BARENZ Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie.Jakoś nie mogłem się zebrać by założyć wątek i nie ukrywam, że stało się to za namową RUDIEGO. Dzięki Marcin. Przyszedł więc czas by pokazać Wam moje brzydale i prosić o szczere opinie na ich temat.. Woblery strugam mniej więcej od roku . Na początku tylko z lipy a obecnie również z balsy. Wszystkie woblery od początku do końca wykonuję ręcznie. Najczęściej łowię na nie okonie, jazie i klenie i nie ukrywam, że takie miało być ich przeznaczenie z uwagi na specyfikę najbliższych mnie wód, choć są w śród nich woblery , na które łowiłem nawet kiełbie i ukleje .no i oczywiście wszędobylskie szczupaki. Początkowo struganie woblerów miało być z założenia oszczędnością , bo jak wszyscy wiemy niestety rwie się sporo, jednak w miarę upływu czasu stało się pasją a jak twierdzą moi koledzy a przede wszystkim żona, teraz już chyba chorobą . Zresztą każdy twórca przynęt dobrze wie ile radości sprawia łowienie ryb na własnoręcznie tworzone przynęty.Pozdrawiam wszystkich twórców Marcin. Edytowane 19 Grudnia 2013 przez BARENZ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 No i stało się . Dawaj Marcino foty wobków z rybkami, woblery łowią, i to jak łowią . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Widać, że sporo eksperymentujesz. To dobrze, bo powielając bez końca jeden wzór trudno się rozpędzić. Witaj wśród zarażonych woblerozą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Przyszedł więc czas by pokazać Wam moje brzydale i prosić o szczere opinie na ich temat..Oj nie bądź już taki skromniacha ! Ciekawe kształty ... co twórca to jednak inna wizja. Fajnie i również witam wśród woblerowych twórców.. jak się okazuje jest nas wielu więcej niż nam samym się wydaje . Pozdro Bryka ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Takie z podciętym ogonem super mi się sprawdzały na okoniach. Tylko były to SDR. Super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Widać, że sporo eksperymentujesz. To dobrze, bo powielając bez końca jeden wzór trudno się rozpędzić. Witaj wśród zarażonych woblerozą Masz rację. Niektóre z nich to woblery do przytrzymania w nurcie a niektóre do pracy kijem czy biernego spinningowania. Poza tym inną specyfikę pracy ma lipa a inną balsa.Oj nie bądź już taki skromniacha ! Ciekawe kształty ... co twórca to jednak inna wizja. Fajnie i również witam wśród woblerowych twórców.. jak się okazuje jest nas wielu więcej niż nam samym się wydaje . Pozdro Bryka !Michale widziałem Twoje woblery. Piękne cacka. Trzeba znać swoje miejsce w szeregu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meyger Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 No fajne masz te wobki Jak tak patrzę jakie cuda tworzycie, to sam mam ochotę spróbować z woblerami. Ale żeby wyglądały tak ładnie jak twoje to musiał bym latami się uczyć z moimi umiejętnościami :lol: :lol: :lol: pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Bananki fajniutkie klenie na pewno je polubią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Dziękuję wszystkim za miłe słowa.RUDI poszperam w komputerze za fotkami, coś się na pewno znajdzie. Pamiętam jak kiedyś mówiłeś żeby robić fotki, teraz trochę żałuję bo nie jest tego dużo, ale coś odnajdę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 teraz Marciny musicie sie dogadac i zalozyc jakas spolke formy piana i hejka a twoje wyroby ladne te bananki podobne do gajosikowych malowanie musi byc dobre majac kumpla ktory ma takie farby to nie moze byc fuszerki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Dzięki Kamil. Co do spółki to w moim przypadku raczej tylko 100% Hand Made wchodzi w grę ale z Marcinem dziś byliśmy ustawiać woblery (na razie bez kotwic - tak wstępnie) i jak już wszystko zrobiliśmy tak na sztukę rzuciłem jednym z kotwicami i w drugim rzucie taki garbi się uwiesił. :-) Na farby oczywiście nie narzekam Wieczorem może wrzucę dwa pstrążki aero w połączeniu z suchymi pastelami.Pozdrawiam. Prośba o zamieszczanie zdjęć zgodnych z wymiarami J.pl Edytowane 10 Listopada 2013 przez milupa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Jak Wam się widzą pierwsze Barenzowe pstrążki? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Najfajniej to one we wodzie się prezentują . Dziś na testach pokazałeś kilka cukiereczków. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol13 Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Na żywo lepiej wyglądają Ciekaw jestem pracy w wodzie i ryb jakie wyciągną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Powiem krótko- jest dobrze ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Powiem krótko- jest dobrze !Jeśli Ty to piszesz stary, to chyba jestem na dobrej drodze . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1234 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Świetna robota, Dla mnie woblery z najwyższej półki. Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Świetna robota, Dla mnie woblery z najwyższej półki. Tak trzymaj Wietrzę podstęp Albo jesteś moją kobietą albo chcesz nią być . A teraz poważnie. Przejrzyj to forum a zobaczysz jakie tu chłopaki cudeńka tworzą. Na taki komentarz chyba mocno za wcześnie w moim wątku.Pozdrawiam.Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Strugają się nowe korpusy.Z założenia na wiosenne jazie i klenie.ale pójdą także na pstrągowe testy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Ładne woblerki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 (edytowane) Dziś byłem nakręcić jakieś filmiki z pracą ostatnich woblerów. W wolnej chwili wrzucą jeśli coś będzie widać.Po sesji porzucałem godzinkę na Kostrzyniu. Efekty w postaci dziewięciu ładnych okoni i jednego małego kleniaka. Na prośbę Patryka: Oczywiście wszystkie umieszczane w wątku ryby są rybami złowionymi na moje woblery. - Myślałem, że to logiczne Edytowane 9 Listopada 2013 przez BARENZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Śliczne kokonie, mam nadzieję że jutro połapię i ja takich :D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Jutro - wróć dzisiaj (zważywszy na porę ) jedziemy ustawiać woblery a nie na ryby.Może coś się uwiesi, ale nie ma co się spinać Rudi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 No i było 7 okoni i ładny szczupaczek na strzebelkę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) Nowa mała partyjka. Dwa okonki i kleniowa gruszeczka . Model "Jasny okonek" zostanie już na stałe w mojej produkcji gdyż jego praca jest dokładnie taka jaką chciałem uzyskać od dłuższego czasu. Muszę jeszcze tylko jakoś go nazwać. Długość 4 cm (Tonący)Może uda się niedługo wrzucić jakiś filmik z pracą ale może Rudi się wypowie bo był na testach i widział jak pracuje rybka Pozdrawiam. Edytowane 12 Listopada 2013 przez BARENZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi