Skocz do zawartości

Poczekalnia, moje pierwsze kroki w twórczości.

joker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i dziękuję za dobre słowa.

Wątek otworzę, słowo honoru.

A ta pasta, to jakaś akrylówka, do dekoracyjnego ozdabiania ścian i nie tylko, nie wiem, czy na bazie wosku, nic na niej takiego nie pisało. Kupiona w Bricomanie, bardzo wydajna, Acrylputz, taka chyba jest nazwa. Jeśli to ta, która się łuszczy, to trudno, zobaczę w sobotę, jak te woblery będą wyglądać, bo teraz kilka dni będe poza domem. Właściwie to dzisiaj będę w Bricomanie i aż poczytam dobrze, co na opakowaniu od pasty jest napisane. Kupiłem ją już jakiś czas temu z myślą o woblerach uklejko/płotko podobnych i w poniedziałek podczas malowania mrówek sobie o niej przypomniałem. Mam nadzieję że ta nie będzie się łuszczyć, a jeśli tak, to będę wiedział, żeby jej nie stosować, tak jak już wiem, że nie należy moczyć prawie czterocentymetrowych mrówek w pokoście przec większą część nocy :). Choć sądzę, że i tak na nie będzie coś brać.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Witam efekt za pomaca trawy z  balkonu  :D   woblerek na dole   ....zerwany !! kopia jest :) docieram nowa technike malowania jeszcze sie nie spotkalem zobaczymy co bedzie :P

d0be789136c9.jpghoney

d54d38f0e79b.jpgpaproczek

924cfc9bf2ab.jpgpieprz

Edytowane przez laska2309

FAJNE MROWKI!! kolega wyzej robi  nie wiem czy jest sens kapac je w pokoscie capon pare sek  i bedzie ok   klenie nie gryza lakier dwie warstwy max i min  to jest tylko moje zdanie :P jestem ciekawy gdzie obicazenie dajesz hehe

Edytowane przez laska2309

No cóż , cep cepowi nie równy . Jeśli konstruując to urządzenie do młócenia źle powiązało się obydwie części , to zamiast przyjemności z pracy , co najwyżej można było sobie poobijać kostki . 

Podobnie jest z woblerami , wystrugać korpus i ładnie go pomalować czy okleić to dopiero połowa cepa . A co z tą drugą częścią , jak powiązać jego wygląd z jego pracą . Pozdrawiam serdecznie .

Z tym cepem chodziło mi oto że zrobienie woblera nie jest takie trudne i wychodzi naprawdę tanio.Nie którzy demonizują że to czarna magia ,nie umie ,nie mam zdolności manualnych. Na tym forum jest tyle porad jak zrobić woblera że mój trzy letni syn by to zrobił jak by umiał czytać :).Jak ktoś umie zrobić kanapkę to i z woblerem sobie poradzi. Ochy i achy nad cudzą twórczością a nożyka i kawałka drewienka do reki  nie chce się brać.Lepiej płacić xx zł,a zresztą kto bogatemu zabroni :) :) .

• Like 3