BARENZ Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Sprawdziłem i tonący pracuje praktycznie identycznie jak tamten czyli jest idealnie . Wersja pływająca była zrobiona dla testu i nie wali tak bokami jak tonąca więc będzie lekkie urozmaicenie pracy W partyjce której zdjęcia niedawno zamieszczałem są trzy pływające i jeden tonący (zapomniałem o tym napisać). Mam jeszcze trzy przygotowane do malowania korpusy .tonące, więc jak będzie chwila to dostaną kolorki i umieszczę. Może zmaluję coś pstrągowego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Malowanka Marcino super, widać ogromny postęp do tego co było kiedyś . Znając Twoje wędkarskie umiejętności to na wiosne wszystkie jazie i klenie z liwca Twoje. .Nasze Marcino Nasze . Mamy przecież wspólne wędkarskie wiosenne plany. Może jeszcze Tomka zaprosimy. Fajnie by bylo tak we trzech i każdy na swoje woby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) To kiedy nad ten nasz Liwiec grzejecie?Kleni w zimie nie łowicie? Edytowane 21 Listopada 2013 przez Kielo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Osobiście nigdy nie próbowałem, ale czemu nie. Ja 2 grudnia do pracy wracam i ponoć roboty w cholerę więc pewnie dopiero po nowym roku pisałbym się na jakiś wypadzik. Jestem otwarty na propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) W sobotę Kostrzyń to może w niedzielę Liwiec Zobaczymy.. Chętnie się w tą zimę na kleniaki wybiorę obgadamy szczegóły na privie Tomku . A to woby moich dzieciaków (od lewej Szymon lat 7 i Maja lat 5) Jak widać oba malowane na okonie i żeby nie było oba z lipy . Nie mogłem się powstrzymać przed wrzuceniem Edytowane 21 Listopada 2013 przez BARENZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Kilka nowych korpusów. Jest to próba urozmaicenia i wizualnego dopracowania nurtowych woblerów, które kiedyś strugałem i okazały się bardzo łowne. Jak się Wam widzą? Dorzucam filmik z pracą poprzedniego modelu. Edytowane 22 Listopada 2013 przez BARENZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol13 Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 ładne korpusy jestem ciekaw efektu końcowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol13 Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Nowa mała partyjka. Dwa okonki i kleniowa gruszeczka .2013-11-09 11.14.19.jpg 2013-11-09 11.12.23.jpg Model "Jasny okonek" zostanie już na stałe w mojej produkcji gdyż jego praca jest dokładnie taka jaką chciałem uzyskać od dłuższego czasu. Muszę jeszcze tylko jakoś go nazwać. 2013-11-09 11.13.15.jpg nurciaka to bym z chęcią przetestował. ładny jest Długość 4 cm (Tonący)Może uda się niedługo wrzucić jakiś filmik z pracą ale może Rudi się wypowie bo był na testach i widział jak pracuje rybka Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Może w niedługim czasie będziesz miał okazję przetestować Sylwuś . Trzy kolejne Nurciaki czekają na stery. Jak będzie potrzeba to niedługo się dogadamy. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1234 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Wieść o skuteczności Twoich woblerów rozchodzi się szybko. Słyszałem co nieco o tym kilerze na Kostrzyniowe okonie Wiem, że łowisz bardzo dużo ryb na swoje woblery Kiedy Marcinie w końcu coś wpadnie w moje ręce? Słyszałwm też o świetnej pracy nurciaka, ale Ty jak zwykle pewnie zaraz powiesz, że na razie nie ma się czym podniecać Mam rację?. Edytowane 25 Listopada 2013 przez 1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Nurciaki to woblery, z których pracy jestem bardzo zadowolony ale dopiero co zostały stworzone, więc na razie nie przechwalajmy. Mam nadzieję, że okażą się równie łowne jak Rynniaczki, które faktycznie zostały powiedzmy zaprojektowane na Kostrzyń i tam się świetnie sprawdzają. Faktycznie biją w nie kleniaki szczupaki ale przede wszystkim okonie. Przetestowane także na Narwi i Wiśle, więc mogę chyba powiedzieć, że są łowne. Czy Nurciak okaże się równie łowny? Zobaczymy. Jak to rzekł Rudi: "Widząc ich pracę to tylko kwestia czasu jak zaczną łowić ryby" Nie ukrywam, że było by super ale zaczekajmy na wiosnę i wszystko się wyjaśni . Co do kilera to powiedzmy, że jest tu odrobina prawdy . Tym bardziej napędza mnie to do dalszych działań.Finiszuje się końcówka partii tonących Nurciaków , a to już będzie gromadka, która pozwoli mi choć trochę potestować łowność modelu.Kilka złowionych ryb nie świadczy zaraz o łowności woblera, więc wstrzymajmy się z pochopnymi opiniami choć faktycznie na wobler nazwany przez Ciebie "kilerem" siadło mnóstwo ryb, więc można raczej z czystym sumieniem uznać go za łowny egzemplarz. Niedługo wrzucę zdjęcia ostatniej trójki z partii Nurciaków ale i jakieś Rynniaczki się tworzą a w planach także SDRy..Marcin Edytowane 25 Listopada 2013 przez BARENZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 (edytowane) Ustawione i gotowe do łowienia.Praca typowo Nurciakowa Ps. Zdjęcia na szybko, wobki mają średnio obczyszone oczka, dopiero później zauważyłem wybaczcie Edytowane 27 Listopada 2013 przez BARENZ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Praca Nurciaka wygląda naprawdę imponująco, widzę go wszędzie tam gdzie wobler powinien zostać zatrzymany na dłuższą chwilę. Gdybyś miał coś na wydanie jestem bardzo na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Właśnie takie jest jego przeznaczenie. Z założenia ma to być wobler na leniwie żerujące grube klenie. Dlatego jego praca jest właśnie taka. Uważam, że taki wobler przytrzymany w nurcie może sporo namieszać . Jeśli dobrze pójdzie powinien spisać się także na pstrągach . O okoniach i szczupakach nie wspominam, bo te łowię praktycznie na wszystkie moje woblery (ale one są mniej wymagające ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Partyjka Rynniaczków w nowej szacie ale czy lepszej ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Nurciaki po pierwszych testach tak z ciekawości na starorzczu Bardzo się cieszę, bo to bardzo budujące (dziś padły cztery szczupaki z czego dwa bardzo ładne). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Gratulacje nic tak nie motywuje jak fakt, że wobler jest skuteczny ;> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Skuteczny i to nawet bardzo. Na dzisiejszej wyprawie tygrys znów pokazał zęby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 No faktycznie dziś padły cztery zębate na tygrysa, ale praktycznie tylko nim rzucałem. No i standardowo była grudniowa kąpiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol13 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Partyjka Rynniaczków w nowej szacie ale czy lepszej ? 2013-11-28 21.50.23.jpgWypróbowałbym te woblerki na kanale żerański a nurciaków spróbował na portach, biorąc pod uwagę zainteresowanie szczupłych to mogą być skuteczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol13 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Ustawione i gotowe do łowienia.Praca typowo Nurciakowa Ps. Zdjęcia na szybko, wobki mają średnio obczyszone oczka, dopiero później zauważyłem wybaczcie 2013-11-26 10.19.00.jpg 2013-11-26 10.19.19.jpg 2013-11-26 10.19.34.jpg 2013-11-26 10.20.14.jpgTego black fury chętnie na kanale bym przetestował na okoniach:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 W takim razie przy kolejnej parti Rynniaczków jeden jest dla Ciebie Sylwku.Teraz strugają się Nurciaki dla guciolucky no i może black fury dla Ciebie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol13 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Tylko na testy Kanału żerańskiego chętnie bym przytulił Rynniaka i Nurciaka w sumie to w kanale jet sporo okonia i szczupłego a i sandacz się czasami trafia. Woda chimeryczna więc jak wobki tutaj by sie sprawdziły to wszędzie połowią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Chętnie się dowiem jak się sprawdzają na jak ją nazwałeś "chimerycznej wodzie" w Kostrzyniu Nurciaki łowią zarówno w nurcie jak i starorzeczach, więc na razie jest ok.Kolejny zębaty na tygrysa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 hej, łowimy na tej samej wodzie miło spotkać na forum lurebuildera ze swoich okolic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi