RUDI75 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Byłem , widziałem i cóż........................ wobek zaje........sty. Nic dodać , nic ująć :D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Nowa mała partyjka. Dwa okonki i kleniowa gruszeczka .2013-11-09 11.14.19.jpg 2013-11-09 11.12.23.jpg Model "Jasny okonek" zostanie już na stałe w mojej produkcji gdyż jego praca jest dokładnie taka jaką chciałem uzyskać od dłuższego czasu. Muszę jeszcze tylko jakoś go nazwać. 2013-11-09 11.13.15.jpg Długość 4 cm (Tonący)Może uda się niedługo wrzucić jakiś filmik z pracą ale może Rudi się wypowie bo był na testach i widział jak pracuje rybka Pozdrawiam.widze moj garbusek sluzyl za wzor do tego okonka z prawej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Skoro uważasz, że jest podobny Kamilu Sporo kombinowałem z kształtem zanim doszedłem do tego co mnie interesuje.Podcinałem mniej lub bardziej spód, kombinowałem z obciążeniem, aż w końcu się udało uzyskać efekt, na który czekałem. Ten po prawej to jedna z kilku prób właśnie trochę bardziej podcięty od spodu ale i o odmiennej pracy, a że korpus wyszedł w miarę udany to szkoda było wyrzucić więc dostał kolorki i będzie pływał .Niemniej jednak to ten jasny stał się moim ulubieńcem i już tworzą się jego następcy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 (edytowane) No to jak pracuje ,opisz:-) Edytowane 13 Listopada 2013 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Byłem razem z Marcinem i moim zdaniem wobek pracuje super. Jak dla mnie zamiata dupcią git, nie za szybko i nie za wolno z dość sporymi wychyleniami na boki, jak ja to nazywam, prezentuje się rybci z każdej strony. Jest naprawdę spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Praca jest zdecydowana i mocna. Wobler pracuje ładnie zarówno przytrzymany w nurcie jak podczas prowadzenia. Nie ma żądnych problemów ze startem. Trzyma się nurtu nawet przy bardzo szybkim prowadzeniu. Ma dość mocne wychylenia boczne pracując silnie ale bardzo stabilnie. Przy tym mocno lusterkuje na boki. Jestem zadowolony bo właśnie takiej pracy szukałem.Tak jak napisałem już zostanie w mojej produkcji jak widać. Nagrałem jakiś filmik ale niestety tylko telefonem i chyba nie za wiele będzie widać. Sprawdzę i jeśli w ogóle warto będzie wrzucić to umieszczę w poście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Czyli co mocno dupcia lustereczko i głowa w miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 I bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Halo :-):-):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Czyli Mocno dupcia, lustereczko i glówka Ale nie w miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Czyli co głowa też na boki lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Wobler pracuje dość mocno i ma mocne wychylenia boczne. Czyli dupcia, lustereczko a głowa lusterkuje razem z dupcią. Czyli chyba dobrze to ująłeś. Bo pewnie to mialeś na myśli pisząc głowa w miejscu. . Wydaje mi sie, że jest to dobry ruch z mijej strony i przyniesie skutek. Ciężko to opisać najlepiej zobaczyć na żywo. Jak połowi to dam znać. Muszę go uzbroić w kotwice i zabrać nad wodę. Tylko nie wiem kiedy.bo czasu mało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Chciałem wrzucić film z pracy woblera ale nie ma sensu bo mało widać. W sobotę lub niedzielę pojedziemy z Rudim nad wodę testować wobki to przyłożę się do nakręcenia czegoś co pozwoli pokazać jego pracę. Nowe korpusy się podkładują więc w przerwie w struganiu czasami męczę okonie a tu trafił się mocno fotogeniczny.Przyznacie, że ciekawa fotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_123 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Diabeł tasmański zaatakował ci woba :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Tak jak pisałem wcześniej odnośnie modelu 4 cm woblera (na zdjęciu poniżej) , model otrzymuje nazwę "Nurciak". Dziś został nagrany film z pracą woblera. W niedługim czasie zostanie on umieszczony w wątku.Pozdrawiam.Marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Zgodnie z obietnicą umieszczam krótki filmik z pracy Nurciaka.Wobler uzbrojony w dwie kotwice rozmiar12.W przyszłości na pewno zostanie nakręcony fajniejszy film (może z różnymi wersjami kolorystycznymi woblera i o lepszej rozdzielczości, bo niestety na tym jednak widać niewiele, gdyż był kręcony telefonem). Edytowane 18 Listopada 2013 przez BARENZ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Nowa partyjka Nurciaków 4 cm.Trzy malowane aero i jeden pędzelkami.Niestety zdjęcia robione telefonem i z lampą błyskową więc nie oddają faktycznego wyglądu wobków, dlatego pod zdjęciami umieściłem krótkie opisy. Srebro, góra i skrzela czarny metalizujący, na Brzuszek perła ze złotą opalizacją, boki zielona boku brokat (mieniące się kolorami srebro). perła, grzbiet czarny metalizujący. To moja pierwsza praca z pędzelkami Wygląd mniej więcej podobny (brzuszek żółty perłowy boki srebro. Edytowane 19 Listopada 2013 przez BARENZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 W tym zielonkawym widze moc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Mam taką nadzieję ale okaże się w praniu . Chociaż na kolory jak ten malowany pędzelkami mam świetne okoniowe wyniki, choć nie ukrywam, że planuje połowić na nie także wiosenne jazie i klenie. A zimą sprawdzimy czy smakują pstrągom . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Malowanka Marcino super, widać ogromny postęp do tego co było kiedyś . Znając Twoje wędkarskie umiejętności to na wiosne wszystkie jazie i klenie z liwca Twoje. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Barenz te cztery nowe maja taką pracę jak ten na filmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Jeszcze nie byłem z nimi nad wodą Tomku ale z założenia tak. Niestety na tym filmie niewiele widać jeśli chodzi o pracę.Pytasz bo sie podoba czy raczej odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1234 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Nowa partyjka Nurciaków 4 cm.Trzy malowane aero i jeden pędzelkami.Niestety zdjęcia robione telefonem i z lampą błyskową więc nie oddają faktycznego wyglądu wobków, dlatego pod zdjęciami umieściłem krótkie opisy. 2013-11-19 10.30.59.jpg 2013-11-19 10.31.10.jpg 2013-11-19 10.36.06.jpg 2013-11-19 10.36.30.jpgSrebro, góra i skrzela czarny metalizujący, na Brzuszek perła ze złotą opalizacją, boki zielona boku brokat (mieniące się kolorami srebro). perła, grzbiet czarny metalizujący. 2013-11-19 10.37.15.jpg 2013-11-19 10.51.04 - kopia.jpeg To moja pierwsza praca z pędzelkami Wygląd mniej więcej podobny (brzuszek żółty perłowy boki srebro. Ten tygrys malowany pędzelkami świetny.Powinien być bardzo łowny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Filmy z praca woblerów są trudne do nakręcenia ,potrzeba dwóch osób i jeszcze odpowiedniego sprzętu.Praca bardzo mi się podoba :-) jeśli uda ci się takie robić to weź się jeszcze za identyczne tylko z bardzo drobnym lusterkowaniem :-) nie z tak dużymi wychyleniami i będziesz miał dwa bardzo skuteczne wobki ,hahaah na pewno na Liwiec:-). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Bardzo mnie to cieszy . W tym modelu nie ma przypadku i jest on efektem długich przemyśleń i testów innych wobków,, więc praca raczej jest identyczna. potwierdzę to jeszcze po wrzuceniu nowych Nurciaków do wody . Edytowane 20 Listopada 2013 przez BARENZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi