Skocz do zawartości

BARENZOWA WOBLEROZA

BARENZ

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziłem i tonący pracuje praktycznie identycznie jak tamten czyli jest idealnie :P. Wersja pływająca była zrobiona dla testu i nie wali tak bokami jak tonąca więc będzie lekkie urozmaicenie pracy :) W partyjce której zdjęcia niedawno zamieszczałem są trzy pływające i jeden tonący (zapomniałem o tym napisać). Mam jeszcze trzy przygotowane do malowania korpusy .tonące, więc jak będzie chwila to dostaną kolorki i umieszczę. Może zmaluję coś pstrągowego?

• Like 1

Malowanka Marcino super, widać ogromny postęp do tego co było kiedyś :D . Znając Twoje wędkarskie umiejętności to na wiosne wszystkie jazie i klenie z liwca Twoje. ;) .

Nasze Marcino ;)  Nasze ;). Mamy przecież wspólne wędkarskie wiosenne plany. Może jeszcze Tomka zaprosimy. Fajnie by bylo tak we trzech i każdy na swoje woby ;)

W sobotę Kostrzyń to może w niedzielę Liwiec ;)  Zobaczymy.. Chętnie się w tą zimę na kleniaki wybiorę obgadamy szczegóły na privie Tomku :D.

A to woby moich dzieciaków (od lewej Szymon lat 7 i Maja lat 5) :D

Jak widać oba malowane na okonie i żeby nie było oba z lipy :D.

post-52714-0-80710900-1385065947_thumb.jpg

Nie mogłem się powstrzymać przed wrzuceniem :P

Edytowane przez BARENZ
  • Like 1

Kilka nowych korpusów.

post-52714-0-29401100-1385134585_thumb.jpg

Jest to próba urozmaicenia i wizualnego dopracowania :D nurtowych woblerów, które kiedyś strugałem  i okazały się bardzo łowne.

post-52714-0-11465600-1385134878_thumb.jpg

Jak się Wam widzą?

Dorzucam filmik z pracą poprzedniego modelu.

Edytowane przez BARENZ
  • Like 1

Nowa mała partyjka. Dwa  okonki i kleniowa gruszeczka :D.

attachicon.gif2013-11-09 11.14.19.jpg   attachicon.gif2013-11-09 11.12.23.jpg

Model "Jasny okonek" zostanie już na stałe w mojej produkcji gdyż jego praca jest dokładnie taka jaką chciałem uzyskać od dłuższego czasu. Muszę jeszcze tylko jakoś go nazwać.

attachicon.gif2013-11-09 11.13.15.jpg

nurciaka to bym z chęcią przetestował. ładny jest

Długość 4 cm (Tonący)

Może uda się niedługo wrzucić jakiś filmik z pracą ale może Rudi się wypowie bo był na testach i widział jak pracuje rybka :)

Pozdrawiam.

Wieść o skuteczności Twoich woblerów rozchodzi się szybko. Słyszałem co nieco o tym  kilerze na Kostrzyniowe okonie :P Wiem, że łowisz bardzo dużo ryb na swoje woblery Kiedy Marcinie w końcu coś wpadnie w moje ręce? Słyszałwm też o świetnej pracy nurciaka, ale Ty jak zwykle pewnie zaraz powiesz, że na razie nie ma się czym podniecać :P Mam rację?.

Edytowane przez 1234

Nurciaki to woblery, z których pracy jestem bardzo zadowolony ale dopiero co zostały stworzone, więc na razie nie przechwalajmy. Mam nadzieję, że okażą się równie łowne jak Rynniaczki, które faktycznie zostały powiedzmy zaprojektowane na Kostrzyń i tam się świetnie sprawdzają. Faktycznie biją w nie kleniaki szczupaki ale przede wszystkim okonie. Przetestowane także na Narwi i Wiśle, więc mogę chyba powiedzieć, że są łowne. Czy Nurciak okaże się równie łowny? Zobaczymy. Jak to rzekł Rudi: "Widząc ich pracę to tylko kwestia czasu jak zaczną łowić ryby" Nie ukrywam, że było by super ale zaczekajmy na wiosnę i wszystko się wyjaśni :). Co do kilera to powiedzmy, że jest tu odrobina prawdy :P. Tym bardziej napędza mnie to do dalszych działań.

Finiszuje się końcówka partii tonących Nurciaków , a to już będzie gromadka, która pozwoli mi choć trochę potestować łowność modelu.Kilka złowionych ryb nie świadczy zaraz o łowności woblera, więc wstrzymajmy się z pochopnymi opiniami choć faktycznie na wobler nazwany przez Ciebie "kilerem" siadło mnóstwo ryb, więc można raczej z czystym sumieniem uznać go za łowny egzemplarz. :D Niedługo wrzucę zdjęcia ostatniej trójki z partii Nurciaków ale i jakieś Rynniaczki się tworzą a w planach także SDRy..

Marcin

Edytowane przez BARENZ

Właśnie takie jest jego przeznaczenie. Z założenia ma to być wobler na leniwie żerujące grube klenie. Dlatego jego praca jest właśnie taka. Uważam, że taki wobler przytrzymany w nurcie może sporo namieszać ;). Jeśli dobrze pójdzie powinien spisać się także na pstrągach . O okoniach i szczupakach nie wspominam, bo te łowię praktycznie na wszystkie moje woblery (ale one są mniej wymagające :) ).

Ustawione i gotowe do łowienia.

Praca typowo Nurciakowa :P

Ps. Zdjęcia na szybko, wobki mają średnio obczyszone oczka, dopiero później zauważyłem wybaczcie :wacko:

attachicon.gif2013-11-26 10.19.00.jpg    

attachicon.gif2013-11-26 10.19.19.jpg     attachicon.gif2013-11-26 10.19.34.jpg     attachicon.gif2013-11-26 10.20.14.jpg

Tego black fury chętnie na kanale bym przetestował na okoniach:)

• Like 1