BARENZ Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Dzięki Panowie !!!Tu lepiej widać wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zdrowych, spokojnych, spędzonych w rodzinnym gronie Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w Nowym nadchodzącym roku 2014, sukcesów wędkarskich, tylu brań ile wypraw, tylu zacięć ile brań, tylu holi ile zacięć oraz tylu ryb ile holi, wszystkim odwiedzającym wątek oraz całej społeczności Jerkbait życzy BARENZ . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Dzisiejsze okonie złowione na Nurciaki. Tym razem z Liwca Okonie padały na woblery w pięciu kolorach więc widać, że po prostu praca Nurciaków im pasuje a to było dla mnie bardzo ważne Brania były jeszcze na kolor naturalny oraz całkiem wariacki pomarańcz ze srebrem, czarnym i żółtym Były także dwa szczupaki ale umieszczenie zdjęć pozostałych ryb nie byłoby zgodne z regulaminem forum. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Fajne garbuski, okonie bardzo polubiły Twoje wobki też byłem dzisiaj nad Liwcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 I jak tam wyniki Michał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 W sumie szczupaki były dość aktywne. Wpadliśmy z bratem na dwie godzinki złowiliśmy po jednym szczupaczku (dosłownie) mieliśmy po jednej spince i u brata w ripperze coś odgryzło ogon. Coś tam się działo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 A Ty znowu męczysz te biedne okonie? ;D dałbyś im odpocząć ;p ładne rybki, gratulejszyn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Dziś wyjątkowo odłożyłem woblery i pojechałem popaproszyć na Liwcu ale wracam do woblerów Niestety dziś nie będzie zdjęć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol13 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Bardzo ładne okonie, jak się pogoda utrzyma to w styczniu przetestuję wobki na Kanale, zobaczymy co na te kąski powiedzą żerańskie chimeryki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Kto by pomyślał, że w styczniu będziemy łowić na spinning i to w samej bluzie, a tak było weakend .Właśnie podpisałem dwa Nurciaki z okazji przywitania Nowego Roku i poszły w bezbarwny. Jeden to ten obiecany dla Ciebie, więc może przetestujesz na tych "chimerykach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Dwa Nurciaki na Nowy Rok.Fluo Tygrysek i Mały Wytrzeszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Liwcowe okonki Na paprochy same piętnastaki trzeba wrócić do woblerów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol13 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 ładne sztuki, z tego co mi wiadomo wytrzeszcz zmieni właściciela okonie na kanale drżyjcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Obiecany to i zmieni Wiem, że miał być także rynniaczek ale strasznie zarobiony ostatnio jestem a i weny do malowania brak. Jakoś się nie mogę w Nowym Roku przybrać a przygotowanych trochę czeka (część surowych, część w podkładzie i nawet już w perle niektóre czekają). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Znam ten ból, czasu ciągle brak ps. ładna partyjka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Oj ja też czasem nie mam weny do malowania, aero to jednak pracochłonny sprzęt i trochę upierdliwy w obsłudze a ten mój za 30zł to już w ogóle dlatego ostatnio kombinuję z gąbką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (...) aero to jednak pracochłonny sprzęt i trochę upierdliwy w obsłudze a ten mój za 30zł to już w ogóle (...)Są gorsze zboczenia.Ale trochę masochistą to jednak jesteś Gąbki to fajny, ciekawy i (niestety) również "trochę upierdliwy" kierunek Ale po opanowaniu daje niezwykle interesujące możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Obiecany to i zmieni Wiem, że miał być także rynniaczek ale strasznie zarobiony ostatnio jestem a i weny do malowania brak. Jakoś się nie mogę w Nowym Roku przybrać a przygotowanych trochę czeka (część surowych, część w podkładzie i nawet już w perle niektóre czekają).[/quWidzę że moje brznowki sie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Byłem dziś w ramach spaceru na rzeką, ryb tam nie ma więc mogłem bawić się różnymi nowymi woblerami. Nurciaki to bardzo fajne i mega stabilne w nurcie woblery, bardzo łatwo dają się ustawiać. Mam dwie tonące sztuki, które całkiem nieźle latają, pracują przy bardzo wolnym jak i expresowym ściąganiu, można modelować ich pracę poprzez doginanie oczka do mocowania z linką, ja dostroiłem je poprzez podgięcie oczka do góry przez co ich praca stała się drobniejsza, szybsza i pogłębiło się lusterkowanie. Myślę, że ten korpus ma spory potencjał, warto popracować ze zmianą długości i kąta pochylenia steru w celu zrobienia wersji płycej pracującej a może nawet boleniówki gdyż lusterkowanie tych woblerów wydaje się naprawdę atrakcyjne. Niecierpliwie czekam na wiosnę i testy na kleniach. @Barenz naprawdę wyszły Ci te woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Jak widzisz Kubo sporo eksperymentuje.Jeśli chodzi o Twoje woby to ogólnie robisz je zajefajne. Przecież Ci o tym nie raz mówiłem. Nie tylko Brzanówki mi się podobają.Faktycznie SDR-y rynniaków podobne do Twoich brzanów wyszły ale co tu można stary więcej wymyślić. Rynniaki to jedne z moich pierwszych woblerów, które strugałem prawie dwa lata temu. Nowe są po prostu bardziej krępe i mają większe jaja, a historia nie raz pokazała, że na przeroście pewnych organów można tylko zyskać.Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Byłem dziś w ramach spaceru na rzeką, ryb tam nie ma więc mogłem bawić się różnymi nowymi woblerami. Nurciaki to bardzo fajne i mega stabilne w nurcie woblery, bardzo łatwo dają się ustawiać. Mam dwie tonące sztuki, które całkiem nieźle latają, pracują przy bardzo wolnym jak i expresowym ściąganiu, można modelować ich pracę poprzez doginanie oczka do mocowania z linką, ja dostroiłem je poprzez podgięcie oczka do góry przez co ich praca stała się drobniejsza, szybsza i pogłębiło się lusterkowanie. Myślę, że ten korpus ma spory potencjał, warto popracować ze zmianą długości i kąta pochylenia steru w celu zrobienia wersji płycej pracującej a może nawet boleniówki gdyż lusterkowanie tych woblerów wydaje się naprawdę atrakcyjne. Niecierpliwie czekam na wiosnę i testy na kleniach. @Barenz naprawdę wyszły Ci te woblery. Dzięki Kuba. Cieszę się, że się podobają.Tak jak pisałem na PW miała być niespodzianka z pracą jednego z nich i była ale widzę, że odpowiada Ci typowo NURCIAKOWA akcja .Jeśli chodzi o ich stabilność w nurcie zarówno przy przytrzymaniu jak i ekspresowym prowadzeniu to jest to dla mnie kwestia najważniejsza, więc cieszę się, że to doceniłeś.Nazwa woblera niej jest przypadkowa Jeśli chodzi o przyszłe wersje korpusów to się pomyśli, ale to w przyszłości Kolorki odpowiadają? Edytowane 6 Stycznia 2014 przez BARENZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Bardzo fajne kolorki, efekt jest taki, że fioletowy wobler przyłożony do zielonego blanku stał się zielony, znam ten efekt z mojego terrarium, poznaj Sylwię: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Wiataj Sylwio!Mam nadzieję,że nie gniewasz się, że zaczerpnąłem trochę z Twego zwyczaju by zadowolić Twego Pana Cieszę się, że jesteś zadowolony Kuba.Powodznia w testach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Heheheh guciolucky fajowo się nazywa :-)Wobki typu nurciak tak jak pisał guciolucky fajnie zrobić płytko schodzące do max 0,5m na kiju prawie w wodzie a na podniesionym smużące ,wstawiasz w płytki przelew i jedziesz wędą góra - dół :-).Kleniochy bójcie się :-) Edytowane 7 Stycznia 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Pewnie w przyszłości o tym pomyślę. Myślałem o wiośnie a na przelewach głównie łowię latem, teraz miały być pstrągowe przygody ale w sumie to już się sam pogubiłem co to za pora roku, więc chyba czasu coraz miej. Zobaczymy może jak znajdę chwilę . Na razie muszę pokończyć to co rozgrzebałem. Chwilowo jestem uziemiony w domu to może pomaluję to co mam przygotowane, choć dziś się zmusiłem i wyszło tak sobie bo ciężko po zastrzykach na tyłku usiedzieć i trzeba się śpieszyć a to kiepski doradca . Jak wyschnie bezbarwny to wrzucę jakieś fotki. Edytowane 8 Stycznia 2014 przez BARENZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi