Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie te zawody to żadna odnosnia jeżeli chodzi o ilość sandacza w zbiorniku, zróbcie zawody ,,szarych"100chłopa którzy znają zbiornik i potrafią na nim łowić, i wtedy będzie to miarodajne.

miras1983 - te 100 chłopa z całej Polski , większość łowi ponad przeciętnie i ma pojęcie o łowieniu .

więc uważam że wyniki są jednak wykładnią co się dzieje na zbiorniku , oczywiście na zawodach łowi się to co daje największe i najszybsze możliwości punktowania

Ilości okoni jak i długość napawa optymizmem :rolleyes:  chyba że zostaną zjedzone zamiast sandaczy 

miras1983 - te 100 chłopa z całej Polski , większość łowi ponad przeciętnie i ma pojęcie o łowieniu .

więc uważam że wyniki są jednak wykładnią co się dzieje na zbiorniku , oczywiście na zawodach łowi się to co daje największe i najszybsze możliwości punktowania

Ilości okoni jak i długość napawa optymizmem :rolleyes:  chyba że zostaną zjedzone zamiast sandaczy 

i co ciekawe nasi najlepsi wędkarze z dolnego śląska którzy znają zbiornik doskonale wyniki mieli przeciętne lub bardzo słabe. Drużyna z Legnicy zajmowała po pierwszej turze 10 miejsce. a Wynik Sebastiana Mazura najlepszego spinningisty w Polsce to 76 okoni... miazga ....niedługo wyniki z drugiej tury....

będę upierał się przy swoim :)  po pierwsze nie napisałem ,ze nie potrafią łowić ,tez tak nie uważam, po drugie to ,że znają zbiornik nic nie znaczy ,nie zauważyłem żeby trenowali przed zawodami, jedna dwie łodzie w tygodniu to max na wodzie, po trzecie mamy lipiec ,po czwarte nie ta pora w czasie trwania nawodów na sandacza ...brania były o innej ,przynajmniej u mnie , po piąte większość ćwiczyła okonie

będę upierał się przy swoim :)  po pierwsze nie napisałem ,ze nie potrafią łowić ,tez tak nie uważam, po drugie to ,że znają zbiornik nic nie znaczy ,nie zauważyłem żeby trenowali przed zawodami, jedna dwie łodzie w tygodniu to max na wodzie, po trzecie mamy lipiec ,po czwarte nie ta pora w czasie trwania nawodów na sandacza ...brania były o innej ,przynajmniej u mnie , po piąte większość ćwiczyła okonie

masz we wszystkich pięciu punktach rację  :)

Miras nie trenowali bo im miejsce zawodów zmieniono tydzień przed terminem z Urazu na Mietków.

Co do "rybności" - na Mietkowie byłem ostatni raz z 3-4 lata temu (również na zawodach) i była to piękna, pusta woda.

O ile ktoś tego nie sp.. (spuści wodę, zeżre wszystko co się rusza etc...) to macie znów fajny zbiornik na Swoim terenie.

moim zdaniem z sandaczem jest pozamiatane, nie ma praktycznie w ogóle małych ,nie liczył bym na ,,fajny "zbiornik

Nie mogę się z Tobą nie zgodzić w kwestii sandacza.

Ale jak po każdej katastrofie sandacz zdecydowanie wolniej odbudowuje swoje pogłowie na zbiorniku niż inne drapieżniki.

Pożyjemy - zobaczymy.

W stosunku do wód w moich okolicach i tak jest "fajny".

Pozdrawiam.