Fin333 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Woblerki eleganckie Na scenerię też nie ma co narzekać - ciepłe ubranie, woby w torbę i czas sezon zaczynać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Ja dziś zacząłem Rafał Byłem poszukać pstrąga w Rządzy, niestety nie znalazłem Ale sezon rozpoczęty o czasie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 I tak trzymać Pstrągi pewnie jeszcze dziś na kacu Ja zacząłbym jutro, ale przeziębienie jeszcze trzyma. Muszą poczekać kilka dni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Chyba tak bo nawet nie widać było by coś zwiało gdy podchodziłem do wody, może jeszcze witają nowy rok Szczerze powiem, że liczyłem na choć jakiś kontakt z rybą ale cóż.Tak mi cały czas chodzi po głowie to "Barenz i KROPKA" . Dobre :P To przesądziło o tym, że kropki już tu zostaną Dzięki Zbychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Pstrążek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Fajne foty, pasuje mu to naturalne środowisko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Eee już myślałem że złowiłeś jakiegoś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Nie jeżdżę zbyt często za pstrągiem Michał bo niby gdzie? Wiesz jak jest z Rządzą - z rzadka coś się trafi na razie odpuszczam bo pstrągi jeszcze chyba w górze rzeki. Byłem dziś poobserwować i nie znalazłem nic co by świadczyło o przebywaniu ryb. Żadnego spławu, żadnej ucieczki spod nóg. po prostu martwo.Woda jest tak niska i czysta, że widać kompletnie wszystko. Nie potrzeba polaroidów. Poza tym wszędzie widnieją tablice o zakazie zabierania pstrąga i lipienia w roku 2015 a to świadczy o tym iż nie zarybiono w ogóle . Szkoda bo to piękna choć trudna rzeka. Tak to jest gdy woda jest w posiadaniu innego okręgu wędkarskiego niż ten w którym się znajduje. Nie wiem czy wiesz ale Rządzą opiekuje się koło nr 62 "POTOK" z Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) "Opiekuje się"....to spoko A w kwestii pstrąga i lipieniana Rządzy to ostatnio trafilem na taki oto artykuł http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,wedkarze-ktorzy-nie-zabijaja-ryb-br-lowimy-dla-sportu-nie-dla-miesa,153512.html Edytowane 5 Stycznia 2015 przez MichałM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Czytałem i jestem za, ale jak sam zauważyłeś nie było wzmianki o zarybieniu rzeki. Obawiam się, że moja teoria może się sprawdzić .No Kill - to piękna inicjatywa ale jeśli spowodowana jest brakiem ryb a nie etyką wędkarską to mija się z celem. poza tym o których strażników ciężkiej pracy mówiono? :P Nie widziałem tam żywego ducha To ktoś tam kontroluje? :P Kiedyś mój znajomy, który kochał łowić w Rządzy, na krótki czas po zarybieniu jej pstrągiem usłyszał od miejscowych " Panie, pan tu nie łowi bo te ryby jakieś tu chore, one całe w kropkach są" :P No to pożartowaliśmy sobie ale mam nadzieję, że ktoś się w końcu zajmie tą rzeką bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Rynniakowe okonki alu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Bardzo fajne, malowanie też mi się podoba.W ogóle folia alu daje najfajniejsze tło pod malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Teraz to pojechałeś z tą folią alu, super się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Do soboty muszę obsadzić stery w kilku woblerach przed wyjazdem nad wodę, zresztą obiecałem komuś, że jak znajdę chwilę to to zrobię a on zapewne przegląda wątek ale nie mogłem się powstrzymać i przysiadłem w końcu do Jerków, które od dawna były w planach i w końcu coś może ruszy.8,5 cm (sosna) - twarda jak cholera P.s. A tak na poważnie Piotrek to muszę jeszcze skończyć cztery piątki i wtedy obsadzę stery do całej partii i leci do Ciebie niespodzianka. Mam nadzieję, że masz jeszcze trochę cierpliwości . Edytowane 8 Stycznia 2015 przez BARENZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ze mną to jak z dzieckiem... Nie podasz dokładnego terminu to sporo wytrzymam, ale jak podasz i nie dotrzymasz masz przerąbane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 A czemu zdecydowałeś się właśnie na sosne do jerków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Piotrek - nie mam w zwyczaju nie dotrzymywać słowa, dlatego nie szastam nim na prawo i lewo Jeśli wyjazd się nie rozwieje to do soboty muszę obsadzić stery (wtedy także Twoje je dostaną).. Brakuje mi po prostu czasu. Wczoraj (a właściwie dzisiaj) zarwałem noc bo chcę skończyć jeszcze cztery pstrągówki przed wyjazdem dziś zaspałem do pracy i jadę później Takie życie Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem.Michał - słyszałem, że sosna jest dobra, poza tym trafiły się odpowiednie bęzsękowe listwy . Zobaczymy co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ja zaczynałem od sosny bo akurat to miałem pod ręką. Już do niej nie wrócę Takie przejście z balsy i lipy to musiało być wyzwanie dla palców 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Musze przyznać ze twarda jak chleb z biedronki :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 W sośnie najgorsze są te słoje, ....dla mnie jest obrzydliwa fu ble 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ale podobno choć niewdzięczna to mimo wszystko świetna na Jerki. Poświęcę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zacząłem od sosny... I nie wrócę do niej Jak sobie to przypomnę to aż mnie... I to głównie z powodu tych słoi, jeden ruch i 1/3 woblera poszła nie tak jak chciałem. To były początki, teraz może by było inaczej no ale i tak mam nie miłe wspomnienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Nie ma tragedii Panowie. Zobaczymy jak będzie dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 No dobra my tu o sośnie a powiedz nam Marcinie o samych jerkach co z nich planujesz zrobić jaka przewidujesz wagę, pływające, tonące glider czy jeszcze jaki inny wynalazek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Oczywiście pływające, przynajmniej na początek. O wadze trudno mi powiedzieć, zobaczymy na ile mi pozwoli drzewo. Wobler ma dobrze pracować - później zobaczymy ile waży. . 8,5 cm to niezbyt wiele więc mega ciężkie nie będą. Będę informował w miarę możliwości na bieżąco choć Jerki to taki przerywnik pomiędzy woblerami, które robię do tej pory i które przynoszą sporo ryb nie tylko mi więc są skuteczne. Czy z Jerkami też tak będzie ? Zobaczymy . Skończyłem kolejne pstrągówki, powklejałem trochę sterów, w trakcie pracy szóstki pod grubszego pstrągala i trotkę, to jest priorytet, (jutro może wkleję fotki nowych), choć nie ukrywam, że Jerki trochę mnie wciągnęły bo jestem ciekaw co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi