RUDI75 Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Kleniki już pływają w doskonałej kondycji. Jak w ciągu kilku lat 10% dorośnie do słusznych rozmiarów to będzie fajna zabawa, trzymam za nie kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Mam nadzieję że wszystko się uda, w tej rzeczce to będzie piękna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Staramy się jak możemy Michał.Marcin. Dzięki za pomoc Jak to było?"Nurciaki łowią w każdej kałuży" Będzie chwila to wrzucę filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Jakbyście kiedyś potrzebowali pomocy przy podobnych akcjach dajcie znać, jeżeli tylko będę dysponował czasem chętnie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Ok. Dzięki za propozycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 30 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Powoli nabierają kolorów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Średnio to wyszło bo to moja pierwsza praca z alu. folią. Następne będą już bez przypadkowych zmarszczek. .Taką mam nadzieję . W październiku mam zamiar trochę potestować. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 myśle że rybkom nie będą przeszkadzać te zmarszczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 To samo powiedział dziś mój kolega gdy oglądał woblery . Ale jednak jak wszystko wyjdzie to bardziej cieszy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Wklejaj stery i zasuwaj z nimi nad wodę, coś na pewno je "chlipnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Ze sterami to nie była taka prosta sprawa Mateusz.Wyciąć i obrobić ręcznie poliwęglan 3 mm nie jest łatwo Ale jakoś się udało Jeszcze zważę je ze sterami i ostatnia warstwa lakieru by uszczelnić stery.Testy chyba dopiero pod koniec października choć sumy już mocno niemrawe. Ale zębate i sandacze ... Kto wie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 No to finisz chłopaki Okoń 37 gTygrysek 48 g 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 To już kawał wabia chyba już do trola bardziej niż na spina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 W wersji finalnej wyszły naprawdę super o obróbce grubszego poliwęglanu nie musisz mi mówić, do ostatniego wobler wycinałem 2mm nożyczkami szkolnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Takie było ich przeznaczenie od początku Michał Co do poliwęglanu Mateusz to 3mm ręcznie już idzie faktycznie ciężko ale można dać spokojnie radę. Teraz muszą trochę poleżakować bo z czasem krucho ale tak jak pisałem wcześniej, jeszcze w tym roku chcę je pomoczyć.Pomoczymy - zobaczymy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 A zdradzisz gdzie będą wodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Żadna tajemnica stary Zalew Zegrzyński . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) Wyszły tak jak chciałem. Okoń pływający, tygrys tonący Czasu mało ale udało się wyskoczyć na liwiec i pomęczyć okonie na rynniaczki Trafiały się też maluchy na SDR-ki Edytowane 11 Października 2014 przez BARENZ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Czy Ty dasz w końcu tym okoniom żyć w spokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) kocham liwiec! można powiedzieć że ta rzeka to moje dzieciństwo . Niestety w tym roku woda w moich okolicach tak niska (raczej na moich miejscówkach) że nie połapałem prawie nic.. pare kleni, troche okonia... W tamtym roku za to prawie każdy wypad kończył sie kilkunastoma (najwięcej grubo ponad 30 sztuk) okoniami + dosyć sporą ilościa sandacza/szczupaka z przewagą tego pierwszego w rozmiarze do 30 cm. Edytowane 11 Października 2014 przez Tszonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Mateo - wiesz, że kocham łowić te ryby. Zresztą Rynniaki stworzone były pod okonie i łowią je praktycznie zawsze Łukasz - w Liwcu okonie łowię praktycznie zawsze właśnie przede wszystkim na Rynniaki. Podobnie w Kostrzyniu. Choć prawdziwe łowy dopiero się zaczną. Wtedy pójdą do boju także Nurciaki czwórki ale i piątki, które powoli się zaczynają niecierpliwić, ale jak będzie trochę czasu to je skończę . Faktycznie cienko widzę jesień bo woda na Kostrzyniu i Liwcu jest tak niska, że okonie mogą mieć problem z wejściem do starorzeczy.Miejmy nadzieję, że trochę popada . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Ahhh te okonki, jutro jadę pomęczyć pasiaki na boczny trok. Fajne rybki Marcin!! .Przyjdzie czas na te największe trzeba być cierpliwym oby do przymrozków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Już się nie mogę doczekać Adamie.Co prawda chcę jeszcze ze dwa trzy razy wyskoczyć na Zegrze by przetestować trollingowe woby ale o okoniach na pewno nie zapomnę .Ps. Chciałem dziś nakręcić filmiki z pracy tych większych dwóch ale żona mnie ubije za wannę. Okonia jeszcze możne niby w wannie przeciągnąć ale tygrys ma pracę powiedzmy "na dzięcioła" czyli od razu wali po dnie i nie da się w ogóle do góry podciągnąć ale tak miało być . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 14 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Był Mikolaj,, bocian ,skrzat - wszytko jedno, ważne że przywióżł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 26 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Trochę potestowałem sumowe wobki. Praca jest mega mocna i stabilna . Niestety temperatura wody 7 stopni więc o sumach można zapomnieć, chyba, że przypadkowo za grzbiet. W zeszłym tygodniu woda miala 14 stopni Ale szczupakom okoń pasuje Tygrysa niestety szybko urwałem mimo plecionki 0,28 ale miał potencjał w pracy . Trzeba będzie powtórzyć. Ogólnie wyprawa udana. Były sześćdziesiątaki, była jedna osiemdziesiątka ale przy minus pięciu śpi się pod plandeką komfortowo :P. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi