Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

ILU DZIŚ SIĘ WYLECZYŁO?

łodzi dziś jak w czasie sezonu żeglugowego, u mnie bez ryb, choć ryby widziałem sporadyczne,

dla pocieszenia dodam, że jak spływałem to widziałem zdechłego zanderka koło metra, więc jest nadzieja że zbiornik się odbuduje ale to jeszcze nie ten SEZON...

ILU DZIŚ SIĘ WYLECZYŁO?

łodzi dziś jak w czasie sezonu żeglugowego, u mnie bez ryb, choć ryby widziałem sporadyczne,

dla pocieszenia dodam, że jak spływałem to widziałem zdechłego zanderka koło metra, więc jest nadzieja że zbiornik się odbuduje ale to jeszcze nie ten SEZON...

hm?? W ten sposób to się na pewno nie odbuduje...

Witam, Panowie powiedzcie mi, jeśli to oczywiście nie tajemnica- jakie główki przygotować na Mietków? Na niedzielę wybieram się tam pierwszy raz. Gdyby ktoś chciałby udzielić więcej informacji zapraszam na priv ;)

weź od 15 do 25, ja najczęściej używam 20gr, jak będzie wiało to 25 przyda ci się na pewno,a zrobić trzęsienie ziemi na płytszej wodzie też czasami trzeba

• 1 miesiąc temu...

Witam.Chciałem się podzielić z kolegami zaobserwowanym chamstwem w wykonaniu zawodników GPX Pucharu Mietkowa.Dzisiaj tj:05.07.2014 postanowiłem pospinningować z brzegu,jako że wprowadzono zakaz połowu ze środków pływających w czasie trwania zawodów.Kiedy łódeczki wystartowały,kilka z nich usadowiło się wokół pirsu gdzie byłem i ja.Nie mam nic przeciw,lecz jedną  z nich,dwóch "wędkarzy" z częstochowską rejestracją,bezczelnie zakotwiczyło 15 metrów naprzeciw mnie.Na moje grzeczne acz stanowcze protesty,panowie stwierdzili że są na zawodach i wolno im wszystko,a zbiornik jest wyłączony z wędkowania i generalnie mają w wielkim poważaniu moje zdanie.Załączam zdjęcie ogłoszenia,na którym jest jasno napisane:zakaz połowu ze środków pływających.Powstaje zatem pytanie,czy organizatorów oraz zawodników nie obowiązuje regulamin wędkarski? O zwykłej kulturze pisał nie będę,bo jest poniżej krytyki.post-46941-0-30575000-1404559243_thumb.jpg

• Like 1

No i właśnie o to chodzi.Jeżeli wolno łowić z brzegu to obowiązuje reg.wędkarski,czyli jako że byłem na łowisku pierwszy to mogę tam łowić oraz łowienie z łodzi minimum 50 m od brzegu.No chyba,że reg. jest dla zwykłych wędkarzy,dla działaczy pzw i zawodników już nie...

sądzę że bardziej dali ciała przy sformułowaniu ogłoszenia , nie jest jednoznaczne.

powinni napisać  "wyłączone łowisko " i było by po problemie , dwa dni nie jest tragedią .

Zawody rangi krajowej , więc nie ma co robić dymu.

A to że chłopaki zakotwiczyli przy Pirsie , może sobie wcześniej zanęcili :D  :D  wiadomo że jest to miejscówka na okonie znana przez większość zawodników ;)   

ważne że na żywej rybie  , 

wyniki większość okoniami  30- 70, , 6 sandaczy,6 szczupaków  na 100 chłopa  .

zaraz zapodam stronkę z wynikami

http://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/99429/66/zawody_spinningowe_z_cyklu_grand_prix_polski__puchar_mietkowa

Edytowane przez oland

6 sandaczy na 98 chłopa tak kończy najlepszy zbiornik sandaczowy w Polsce, pamiętam jeszcze tak niedawno jak w turze padało 100 sandaczy a rekordziści komplet łapali w 20 minut...

ale widać że jest dużo okonia i to sztuk powyżej 30 cm to cieszy