BARENZ Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) Przypadek ze starorzecza Liwca. Łowię sobie jakieś zębate kruciaki, jakiś okoń, rzut od niechcenia na Nurciaka w wersji 4 cm i nagle branie. Czuję, że jest jakiś konkret. Miękki kij ponad trójka długości. Czuję że to nie glista, chwila holu i luz. Sprawdzam wobler i widzę coś takiego.Na tym blanku bardzo rzadko "gubię ryby". Tylko pytanie co to było Edytowane 30 Maja 2015 przez BARENZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Syrena z zębami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Sandaczówki Jeszcze tylko czyszczenie oczek i do wody 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Przypadek ze starorzecza Liwca. Łowię sobie jakieś zębate kruciaki, jakiś okoń, rzut od niechcenia na Nurciaka w wersji 4 cm i nagle branie. Czuję, że jest jakiś konkret. Miękki kij ponad trójka długości. Czuję że to nie glista, chwila holu i luz. Sprawdzam wobler i widzę coś takiego.Na tym blanku bardzo rzadko "gubię ryby". DSC_0291.JPG Tylko pytanie co to było jakas konkretna lokomotywa ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Piękna, czysta robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Dzięki Mateusz.Były już pierwsze trollingowe testy na Zegrzu.Jak to mawia mój kolega znad wody wobler jest bardzo dobry jeśli łowi 3 x "S".Długo się zastanawiałem o co chodzi ale teraz już wiem i jestem mega zadowolony bo w tym przypadku było 3 x "S" - czyli Szczupak, Sandacz, Sum Tak więc zapowiadają się obiecująco Praca wyczuwalna na kiju, głębokość pracy w trollu 3,0 m -3,5 m.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Dwie nowe sandaczówki 8,5 cm.Przepraszam za jakość zdjęć. Jak będzie chwila to wrzucę coś lepszego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Trochę lepsze zdjęcia wobków trollingowych.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Wobler sumowy.8 cm, waga 43 g. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Kurde, co wobler to lepszy super się ta sumóweczka prezentuje Zastanawia mnie tylko ster nie za płytko wklejony? czy to tylko tak na zdjęciu wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Dzięki Jeśli chodzi o ster to prawie centymetrowe wcięcie i ster z 3mm poliwęglanu, więc raczej będzie git 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol13 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Wobki zdecydowanie lepiej wyglądają na żywo, mam okazje je oglądać bez mała na każdym etapie. Tylko gdzie są zdjęcia z rybami? Nie bądzi skromny i wrzucaj. Większości i tak Barenz nie chwali sie wobkami i rybami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Oj tam oj tam panie Sylwku Wrzucam kilka fotek po testach woblerów ,które nazywać się miały "Sandaczówka 8,5 cm ale jak to mówią koledzy znad wody trzeba by go nazwać "Sumówka z częstym przyłowem sandaczy i szczupaków" Więc nad nazwą się zastanowimy wspólnie później Wrzucam tylko sumy bo szczupaki i sandacze nie były jakiś powalające choć miałem jedną przygodę ale o niej za chwilę. Można powiedzieć, że otwarcie sezonu mogę uznać za bardzo udane. Zdarzyło mi się że niezbyt wielki sumek wyłamał mi ster dlatego teraz będą grubsze choć sum to chyba jedyna ryba, która bez względu na swoją wielkość (nie mówimy o glistach ) potrafi miażdżyć woblery balsowe pianowe a nawet metalowe Dlatego ten model wobka strugam z sosny bo jest trochę twardsza od balsy i lipy, choć nie powiem mało wdzięczna w obróbce No i na koniec dotychczas największe osiągnięcie Wobków trolinngowych co miały zwać się "Sandaczówkami" :P Cieszę się jak cholera :P To tyle jeśli chodzi o otwarcie sezonu. A.... zapomniałbym o opowieści: Szósta rano płynę trollem pod prąd "Sandaczówka" na plecionce i nagle zaczep...Wyłączam silnik luzuję hamulec bo zanim łódź się zatrzyma minie jeszcze parę metrów i nagle zaczep rusza :P. Dwa charakterystyczne łup, łup i jedzie łup łup i jedzie w miedzy czasie pośpiesznie dokręcam hamulec już czuję, że jest konkret ale wiem, że bankowo nie jest to sum. Minuta holu a raczej odjazdu z drobnymi podciągnięciami z mojej strony i luz...Zwijam wobler i myślę do tej pory co to było Moim zdaniem bardzo duży sandacz ale pozostanie to tylko w moich domysłach. Pozdrawiam wszystkich Marcin 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Widzę kolega szaleje gratuluję udanej konstrukcji trolingowego SS-mana (sumowo-sandaczowego) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Super @BARENZ! bardzo fajnie pokazane rozpoczęcie sezonu No i wobki jak widać klasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Dzięki Panowie za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol13 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Ładny sum, widać lubią drewno:) Zgłaszasz do WW po medal bo coś mi on na srebro wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Tak dokładnie jest srebrny Sylwku Jeszcze się zastanawiam, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Piękna sztuka Marcinie, gratki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Przeprowadziłem mały tuning mojego Mercurego 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Ładniutki Mercury 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Dzięki Kamil.Nie było mnie tu tydzień nadrabiałem zaległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Po takiej nieobecności na forum to chyba powinienem się przywitać, więc witam wszystkich Ostatnimi czasy mam niesamowicie mało czasu na hobby ale mam nadzieję, że teraz się trochę poprawi i od czasu do czasu coś wrzucę.Na początek zestaw trollingowy jeszcze bez sterów. Woblery sumowe 8 cm waga ze sterami ok 40 g Wobler sumowy 12 cm waga ze sterem 42 g Woblery 3 x "S" Szczupak, Sandacz, Sum 9 cm fluo, waga ze sterem ok 15 g W niedługim czasie wrzucę wszystkie ze sterami (przepraszam za światło ale gdzie nie spojrzeć wszędzie chmury )Pozdrawiam wszystkich strugaczy i lejących formy Marcin 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi