jarecki Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Szkoda ze tak podchodzą wszyscy do mojego info. Nie chce się wam ruszyć dupy , to oki . Co mozna wiedzieć siedząc w domu przed telewizorem albo przed kompem czytając np to forum i pod biurkiem walić konia jak się zobaczy zdjecia jak ktoś inny złapał rybe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Swego czasu doszły mnie głosy o niemożliwości łowienia ze środka pływającego. Jak to wygląda na chwilę obecną? Pytam gdyż za dwa tygodnie będę w Świdnicy i przy okazji mógłbym sprawdzić osobiście powyższe rewelacje. Ile teraz tam kosztuje jednodniowe pozwolenie i gdzie najbliżej można je zakupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 mocne słowa... Byłem nad tą wodą w tym roku z 15 razy , ale 3 razy z wędką(wynik szczupak ok 50cm , ale to nie odnośnia bo może ja nie umiem )reszta to spacery , za każdym razem objeżdżam zbiornik z każdej strony,podpatruje jak wyniki.Jak piszesz że jest FULL RYB, ZATRZĘSIENIE ,to nie dziw się że osoby które znają ten zbiornik i często tam wędkują, tak zareagowały.Znam wielu wędkarzy którzy tam wędkują i wymieniamy się informacjami.Boleni oczywiście jest dużo ,ale na razie jakby ich nie było,szczupaki trafiają się ale pojedyncze sztuki.W jednym w mojej ocenie miałeś racje, rozpióry i karpie ,ale bez przesady(karpie z zarybień) Oczywiście można zrobić wynik na tym zbiorniku,mi też się czasem zdarza, ale zatrzęsienia ryb to na pewno nie maTaka moja rada, zawsze podchodz do informacji podawanych przez przypadkowo napodkanych wędkarzy z dystansem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Taka moja rada, zawsze podchodz do informacji podawanych przez przypadkowo napodkanych wędkarzy z dystansem.I dziel je przez 3, a długości zdobyczy podawane w metrach, przeliczaj na cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Tak jak mówicie. To co ludzie opowiadają nijak się ma do stanu faktycznego. W zeszłym roku na Mietkowie byłem 3 razy z łódką i spinningiem na sandaczach. Wyników żadnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 (edytowane) Ktoś zamierza popływać w dniu jutrzejszym tj. 7.06.13 w godzinach popołudniowych? Z miłą checią podpiąłbym się na parę godzinek.Jak coś to priv. Edytowane 6 Czerwca 2013 przez spiningista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Dołączem się z pytaniem.Niebawem wybieram się na Mietków, Jak tam woda po ostatnich opadach? Jest szansa połapać coś na spina z brzegu lub na Bystrzycy? Gan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Byłem w Zagórzu dwa dni pod rząd (środa czwartek) i w czwartek przybyło około 1 metr wody. Na Bystrzycy odcinek Lubachów-Świdnica "idzie" duża mętna woda. Za godzinę jadę do Mietkowa pospinować z brzegu to wieczorem dam więcej znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 woda na zbiorniku duża, zalane plaże, na ujście nie ma dojazdu przez wysoki stan. na wodzie widać pojedyncze łódki, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Właśnie wróciłem, przegrałem...z watahą komarów Spacerek z żonką od ulicy Letniskowej w Borzygniewie w stronę Domanic. Ogólnie potwierdzam - woda wysoka, plaże zalane, grząsko, ciężko spacerować ze spinem, przy brzegach dużo drobnicy na powierzchni, widziane 3-4 łódki, pogoda bezwietrznie, słońce, temp. około 24 st.C Edytowane 7 Czerwca 2013 przez spiningista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Info sprzed 3 godzin od znajomego/byłego sąsiada zaangażowanego w PZW Wałbrzych/Koło Świdnica "Panie, sondowaliśmy Domanice i pływa tam jedynie wszystko krótkie, +/-40cm" (mowa o drapieżniku). Coś musi w tym być, bo nikt niczym się nie chwali. Edytowane 7 Czerwca 2013 przez spiningista 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 wszystko krótkie? a przez cztery dni nie złapałem ani jednego krótkiego drapieżnika . Takich roczników tam właśnie brakuje, poszły do rzeki przy zrzutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 ja narazie wyleczony jestem z mietkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 wszystko krótkie? a przez cztery dni nie złapałem ani jednego krótkiego drapieżnika . Takich roczników tam właśnie brakuje, poszły do rzeki przy zrzutach. A wogle coś udało Ci się chycić przez te 4 dni?Dziś zapytałem jednego sprzedawcę w sklepie wędkarskim w Świdnicy czy wędkarze/klienci chwalą się jakimikolwiek rezultatami z tego zbiornika to odpowiedziano mi i tu cytuje "wszystko zależy jak się napłynie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Odpowiedział ci bardzo trafnie. Moją i kolegi strategie na 1 czerwca sandacze kompletnie olały, ale całkowita zmiana taktyki w następnych próbach spowodowała że zobaczyliśmy sandacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 po 50 cm max 52 no ale i tak ladne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-a1 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Dzisiaj spacerowalem w woderach ze spinem w reku i .... nic tylko komary jak po byku ... 3 godziny i zero ... Spacerowalem od strony domanic ... wysoki poziom wody na mietkowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 (edytowane) ale jaka czysta, 2 metry przejrzystości. trzeba było pare razy rzucić przynętę do wody, a nie tylko spacerować z wędką , może wtedy udało by się coś złowić Edytowane 8 Czerwca 2013 przez miras1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Podbijam temat.Jaka sytuacja na Mietkowie? Woda opada może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 byłem ostatnio w sobotę, stan wody bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 prawie pelny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 można spiningować z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 ciężko będzie, tam gdzie się da ktoś wędkuje stacjonarnie, najszybciej na pirsie choć też mało miejsca,coś zawsze znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kura Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Nie jest tak zle,trzeba dużo szukac.Na pierze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 juz taki przyjemny pasiak i cieszy podwojnie bo na swoje pierzaki.... gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi