Skocz do zawartości

BARENZOWA WOBLEROZA

BARENZ

Rekomendowane odpowiedzi

Zdrowych, spokojnych, spędzonych w rodzinnym gronie Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w Nowym nadchodzącym roku 2014, sukcesów wędkarskich, tylu brań ile wypraw, tylu zacięć ile brań, tylu holi ile zacięć oraz tylu ryb ile holi, wszystkim odwiedzającym wątek oraz całej społeczności Jerkbait życzy BARENZ :D .

vky6.jpg

• Like 3

Dzisiejsze okonie  złowione na Nurciaki. Tym razem z Liwca :D

Okonie padały na woblery w pięciu kolorach więc widać, że po prostu praca Nurciaków im pasuje a to było dla mnie bardzo ważne ;) Brania były jeszcze na kolor naturalny oraz całkiem wariacki pomarańcz ze srebrem, czarnym i żółtym ;)

Były także dwa szczupaki ale umieszczenie zdjęć pozostałych ryb nie byłoby zgodne z regulaminem forum.

q1ab.jpg

6u8a.jpg

7j2p.jpg

• Like 3

Kto by pomyślał, że w styczniu będziemy łowić na spinning i to w samej bluzie, a tak było weakend :D.

Właśnie podpisałem dwa Nurciaki z okazji przywitania Nowego Roku i poszły w bezbarwny. Jeden to ten obiecany dla Ciebie, więc może przetestujesz na tych "chimerykach".

Obiecany to i zmieni ;)

Wiem, że miał być także rynniaczek ale strasznie zarobiony ostatnio jestem a i weny do malowania  brak. Jakoś się nie mogę w Nowym Roku przybrać a przygotowanych trochę czeka (część surowych, część w podkładzie i nawet już w perle niektóre czekają).

3l3t.jpg

• Like 1

(...) aero to jednak pracochłonny sprzęt i trochę upierdliwy w obsłudze a ten mój za 30zł to już w ogóle :lol:  (...)

Są gorsze zboczenia.

Ale trochę masochistą to jednak jesteś :D

Gąbki to fajny, ciekawy i (niestety) również "trochę upierdliwy" kierunek :) Ale po opanowaniu daje niezwykle interesujące możliwości.

Obiecany to i zmieni ;)

Wiem, że miał być także rynniaczek ale strasznie zarobiony ostatnio jestem a i weny do malowania  brak. Jakoś się nie mogę w Nowym Roku przybrać a przygotowanych trochę czeka (część surowych, część w podkładzie i nawet już w perle niektóre czekają).

3l3t.jpg[/qu

Widzę że moje brznowki sie podobają ;)

Byłem dziś w ramach spaceru na rzeką, ryb tam nie ma więc mogłem bawić się różnymi nowymi woblerami.

Nurciaki to bardzo fajne i mega stabilne w nurcie woblery, bardzo łatwo dają się ustawiać. Mam dwie tonące sztuki, które całkiem nieźle latają, pracują przy bardzo wolnym jak i expresowym ściąganiu, można modelować ich pracę poprzez doginanie oczka do mocowania z linką, ja dostroiłem je poprzez podgięcie oczka do góry przez co ich praca stała się drobniejsza, szybsza i pogłębiło się lusterkowanie. Myślę, że ten korpus ma spory potencjał, warto popracować ze zmianą długości i kąta pochylenia steru w celu zrobienia wersji płycej pracującej a może nawet boleniówki gdyż lusterkowanie tych woblerów wydaje się naprawdę atrakcyjne. Niecierpliwie czekam na wiosnę i testy na kleniach.

@Barenz naprawdę wyszły Ci te woblery. 

Jak widzisz Kubo sporo eksperymentuje.

Jeśli chodzi o Twoje woby to ogólnie robisz je zajefajne. Przecież Ci o tym nie raz mówiłem. Nie tylko Brzanówki mi się podobają.

Faktycznie SDR-y rynniaków podobne do Twoich brzanów wyszły  ale co tu można stary więcej wymyślić. Rynniaki to jedne z moich pierwszych woblerów, które strugałem prawie dwa lata temu. Nowe są po prostu bardziej krępe i mają większe jaja, a historia nie raz pokazała, że na przeroście pewnych organów można tylko zyskać.

Pozdrówka ;)

Byłem dziś w ramach spaceru na rzeką, ryb tam nie ma więc mogłem bawić się różnymi nowymi woblerami.

Nurciaki to bardzo fajne i mega stabilne w nurcie woblery, bardzo łatwo dają się ustawiać. Mam dwie tonące sztuki, które całkiem nieźle latają, pracują przy bardzo wolnym jak i expresowym ściąganiu, można modelować ich pracę poprzez doginanie oczka do mocowania z linką, ja dostroiłem je poprzez podgięcie oczka do góry przez co ich praca stała się drobniejsza, szybsza i pogłębiło się lusterkowanie. Myślę, że ten korpus ma spory potencjał, warto popracować ze zmianą długości i kąta pochylenia steru w celu zrobienia wersji płycej pracującej a może nawet boleniówki gdyż lusterkowanie tych woblerów wydaje się naprawdę atrakcyjne. Niecierpliwie czekam na wiosnę i testy na kleniach.

@Barenz naprawdę wyszły Ci te woblery. 

Dzięki Kuba. Cieszę się, że się podobają.Tak jak pisałem na PW miała być niespodzianka z pracą jednego z nich i była ale widzę, że odpowiada Ci typowo NURCIAKOWA akcja ;).

Jeśli chodzi o ich stabilność w nurcie zarówno przy przytrzymaniu jak i ekspresowym prowadzeniu  to jest to dla mnie kwestia najważniejsza, więc cieszę się, że to doceniłeś.Nazwa woblera niej jest przypadkowa  :D  Jeśli chodzi o przyszłe wersje korpusów to się pomyśli, ale to w przyszłości :D

Kolorki odpowiadają?

Edytowane przez BARENZ

Heheheh guciolucky fajowo się nazywa :-)

Wobki typu nurciak tak jak pisał guciolucky fajnie zrobić płytko schodzące do max 0,5m na kiju prawie w wodzie a na podniesionym smużące ,wstawiasz w płytki przelew i jedziesz wędą góra - dół :-).

Kleniochy bójcie się :-)

Edytowane przez Kielo

Pewnie w przyszłości o tym pomyślę. Myślałem o wiośnie  a na przelewach głównie łowię latem, teraz miały być pstrągowe przygody ale w sumie to już się sam pogubiłem co to za pora roku, więc chyba czasu coraz miej. Zobaczymy  może jak znajdę chwilę ;). Na razie muszę pokończyć to co rozgrzebałem. Chwilowo jestem uziemiony w domu to może pomaluję to co mam przygotowane, choć dziś się zmusiłem i wyszło tak sobie bo ciężko po zastrzykach na tyłku usiedzieć i trzeba się śpieszyć a to kiepski doradca :(. Jak wyschnie bezbarwny to wrzucę jakieś fotki.

Edytowane przez BARENZ