Na to poszedł Harzlack. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Lutego 2021 przez kasperek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 (edytowane) Po lakierowaniu zabrałem stadko nad rzekę. Myślałem, że nic mi w życiu nie wyjdzie tak jak wlosy. No i się zdziwiłem. Wiem, że nie wyglądają tak fajnie jak wasze, ale myślę, że jeśli chodzi o pracę, to nie mam się czego wstydzić. Źle na pewno nie jest. W tym roku jeszcze tak bardzo nie zatęskniłem za wiosną jak w tej chwili... No nic wracam do robienia kolejnych egzemplarzy. Pozdrawiam Was serdecznie. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Lutego 2021 przez kasperek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 No i super Wygląd to sprawa wtórna - ryby nie zwracają uwagi na łuseczkę i płetewki - te dekoracje to raczej dla naszego gustu I jak widać aerograf nie potrzebny 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhinonskill Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 (edytowane) do usuniecia Edytowane 25 Lutego 2021 przez arhinonskill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarstwokorn Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 W końcu mogę się pochwalić skończonymi wobkami kleniowymi i boleniowymi. Praca boleniowych to totalny kozak, piękne lusterkowanie podczas zwijania [emoji3]Wobki klenkowe super praca X ale ster za długi i wobki wywracaja się na bok i nie da się ich ustawić ale jutro skrócę stery i będzie dobrze [emoji4] Teraz tylko testy, testy i testy [emoji3] (oczywiście boleniowe dopiero maju ) Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert89 Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 (edytowane) "pazłotko" Bez zbędnego pitu pitu... oklejaki żywicowe, długość 7,5 cm waga: 5,5g, wolno tonące, praca zależnie od steru nieco inna, ale wspólną ich cechą jest to, że nie są to "wariaty", sporo lusterkowania przy tych dwóch z płytszym sterem. Pozdrawiam!Poobracało mi zdjęcia, sorry. Jutro z laptopa spróbuję to naprawić, uczę się Edytowane 13 Marca 2021 przez Hubert89 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert89 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Nie udało mi się edytować poprzedniego posta (zniknęła mi opcja edycji), albo taki hacker ze mnie... Żeby nie było pustego nabijania to poniżej coś dorzucę 5,5 cm/ 4g/ wolno tonący - balsa , wobek robiony pod twich oraz 4,3 cm około 4g/ pływający - balsa, taki uniwersał 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekc Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 C.D.N. wypocinJeszcze bez nazwy ale coś wymyślimyOczywiście pod bolka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekc Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Co to tak temat ucichł ??? Czas go odgrzebać Jeszcze tylko stery i nauka pływania 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 20 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Lipa na rzekę???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radenx89 Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Wieczór dobry! drugie podejście do walki z własną produkcją... tym razem jest dużo więcej samozaparcia.kilkanaście korpusów z lipy przygotowanych i raczej będzie to pierwsza i ostatnia transza, w związku z znikomą ilością czasu na wykonywanie woblerów z drewna postanowiłem zacząć stosować żywicę.Kilka korpusów niestety odpadnie, zmieniłem koncepcję na wklejanie wkrętek, jakoś wklejanie stelaży przez całość niezbyt mi wychodziło. Teraz pojawiło mi się jednak pytanie dotyczące stelaży -- czy przy zalewaniu ich żywicą powinienem dalej "wiązać" stelaż przed zalaniem go żywicą - czy sama żywica będzie na tyle wytrzymałą?(czy "oplatać" drut przy końcach dodatkowo drucikiem miedzianym/nitką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Pytanie, jaki lakier z obecnie dostępnych polecacie na wykończenie. Domalux i jego zamiennik z drewnochrona jest całkowicie niedostępny a na Harzlacka mam słabe warunki. Z reszta z jego dostępnością tez jest nie najlepiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Chyba nic innego nie ma. Możesz poszukać Rustins ale nie wiem czy jest jeszcze dostępny. Podobno przegania jakością Drewnochron i Hartzlack 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 18 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 A ewentualnie użycie poliuretanu w dwuskladniku wchodziło by w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi