Skocz do zawartości

BARENZOWA WOBLEROZA

BARENZ

Rekomendowane odpowiedzi

Nowa mała partyjka. Dwa  okonki i kleniowa gruszeczka :D.

attachicon.gif2013-11-09 11.14.19.jpg   attachicon.gif2013-11-09 11.12.23.jpg

Model "Jasny okonek" zostanie już na stałe w mojej produkcji gdyż jego praca jest dokładnie taka jaką chciałem uzyskać od dłuższego czasu. Muszę jeszcze tylko jakoś go nazwać.

attachicon.gif2013-11-09 11.13.15.jpg

Długość 4 cm (Tonący)

Może uda się niedługo wrzucić jakiś filmik z pracą ale może Rudi się wypowie bo był na testach i widział jak pracuje rybka :)

Pozdrawiam.

widze moj garbusek sluzyl za wzor do tego okonka z prawej strony :blink:

Skoro uważasz, że jest podobny Kamilu  :D  Sporo kombinowałem z kształtem zanim doszedłem do tego co mnie interesuje.Podcinałem mniej lub bardziej spód, kombinowałem z obciążeniem, aż w końcu się udało uzyskać efekt, na który czekałem. Ten po prawej to jedna z kilku prób właśnie trochę bardziej podcięty od spodu ale i o odmiennej pracy, a że korpus wyszedł w miarę udany to szkoda było wyrzucić więc dostał kolorki i będzie pływał :D.

Niemniej jednak to ten jasny stał się moim ulubieńcem i już tworzą się jego następcy :D.

• Like 1

Praca jest zdecydowana i mocna. Wobler pracuje ładnie zarówno przytrzymany w nurcie jak podczas prowadzenia. Nie ma żądnych problemów ze startem. Trzyma się nurtu nawet przy bardzo szybkim prowadzeniu. Ma dość mocne wychylenia boczne pracując silnie ale bardzo stabilnie. Przy tym mocno lusterkuje na boki. Jestem zadowolony bo właśnie takiej pracy szukałem.

Tak jak napisałem już zostanie w mojej produkcji jak widać.

post-52714-0-20867700-1384362363_thumb.jpg   post-52714-0-89163500-1384362398_thumb.jpg

Nagrałem jakiś filmik ale niestety tylko telefonem i chyba nie za wiele będzie widać. Sprawdzę i jeśli w ogóle warto będzie wrzucić to umieszczę w poście.

• Like 1

Wobler pracuje dość mocno i ma mocne wychylenia boczne. Czyli dupcia, lustereczko a głowa lusterkuje razem z dupcią. Czyli chyba dobrze to ująłeś. Bo pewnie to mialeś na myśli pisząc głowa w miejscu. :D. Wydaje mi sie, że  jest to dobry ruch z mijej strony i przyniesie skutek. Ciężko to opisać najlepiej zobaczyć na żywo. Jak połowi to dam znać. Muszę go uzbroić w kotwice i zabrać nad wodę. Tylko nie wiem kiedy.bo czasu mało ;).

Chciałem wrzucić film z pracy woblera ale nie ma sensu bo mało widać. W sobotę lub niedzielę pojedziemy z Rudim nad wodę testować wobki to przyłożę się do nakręcenia czegoś co pozwoli pokazać jego pracę. Nowe korpusy się podkładują więc w przerwie w struganiu czasami męczę okonie :D a tu trafił się mocno fotogeniczny.

post-52714-0-76614500-1384459573_thumb.jpg

Przyznacie, że ciekawa fotka ;)

• Like 1

Zgodnie z obietnicą umieszczam krótki filmik z pracy Nurciaka.

Wobler uzbrojony w dwie kotwice rozmiar12.

W przyszłości na pewno zostanie nakręcony fajniejszy film (może z różnymi wersjami kolorystycznymi woblera :D i o lepszej rozdzielczości, bo niestety na tym jednak widać niewiele, gdyż był kręcony telefonem).

Edytowane przez BARENZ
  • Like 2

Nowa partyjka Nurciaków 4 cm.

Trzy malowane aero i jeden pędzelkami.

Niestety zdjęcia robione telefonem i z lampą błyskową więc nie oddają faktycznego wyglądu wobków, dlatego pod zdjęciami umieściłem krótkie opisy.

post-52714-0-49526800-1384856015_thumb.jpg   post-52714-0-80883700-1384856059_thumb.jpg

post-52714-0-92878900-1384856280_thumb.jpg                      post-52714-0-11080300-1384856435_thumb.jpg

Srebro, góra i skrzela czarny metalizujący, na        Brzuszek perła ze złotą opalizacją, boki zielona

boku brokat (mieniące się kolorami srebro).                  perła, grzbiet czarny metalizujący.

post-52714-0-97078500-1384856655_thumb.jpg                         post-52714-0-04265400-1384857010_thumb.jpeg

To moja pierwsza praca z pędzelkami :lol:           Wygląd mniej więcej podobny (brzuszek żółty perłowy

boki srebro.    

Edytowane przez BARENZ
  • Like 1

Nowa partyjka Nurciaków 4 cm.

Trzy malowane aero i jeden pędzelkami.

Niestety zdjęcia robione telefonem i z lampą błyskową więc nie oddają faktycznego wyglądu wobków, dlatego pod zdjęciami umieściłem krótkie opisy.

attachicon.gif2013-11-19 10.30.59.jpg   attachicon.gif2013-11-19 10.31.10.jpg

attachicon.gif2013-11-19 10.36.06.jpg                      attachicon.gif2013-11-19 10.36.30.jpg

Srebro, góra i skrzela czarny metalizujący, na        Brzuszek perła ze złotą opalizacją, boki zielona

boku brokat (mieniące się kolorami srebro).                  perła, grzbiet czarny metalizujący.

attachicon.gif2013-11-19 10.37.15.jpg                         attachicon.gif2013-11-19 10.51.04 - kopia.jpeg

To moja pierwsza praca z pędzelkami :lol:           Wygląd mniej więcej podobny (brzuszek żółty perłowy

boki srebro.    

Ten tygrys malowany pędzelkami świetny.

Powinien być bardzo łowny . B)

Filmy z praca woblerów są trudne do nakręcenia ,potrzeba dwóch osób i jeszcze odpowiedniego sprzętu.

Praca bardzo mi się podoba :-) jeśli uda ci się takie robić to weź się jeszcze za identyczne tylko z bardzo drobnym lusterkowaniem :-) nie z tak dużymi wychyleniami i będziesz miał dwa bardzo skuteczne wobki ,hahaah na pewno na Liwiec:-).

• Like 1

Bardzo mnie to cieszy :D. W tym modelu nie ma przypadku i jest on efektem długich przemyśleń i testów innych wobków,, więc praca raczej jest identyczna. potwierdzę to jeszcze po wrzuceniu nowych Nurciaków do wody ;).

Edytowane przez BARENZ
  • Like 1