driverrd Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 (edytowane) w Borzygniewie w sklepie jest petycja mieszkańców, podpisz może się uda (wątpie). dlaczego byłbym za wyłączeniem? dlatego .że to co tam się dzieje woła o pomste do nieba, np. grupujące się tam okonki są na bieżąco wybierane , i to takie poniżej 15cm, w poprzednich latach sandaczyki i szczupaczki niszczone poprzez wyrywanie głęboka połkniętego żywca, generalnie każda ryba która tam wpłynie 30stu chętnych na to żeby nie wypłynęła ...Z ty siZ tym niestety muszę się zgodzić. Dziadostwo, kłusownictwo , pazerność to domena Mietkowa jak i wszystkich wód. Z tym , że dotyczy wszystkich i tych kłusujących z brzegu jak i z łódek. Szkoda ,że cierpią na tym uczciwi wędkarze. Edytowane 25 Października 2013 przez driverrd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 oczywiście wszystkich tam wędkujących do jednego worka wsadzić nie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 a kto ten pirs ma zgarnonc pytam z ciekawosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 z tego co słyszałem został podzielony na działki(właścicielem jest gmina)...jeszcze można jakąś kupić, także śpieszmy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Byłem dzisiaj na Mietkowie i to co piszecie to niestety smutna prawda, zawsze znajdzie się jakiś szmaciarz, który zabiera nawet 10 cm okonie, chyba żeby kota nakarmić, bo nie wiem po co komu takie ryby. Do tego dzisiaj spotkałem szanownego Pana który łowił na dwie gruntówki i spining. Na szczęście się spłoszył i zwinął dwie wędki, a siatce miał dwa "rekiny" max 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 byłem dzisiaj na łódce efekt 0 brań ale się już przyzwyczaiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Ja byłem dzisiaj na cyplu i 6 okoni do 20-25 cm gościu koło mnie spiął szczupaka i ktoś wytargał sandacza pod 70 na żywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 to ja też się pochwale....0 brań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Dlatego ja po jednym weekendzie na Mietkowie odpuscilem temat i przenioslem sie na Odre blizej i ryby sa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Właśnie wracam z Mietkowa i dzisiaj z 15 okonków i jeden szczupły 54cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Nigdy już nie Będzie w Mietkowie ryb , proponuje zasypać i zrobić tor kartingowy, a ptaszki niech sie pier.. w oponach. http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/1039369,zalew-mietkowski-wody-coraz-mniej-plywanie-brzuchem-po-piasku-zdjecia,id,t.html http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,14928910,Ptaki_wazniejsze_od_zeglarzy__Spuscili_wode_z_jeziora.html szlak mie trafia, czy nie ma na nich siły???Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Byłem dzisiaj w tym rezerwacie dla ptaków, sezon na gęsi w pełni myśliwi tłukli równo, kilka poszczelonych spotkaliśmy na wodzie...obszar natura 2000 po polsku, nie wiadomo czy śmiać się czy płakać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Kiedyś wody nie spuszczali i ptaki miały się dobrze, teraz wymyślają nie wiadomo co.Nie słyszałem nigdy, żeby podobne praktyki były gdzieś na świecie. Tak naprawdę pewnie chodzi o coś innego, a jakiś powód podać trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 kiedyś to zbiornika nie było ,teraz jest, skoro ryby tam są, to nie powinno się je niszczyć to też przyroda, ale jakoś nikt o tym nie pamięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Robek nie rozumiem twojego podejścia robić coś dla jednych kosztem innych. Kolega wyżej dobrze pisze kiedyś wody nie spuszczali a pamiętam ile ptaków tam przylatywało. Czy w związku ze spuszczeniem wody coś się poprawiło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) byłem dzisiaj tragedia co pomorze ptakom taki stan wody kolejna wymówka zajechali zbiornik na amen a co ptaki będą żarły chyba muł Edytowane 11 Listopada 2013 przez KODZAK1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 przed chwilą był nasz Mietków w teleexpresie, bądźmy dobrej myśli...że za dwadzieścia lat przestaną spuszczać wodę poczekamy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 tylko mówili ze będą spuszczać wodę przez dwadzieścia lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 jest coś takiego jak odstraszacze ryb, gdyby coś takiego było zamontowane przy śluzie...problem byłby rozwiązany, jeżeli to naprawdę działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Jest to kolejny odcinek pomagania naturze. Kolejny po regulacji rzek. Będą takie same wahania poziomu jak na Odrze poniżej Brzegu Dolnego po to, żeby przepłynęła jedna barka... Dziwi mnie, że tam w ogóle jeszcze ryby są. Jęśli uda im się przystąpić do tarła (tym które są w stanie na piasku, bo starorzecza poodcinane już dawno), to i tak woda zostanie na tydzień spuszczona, bo przecież płynie barka. Narybek wysycha. Już widziałem takie zjawisko po tarle leszczy na podwrocławskim Bajkale. Tysiące metrów kwadratowych wysychającej ikry.Kanał Przeciwpowodziowy od wiosny zamknięty, ryba odłowiona o czym związek informuje na swojej stronie. Super, cieszy mnie to ale 60kg płoci, 6kg okoni?! Dobry spławikowiec jest w stanie tyle w krótkim czasie złowić kilkanaście kilo płoci a okoni tam była masa. Jak brały to kilkadziesiąt sztuk nie było problemem. Może uciekły.I teraz Mietków...OK chrońmy ptaki ale ryby albo zostaną przez nie zjedzone, albo spłyną albo uduszą się pod lodem... Niewielka szansa, że to, co tam zostanie przystąpi do tarła, bo pewnie wahania wody także zabiją narybek.Poza brakiem ryb denerwuje mnie jeszcze to, że PZW jako użytkownik rybacki tych wód musi je zarybiać (oczywiście za naszą kasę) i co roku spora część ryb pójdzie w cholerę. Ale spoko, zarybią... boleniem - najbardziej wartościową rybą dla ekosystemu.Moim zdaniem to właśnie tego typu akcje "odrybiają" nasze wody a nie amatorzy rybki. Czemu są w Polsce wody, gdzie łowi się sieciami, kłusuje a ryba dalej jest... po prostu ma się gdzie wytrzeć i gdzie schować. Ale pewnie niedługo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 ty to wiesz ,ja to wiem...bo taka jest prawda , ale dlaczego tak się dzieje? moim zdaniem dlatego ,że w tym kraju prawo ustalają ludzie którzy są na tych stanowiskach przypadkiem (po znajomości, z ramienia partii) i ze zdaniem fachowców się nie liczą ,liczy się kasa i stanowiska! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 zgadzam sie z wami ludzie sie nie liczą mietkow zajechali i to konkretnie tam już nie ma sandacza a był to piękny zbiornik na ta rybę rzgw załatwił wodę 3 lata temu a teraz ministerstwo środowiska dobija no tylko zadzwonić i pogratulować i 13 im dać za punktualność w pracy burdel jak wszędzie w tym chorym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszSNC Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Witam.Moim skromnym zdaniem,korzystając z możliwości jest założenie stowarzyszenia i wtedy mając moc prawną można walczyć z kopalniami,RZGW,PZW,itd,itp.Inaczej pozostanie nam oglądać wyczyny wymienionych instytucji,a na ryby jezdzić najbliżej w opolskie i lamentować na komputerku.Pozdrawiam miłośników Mietkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ale czy jakie kolwiek stowarzyszenie bedzie mialo moc przebicia wobec pieniadza ktory jest obecny w tych ze kopalniach,urzedach itd.Na kazdym kroku afery z dawaniem w lape i mysle ze w tym przypadku tez ktos niezla kase inkasuje na slolku wyzej.Przeciez PZW spora kase wylozylo na stanice i na zarybienia z przed lat, ale i tak opalca im sie niewtracac i byc cicho w spuszczaniu wody i w zaglade zbiornika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Z tego co wiem już od 2 miesięcy trwają przygotowania papierów przez prawników "Stowarzyszenia Miłośników Mietkowa,, i nie tylko wędkarze są oburzeni tą sytuacją, duże pieniądze wpompowane w marine,ośrodek PZW i osób prywatnych powinien za skutkować pozytywnie w walce o tą wodę.A co ciekawe nawet samej żwirowni jest to nie na rękę ze względu na bardzo duże ograniczenia w nawigacji po zbiorniku a zatem i ograniczeniom w wydobyciu żwiru.Cała sprawa to grupa oszołomów dla których ptaszki są najważniejsze i nie dokształceni urzędnicy z duża władzą którzy dali się im omotać.Dawno już wiadomo że nasz kraj jest chory i to bardzo,brak lekarzy którzy by go wyleczyli ale za to szarlatanów u władzy na pęczki w każdej dziedzinie. Edytowane 7 Grudnia 2013 przez tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi