Skocz do zawartości

BARENZOWA WOBLEROZA

BARENZ

Rekomendowane odpowiedzi

Ze sterami to nie była taka prosta sprawa Mateusz.Wyciąć i obrobić ręcznie poliwęglan 3 mm nie jest łatwo :D

post-52714-0-82227400-1412280978_thumb.jpg     post-52714-0-13359900-1412281008_thumb.jpg

Ale jakoś się udało ;)

post-52714-0-19237200-1412281109_thumb.jpg

Jeszcze zważę je ze sterami i ostatnia warstwa lakieru by uszczelnić stery.

Testy chyba dopiero pod koniec października choć sumy już mocno niemrawe. Ale zębate i sandacze ... Kto wie? :)

• Like 1

Takie było ich przeznaczenie od początku Michał ;)

Co do poliwęglanu Mateusz to 3mm ręcznie już idzie faktycznie ciężko ale można dać spokojnie radę. ;)

Teraz muszą trochę poleżakować bo z czasem krucho ale tak jak pisałem wcześniej, jeszcze w tym roku chcę je pomoczyć.

Pomoczymy - zobaczymy :P

• Like 1

Wyszły tak jak chciałem. Okoń pływający, tygrys tonący ;)

post-52714-0-59218000-1413019119_thumb.jpg

Czasu mało ale udało się wyskoczyć na liwiec i pomęczyć okonie na rynniaczki

post-52714-0-82748900-1413018895_thumb.jpg

Trafiały się też maluchy na SDR-ki  ;)

post-52714-0-66525400-1413018958_thumb.jpg

Edytowane przez BARENZ
  • Like 3

kocham liwiec! można powiedzieć że ta rzeka to moje dzieciństwo :). Niestety w tym roku woda w moich okolicach tak niska (raczej na moich miejscówkach) że nie połapałem prawie nic.. pare kleni, troche okonia... W tamtym roku za to prawie każdy wypad kończył sie kilkunastoma (najwięcej grubo ponad 30 sztuk) okoniami + dosyć sporą ilościa sandacza/szczupaka  z przewagą tego pierwszego w rozmiarze do 30 cm. :P

Edytowane przez Tszonek

Mateo - wiesz, że kocham łowić te ryby. Zresztą Rynniaki stworzone były pod okonie i łowią je praktycznie zawsze :P

Łukasz - w Liwcu okonie łowię praktycznie zawsze właśnie  przede wszystkim na Rynniaki. Podobnie w Kostrzyniu. Choć prawdziwe łowy dopiero się zaczną. Wtedy pójdą do boju także Nurciaki czwórki ale i piątki, które powoli się zaczynają niecierpliwić, ale jak będzie trochę czasu to je skończę :D. Faktycznie cienko widzę jesień bo woda na Kostrzyniu i Liwcu jest tak niska, że okonie mogą mieć problem z wejściem do starorzeczy.

Miejmy nadzieję, że trochę popada ;).

• Like 2

Już się nie mogę doczekać Adamie.

Co prawda chcę jeszcze ze dwa trzy razy wyskoczyć na Zegrze by przetestować trollingowe woby ale o okoniach na pewno nie zapomnę ;).

Ps. Chciałem dziś nakręcić filmiki z pracy tych większych dwóch ale żona mnie ubije za wannę. Okonia jeszcze możne niby w wannie przeciągnąć ale tygrys ma pracę powiedzmy "na dzięcioła" czyli od razu wali po dnie i nie da się w ogóle do góry podciągnąć ale tak miało być :P.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Trochę potestowałem sumowe wobki. Praca jest mega mocna i stabilna ;). Niestety temperatura wody 7 stopni więc o sumach można zapomnieć, chyba, że przypadkowo za grzbiet.  W zeszłym tygodniu woda miala 14 stopni :P Ale szczupakom okoń pasuje :P Tygrysa niestety szybko urwałem mimo plecionki 0,28 ale miał potencjał w pracy ;). Trzeba będzie powtórzyć.

post-52714-0-16266100-1414360447_thumb.jpg     post-52714-0-66372000-1414360173_thumb.jpg

Ogólnie wyprawa udana. Były sześćdziesiątaki, była jedna osiemdziesiątka ale przy minus pięciu śpi się pod plandeką komfortowo :P :P.

• Like 3