Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy zacząłem przygodę z wędkarstwem często bywałem na tym zbiorniku , był to piękny zbiornik jak go zapamiętałem , teraz co zobaczyłem na filmiku to scena grozy :angry: takie zniszczenia będą naprawiane długimi latami zanim zacznie się życie w tej wodzie, brak słów by ując to co zrobili z Mietka :(

Oto wykaz zarybień:

http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/58113/60/otwarcie_z biornika_mietkow_i_jego_zarybienie

Zarybienie oraz to co pozostało w naszej kałuży przemilczę.Natomiast mam pytanie do bardziej poinformowanych kolegów.Doszły mnie słuchy,że w tym sezonie nie będzie można łowić z wody,czy to prawda?

• 3 tygodnie później...

A takie pytanko:o co biega ze szlabanami,czy teraz nie będzie można podjechać nad wodę? Czy mam wziąć ponton+silnik+reszta sprzętu na plecy (jakieś 120 kilo)i zasuwać 200-300 metrów,żeby go zwodować? Nie wspominając o aucie zostawionym gdzieś przed wałem na pastwę złodziei.:wacko: A może ktoś wpadł na pomysł zarobku i będzie pobierał opłaty za wjazd?

Ciekawe co z tego wyniknie. Co do samego zakazu. Jest to dokładnie taka sama sytuacja jak z wałami przeciwpowodziowymi wzdłuż rzek. To, że są odcinki gdzie albo nie ma szlabanów (bo ukradli złomiarze), albo nie ma tabliczki,nie zmiania faktu, że prawny zakaz obowiązuje cały czas.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

i jak ? powiem szczerze wypływałem bez nadzieji , :D do tego fatalna pogoda i... 4.30 w pierwszym rzucie 60tak :huh:

za chwile 60tak szczupak u kolegi :huh:

do8.00nic ,chwile po, z jednej miejscówki trzy sandacze60- jeden rocznik,z mojej strony.ale faktem jest że trafiliśmy.

na innych fodziach bardzo słabo lub zero kontaktu z rybą.

ogólnie śladowe ilości ryb.

ale jednak da sie.

Pozdrawiam