BARENZ Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Jeszcze bez sterów. Taka mała kropkowa gromadka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 E no Marcino, tragedyji nie ma, więc nie wiem czemu nie jesteś do końca z nich zadowolony. Aero masz już opanowane i kropka. A zresztą czy woblery które są pomalowene trochę nie tak jak chcieliśmy nie będą łowiły? Pamiętasz pomarańczową paskudę, co o niej mówiłem? A ona jak gdyby nic pokazała co potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Wiesz jakie jest moje zdanie. Nie malowanie a praca woblera czyni go łownym dlatego wobler najpierw ma pracować a potem wyglądać .. To,że nie ma tragedii to wiem, po prostu nie do końca jestem zadowolony. z wykonania. Malowanie samo w sobie jest ok, bo taki efekt chciałem osiągnąć tylko wykonanie wymaga jeszcze sporo uwagi ale na pewno będę miał okazję to poprawić bo jednak idzie zima to trzeba kropki malować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol13 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) A takie ryby będą łowić nurciaki na kanale a nurciaki ładne Edytowane 10 Stycznia 2014 przez koziol13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 o boziu ale się uśmiałem)))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Nie wiem Sylwek, zależy w co je uzbroisz. Ja zbroję Nurciaki w ultralighty pewnie by się porozginały, chyba , że by się zapiął za ten różowy statecznik na spodzie .Uśmiałem się jak dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Pierwszy wypad w Nowym RokuPołowiły trochę Rynniaczki i Nurciaki Szału może nie było ale padło w sumie kilka szczupaczków i okoni,więc pierwsza wyprawa 2014 chyba udana. Edytowane 12 Stycznia 2014 przez BARENZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Czuje że tu chyba mod wpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Nie ma co narzekać pierwszy wypad na chwilę w tym roku, więc jest ok.Może teraz Ci się humor poprawi Kubo ? Ale to nie na Nurciaka Edytowane 12 Stycznia 2014 przez BARENZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Fajny pasiaczek ile miał? sandacze się zadomawiają jak dobrze pójdzie to i na nurciaki bedziesz takie u nas łapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Wymiarowy był .Chyba, że faktycznie Ci o okonia chodziło Michale . Edytowane 12 Stycznia 2014 przez BARENZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Gotowa partyjka poprzednich rynniaczków (już ze starami). I najnowsza 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Marcino, wobki super. A malowanko to takie tęczowe pogodusie . Jest gitara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol13 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Woek doszedł, piękny jak kanał nie przymarźnie to w sobotę testy. Z powyższych wobków najbardziej mnie urzekł pstrążek potokowiec. Na pstrągi teraz jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Dzięki chłopaki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Cztery nowe Rynniaczki. Tym razem pasiaki . Dwa SDR-ki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Bardzo ładne tylko szkoda, że te dr to takie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol13 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Bardzo ładne tylko szkoda, że te dr to takie......Woki ładne, a kolego kubo mógłbyś mniej skrótów i trochę jaśniej pisać, bo post nic nie wnoszący. Ładne,ale szkoda że co? W miejsce kropek wstaw co uważasz? Czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Bardzo ładne tylko szkoda, że te dr to takie......Myślę Kuba, że akurat ty nie powinieneś mieć tego "ale" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Myślę Kuba, że akurat ty nie powinieneś mieć tego "ale" Czemu tak twierdzisz ? Myślę że moje wobki są nie powtarzalne, kształty wymyślam sam, jedne są bardziej drugie mniej podobne do natury. A mi chodzi o to, że kolega pięknie skopiował moją brzanówke No ale cóż trzeba się liczyć z tym że na forum publicznym tego nie unikniemy Jak to sie mawia, kopia najwyższą formą uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol13 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Podobne i tylko tyle jak dla mnie to różnią się przynajmniej w 4 punktach nawet opatentowanie kształtu by nie pomogło. A poza tym Barenz robił juz dawno podony kształt (zdjęcie na stronie 1 dokładnie pierwsze) który droga prób i błedów wewoluował. A po wtóre ciężko coś nowego odkrywczego wymyśleć w kształtach pewnych rodzin woblewowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) a chodzi to dobrze jako DR w takim kształcie bo też chętnie skopiuje.Jak dla mnie to odwrócony wobek grzbietem do dołu jeśli chodzi o kształt.Ile max obciążenia można mu dać żeby pracy szlag nie trafił tak przy 3cm? Edytowane 20 Stycznia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Podobne i tylko tyle jak dla mnie to różnią się przynajmniej w 4 punktach nawet opatentowanie kształtu by nie pomogło. A poza tym Barenz robił juz dawno podony kształt (zdjęcie na stronie 1 dokładnie pierwsze) który droga prób i błedów wewoluował. A po wtóre ciężko coś nowego odkrywczego wymyśleć w kształtach pewnych rodzin woblewowych.Ty to widzę po Twojej "historii" zarejestrowałeś sie na tym forum żeby zchlebiać i lajkować posty @Barenza. Do mnie piszesz że moj post nie wniósł nic do tematu, ale za to Twoje wnoszą "wiele więcej"...Powiadasz że nie da sie wymyślić nowego kształtu... no to pokaż mi proszę coś tak podobnego do mojej Brzanówki co powstało wcześniej Edytowane 20 Stycznia 2014 przez kubaS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol13 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Osobiście nic nie muszę schlebiać, a jeżeli nawet to regulamin (dogłębnie poznany) nie zakazuje tego,. Podobne, a nie identyczne a to robi wielką i zasadnicza różnicę.Ja nie muszę Tobie nic udowadniać, bo ja się nie czepiam, że podobne itp, to Twoja jest piłka aby udowodnić, że Twoje były pierwsze. Tylko czy z tego nie wyniknie czy jajko było pierwsze czy kura? A tak swoją drogą to czy Kolega nie boi się, że ktoś zrobi formę i taśmowo będzie robił chłupnictwo z piany? Pozdrawiam Edytowane 20 Stycznia 2014 przez koziol13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Ale się tu nawyrabiało Kubo bez urazy ale myślałem, że wyjaśniliśmy sobie sprawę podobieństwa Rynniaka do Twojej Brzanówy na PW? Poza tym nie wiem czy czytałeś moje wyjaśnienie w wątku na ten temat bo się nie odniosłeś ale dokładnie Ci tam opisałem skąd wziął się kształt. Cóż mogę więcej rzec? Bądźmy dorośli i nie fochujmy się wzajemnie bo to do niczego nie prowadzi. Robisz świetne woblery a jeszcze ładniej je malujesz, nasze doświadczenie jest nieporównywalne a ja strugam , strugam i eksperymentuje, wrzucam do wody łowię, szukam czegoś innego i znów strugam. Jeden wobler ma jajko niżej drugi wyżej, jeden większe, drugi mniejsze. Podobnie ze sterami. Poza tym każdy z nich jest inny bo zawsze nóż ułoży się inaczej podczas strugania w przeciwieństwie do piany. I od razu uprzedzam , z uwagi na ogólną dyskusję na forum w sprawie wyższości drewna nad pianą czy piany nad drewnem, że nie chodzi mi tu o zajęcie stanowiska w tej sprawie. Kto chce strugać niech struga, kto chce lać niech leje a powody jednego i drugiego pozostawmy autorom przynęt. Jeszcze raz podkreślam bo widzę, że muszę zrobić to oficjalnie, że nie miałem na celu kopiowania Twojego woblera. Podkreślam także, że widzę podobieństwo SDR do Twojej Brzanówy . Taki wyszedł Kubo i tyle. Sylwku (Kozioł13) - wiem, że się znamy i podoba Ci się to co robię i cenisz moją pracę ale proszę Cie byś pohamował się trochę bo chciałbym by mój wątek pozostał wątkiem dotyczącym mojej pasji a nie pyskówką między forumowiczami. Tomi - wkładałem maksymalnie 2 gramy i było dobrze . Pozdrawiam wszystkich a tym bardziej urażonych. Marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi