joker Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Szelment W. piękne jezioro, byłem tak kiedyś, dość dawno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Kocham to miejsce Robercie Tam uczyłem się nurkować .Juz nie wspomnę o okoniach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Też nurkowałem swego czasu, lecz nie tam. Na Oleckim wielkim na przykład, też fajna woda, lecz brak tam kamienisk jak na Szelmencie, czy Rosiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Tak. Na środku Szelmentu jest fajna kilkumetrowa rafa gdzie z 29 m wychodzi się na 0,4 m. Kiedyś bym tam ponton rozpruł . Pamiętam jak za pierwszym razem bałem się na niej stanąć, że się zawali i mnie pociągnie w dół , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol13 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Nowe wobki kolega wrzucił zacne sztuki, a co do zawalenia kamieniska to jeszcze nie ta waga:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Fajnie, że się podobają . Co do wagi to też dobrze Chodziło tu raczej o samo wrażenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Wątek daleko w tyle, więc dorzucam fotki z pożartymi nurciakami 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Okonie to mają z Tobą przechlapane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Dziś miałem fajną przygodę Mateusz. Nie wiem ile to miało bo nie mierzyłem ale było długości ok. dwóch rynniaków. Długo się zastanawiałem jak zmieścił kotwicę do pyska .Nie wspomnę już nawet o woblerze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 a to chyba jakis nowy model co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Nurciak czwóreczka Kamilo ale właśnie skończyłem malowanie kilku małych pestek dla siebie. Może jutro wrzucę jakieś fotki. To jest nowy model. . Zauważyłem, że nie mam czym łowić letnich kleniaków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 A na jakiej rzeczce chodzisz za kleniakami? oczywiście jeżeli to nie jest tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 W Naszych okolicach Michale to oczywiście Kostrzyń i Liwiec ale partyjka maluchów szykowana jest specjalnie na Białoruski Bug bo strasznie mi się podobało w zeszłym roku więc jeśli wyjazd wyjdzie to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 I jak kleniowe wyniki w naszych okolicach? Bo temat kleni z Liwca ciekawi mnie od dawna ale jakoś nie ma kiedy się za to wziąć. Co do Kostrzynia to kiedyś zapytaliśmy o to jednego miejscowego, powiedział nam że kleń w Kostrzyniu to taki potwór z Loch Ness, niby jest ale nikt na prawdę nie widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Tak i szczupaki po 140 cm . A i kiedyś ktoś sumy po 150 widział .Ja nie miałem dużych kleni na Kostrzyniu. Liwiec strasznie zaniedbałem trzeba ruszyć za kluskami ale z czasem naprawdę u mnie ciężko. Może Kielo zajrzy to się wypowie on często łowi na Liwcu. Może wie gdzie i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Jak byłem z bratem wiosną na Liwcu pod Węgrowem to brat złowił klenika takiego ok. 20cm na spławik więc pewnie gdzieś tam można i jakiegoś większego trafić. Trzeba będzie kiedyś spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 (edytowane) Największe osobniki z zarybień pod 40 cm ale zdarzają się większe ,ogólnie kleni w Liwcu mnóstwo ,jednak nie można liczyć jeszcze na 50+.Co mogę jeszcze powiedzieć :-) ,jeśli ktoś łowi w Liwcu i nie widzi kleni to musi być ślepy :-) ,wystarczy chwilkę postać i popatrzeć ,co innego złowić :-) ,ryby wyjątkowo płochliwe i z dziwnymi upodobaniami :-). Edytowane 5 Lipca 2014 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 osobiście łowie na Liwcu w okolicach Kamieńczyka, Urli (ostatnio Kalinowiec) i musze przyznać Ci rację... kleni jest od cholery ale są niesamowicie płochliwe... często widząc całe stada, wracałem o kiju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Czyli jednak warto odkurzyć Liwiec . Dzięki chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Wielkość ok 1,5 cm . Mój syn ustawił ich skuteczność w takiej kolejności (liczymy od dołu ) A Wy co myślicie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 BARENZ hahahah okonie na pewno większe niż w Kostrzyniu :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Aż mnie opuszki palców bolą jak na to patrzę dłubanina musiała być okrutna ja teraz poniżej 2 cm raczej nie schodzę, nerwica by mnie wzięła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Tomek - widzę, że wiesz co lubię łowić Nawet bym rzekł, że jak koń owies :D :D .Mateusz - uczę się cierpliwości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 (edytowane) Edytowane 7 Lipca 2014 przez BARENZ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi