Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Swego czasu doszły mnie głosy o niemożliwości łowienia ze środka pływającego. Jak to wygląda na chwilę obecną? Pytam gdyż za dwa tygodnie będę w Świdnicy i przy okazji mógłbym sprawdzić osobiście powyższe rewelacje. Ile teraz tam kosztuje jednodniowe pozwolenie i gdzie najbliżej można je zakupić?

mocne słowa...

Byłem nad tą wodą w tym roku z 15 razy , ale 3 razy z wędką(wynik szczupak ok 50cm , ale to nie odnośnia bo może ja nie umiem )

reszta to spacery , za każdym razem objeżdżam zbiornik z każdej strony,podpatruje jak wyniki.

Jak piszesz że jest FULL RYB, ZATRZĘSIENIE ,to nie dziw się że osoby które znają ten zbiornik i często tam wędkują, tak zareagowały.

Znam wielu wędkarzy którzy tam wędkują i wymieniamy się informacjami.Boleni oczywiście jest dużo ,ale na razie jakby ich nie było,

szczupaki trafiają się ale pojedyncze sztuki.

W jednym w mojej ocenie miałeś racje, rozpióry i karpie ,ale bez przesady(karpie z zarybień)

Oczywiście można zrobić wynik na tym zbiorniku,mi też się czasem zdarza, ale zatrzęsienia ryb to na pewno nie ma

Taka moja rada, zawsze podchodz do informacji podawanych przez przypadkowo napodkanych wędkarzy z dystansem.

• 3 tygodnie później...

Byłem w Zagórzu dwa dni pod rząd (środa czwartek) i w czwartek przybyło około 1 metr wody. Na Bystrzycy odcinek Lubachów-Świdnica "idzie" duża mętna woda. Za godzinę jadę do Mietkowa pospinować z brzegu to wieczorem dam więcej znać.

Właśnie wróciłem, przegrałem...z watahą komarów :angry: Spacerek z żonką od ulicy Letniskowej w Borzygniewie w stronę Domanic. Ogólnie potwierdzam - woda wysoka, plaże zalane, grząsko, ciężko spacerować ze spinem, przy brzegach dużo drobnicy na powierzchni, widziane 3-4 łódki, pogoda bezwietrznie, słońce, temp. około 24 st.C

Edytowane przez spiningista

Info sprzed 3 godzin od znajomego/byłego sąsiada zaangażowanego w PZW Wałbrzych/Koło Świdnica "Panie, sondowaliśmy Domanice i pływa tam jedynie wszystko krótkie, +/-40cm" (mowa o drapieżniku).

Coś musi w tym być, bo nikt niczym się nie chwali.

Edytowane przez spiningista
  • Like 1

wszystko krótkie? a przez cztery dni nie złapałem ani jednego krótkiego drapieżnika . Takich roczników tam właśnie brakuje, poszły do rzeki przy zrzutach.

A wogle coś udało Ci się chycić przez te 4 dni?

Dziś zapytałem jednego sprzedawcę w sklepie wędkarskim w Świdnicy czy wędkarze/klienci chwalą się jakimikolwiek rezultatami z tego zbiornika to odpowiedziano mi i tu cytuje "wszystko zależy jak się napłynie" :lol:

• 3 tygodnie później...