jarecki Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Witam. No i się zaczęło. Zrobiło się chłodno Przymroziło parę razy i ruszył się Sandacz. Poczuł pewnie że już zima za pasem to najeść się trzeba. Wczoraj wraz z kolegą pływając na łódce złowiliśmy 5 szt max do 60 cm .Kilkadziesiąt puknięć i trzy spięte. Juhu. Może właśnie w końcu to ten czas. Czas Sandacza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 jesteś pewien że byleś na Mietkowie zastanawiam sie nad ta wiadomoscia bo jeszcze w piatek była pustka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 chyba w tamtym roku sory nie powinienem sie smiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Albo był to piękny sen Osobiście nie byłem (może w ten wekeend, jak zdrowie i pogoda dopiszą) ale słyszałem od kilku znajomych, że jeszcze takiej padaczki jak w tym roku to na Mietkowie nie mieli, również w poprzedni wekeend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 witam, Bylem wczoraj od godziny 10 do godziny 19, dwa krótkie szczupaki, ani śladu sandacza ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Panowie jak tam na Mietkowie? Gryzie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1979 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 witam .http://www.pogodynka.pl/polska/hydro/zbiorniki/poczciwa pogodynka mam nadzieje ze blednie podaje pojemnosc aktualna zbiornika,bo gdyby tak bylo to pozostal jedynie lod ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 jesli to prawda to jest pozamiatane i to na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1979 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 wydaje mi sie ze to blad jakiegos magika ktory sie pomylil bo nie pisze o tak wielkim zrzucie wody,musialaby by nagle tama zniknac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Żyjemy w Polsce, może zniknęła? Co jakiś czas te same, nie najlepsze wieści stąd i zowąd, żeby nie powiedzieć: co roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Byłem tydzięń temu zabaczyć, woda aż po krzaki ,bardzo wysoka,nie możliwe żeby tak szybko upuścili, jutro jade zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1979 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Ale wazne ze M A Ł Y S Z wygral !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Ta wiadomosć to pewno błędna. Z innej beczki: Czy na Mietkowie to daje się czasami łowić z lodu? Czy ktoś łowił? A może z jakiegoś powodu to niedozwolone/niebezpieczne? Zima przyjdzie to można by tam okoni poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Można wędkować z lodu, najbespieczniej w porcie barek bo przy pirsie 3m od brzegu masz już 6-10m,teraz oczywiście sie nieda.jak był lód brały małe okonki właśnie w porcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Mam pytanie do wszystkich czy w tym roku odbyly sie zawody z cyklu GRAND PRIX Sandacz Mietkowa?Dzieki.A jak tak to gdzie mozna cos Zobaczyc lub poczytac.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 witam.w zeszłym roku nie było, w tym będą, wiem z pewnego źródła że jeżeli będą słabe wyniki na sandaczu ,to wreszcie zarybią tą rybą, zawody odbywają się na początku czerwca ,więc marne szanse na zarybienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Ok dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 w zeszłym roku nie było ,w tym będą, wiem z pewnego żródła że jeżeli będą słabe wyniki na sandaczu , to zarybią tą rybą.zawody odbywają sie na początku czerwca ,czyli marne szanse na zarybienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Ha,ha... Panowie chcą zarybień. Tym razem niekoniecznie ma to sens.Mietków w swojej historii był zarybiany wielokrotnie różnymi gatunkami, w odpowiednich ilościach zresztą. Swego czasu to łowisko było oczkiem w głowie naszego okręgu.Ilekroć pojawiała się większa ilość drapieżników, tyleż razy i z energią i konsekwencją godną lepszej sprawy, wyławiali je wędkarze-kłusownicy i kłusownicy jako tacy, w niektórych latach bardzo aktywni.Na około 100-120 łodzi, bo tyle jest w dobrym sezonie, 90% z nich nie przestrzega żadnych zasad, presja jest ogromna; rybki ze skrzyni szybko do auta, do domku i z powrotem nad wodę bo jest biór. A złowić w ciągu kilku godzin można było naprawdę sporo.Pomijam powszechnie znany fakt kłusowania przed sezonem na tarliskach i cuda jakie wyprawiają łowiący z wysp.To łowisko to najlepszy przykład tego, że bez skutecznej ochrony na nic zdają się zarybienia.Mam nadzieję że okręg nie zarybi już łowiska, się hołota nie naje...i tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REMIK Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Po co zarybiać , skoro za rok czy dwa znów trzeba spuścić wodę bo żwir potrzebny na drogi ,bo wały trzeba naprawiać , bo ktoś chce jakiegoś wałka zrobić - to polskie realia . Moim skromnym zdaniem o wiele lepsze efekty dałyby stałe kontrole ( nie pływanie 2 panów raz na jakiś czas ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Ja tak za każdym razem czytam o tym, że Okręg zarybił-wieść się rozniosła i wędkarze z wędkarzami ruszyli na żniwa i próbują wyłapać te głupiutkie ryby, które znalazły się w nowym otoczeniu.A powiedzcie mi: jak to jest, że wszyscy wiedzą od lat, że na wielu akwenach podczas tarła kłusuje się ryby I NIC I NIKT Z TYM NIC NIE ROBI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gdzie do jasnej cholery jest Straż Rybacka?????????????Słyszeliście aby kiedykolwiek Policja lub Straż Rybacka skontrolowała bagażniki w samochodach? Tych aut nie stoi na brzegu 1000. Stoi ich kilka, kilkanaście.... Mają prawo do kontrolowania to dlaczego nic nie robią? W Zarządzie Okręgu doskonale o wszystkim wiedzą i dalej siedzą na swoich stołkach i w nie pierdzą.Zastanówcie się Koledzy: może czas zacząc coś robić w temacie delikatnego wtrącania się w sprawy tych naszych, jak to się mówi w PZW, Kolegów ze związku i efektów ich pracy? Przecież oni mają pensje z naszych składek.Na samą myśl o PZW i całej ich strukturze chce mi się rzygać. Fajnie jest tak jak jest (oni tak myślą), bo dopóki nikt chlewu nie zrobi i reszta nie przejrzy na oczy, nie zrozumie, że można coś zmienić we władzach, w sposobie ich pseudopracy. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 .zarybienie zawsze ma sens tylko odpowiednią rybą, jak mietków to oczywiście sandacz, i okoń którego praktycznie nie ma.a nie zarybianie boleniem ,kleniem czy jaziem ryby te są moim zdaniem szkodnikami, bolenia jest plaga .daje sobie dwie ręce uciąć że zarybieniami nie kieruje ichtiolog. tylko tani narybek czy kroczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 co do kłusoli kiedyś na mietkowie z kolegą, takiego pozamiataliśmy, za krutkie sandaczyki.wędki pozbierał w kawałkach. pojawia sie pytanie czy wrucił znowu wieczorem czy drugiego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 witam wszystkichponieważ za oknem wiosna i już mnie skręca w biurze mam pytanie - wiem że w zalewie dosyć często łowione są duże jaśki - czy ktoś z was łowił w rzece przed zalewem? warto się wybrać i pomoczyć wobki? a może jakaś inna woda w miarę blisko Wałbrzycha?pozdrmo-chu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 kiedyś jak rzeka nie była zamulona łowiło sie tam regularnie jazie a teraz lipa lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi