Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Wodowanie na terenie Ośrodka sportów wodnych od 8, stary slip na stanicy PZW ma beton do wody ale na drodze jest szlaban który można ominąć jadąc przez parkin a następnie laskiem przy plaży, osobówka daje radę, ale pracownicy Ośrodka robią kłopoty, więc lepiej z nimi ustalić wodowanie bo grunty do starej stanicy są wykupione przez Ośrodek sportów wodnych a zgodnie z regulaminem pobyt na terenie Ośrodka sportów wodnych za zgodą pracowników ośrodka...

dziwny kraj sprzedano grunt z drogą dojazdową do stanicy wędkarskiej a pamiętam że na stanicę wędkarską przez wiele lat płaciłem co roku składkę w PZW

potwierdzam że z sandaczem krucho i nie gryzie...

pozdro Ziku

Wczoraj podjechałem z ciekawości po kinie z rodziną. Tak połazić po pirsie i się pobrudzić. 

Stan wody mega niski! Półki betonowe na pirsie dobry metr nad wodą. 

Panowie, a ktoś potwierdzi informacje, że PZW ponoć w tym roku wpuścił do Mietkowa 250 tyś. sztuk sandacza? Słyszałem, że tak, ale nie wierze :)  

Witam.Z potwierdzonego zródła wpuszczono wylęg letni,oraz wylęg jesienny  około 10 cm.Winą za obecny stan obarczeni są chłopcy z wałbrzycha i świdnicy,dlatego od nowego roku nie będzie porozumienia z tymi okręgami z okręgiem Wrocław.I o to chodzi,jeszcze limit,dodatkowa opłata i ostre kontrole i Mietków za parę lat będzie jak w latach 90.

Pozdrawiam. 

Witam.Z potwierdzonego zródła wpuszczono wylęg letni,oraz wylęg jesienny  około 10 cm.Winą za obecny stan obarczeni są chłopcy z wałbrzycha i świdnicy,dlatego od nowego roku nie będzie porozumienia z tymi okręgami z okręgiem Wrocław.I o to chodzi,jeszcze limit,dodatkowa opłata i ostre kontrole i Mietków za parę lat będzie jak w latach 90.

Pozdrawiam. 

Dobrze ,że znalezli winnych , bo ta sytuacja nie ma nic wspólnego z cyklicznym opróżnianiem z wody.Kiedyś rejestracje były od Katowic po Zieloną Górę i były ryby.

Pozdrawiam. 

To nie stanowi żadnego kłopotu większość wędkarzy z wałbrzyskiego i tak wykupi karty poza okręgiem wałbrzyskim... w którym zostaną działacze i dziadki...

brak porozumienia z wrocławiem ale także z okręgiem opole, które mimo pobieranych opłat wprowadzają dodatkowe zakazy dla wędkarzy z wałbrzyskiego zakaz połowu na całej rzece Nysa i zbiorniku nyskiego.

A i prawdą jest, że większość stacjonujących cały rok na Mietkowie czy innych dużych wodach w kempingach to byli górnicy z Wałbrzycha i ci też pewnie wykupią karty w okręgu wrocławskim...

Na wodzie potrzebna jest kontrola, sami wiecie co dzieje się obecnie na PIRSIE i nikt z tym nic nie robi... a wystarczy zamontować kamerę i szybko pozbyto by się kłusoli a i koszta inwestycji niewielki...

a ZWIĄZKOWI chodzi tylko o kasę... bo wędkarzy z roku na rok ubywa...

• Like 2

A jak wytypowano ludzi odpowiedzialnych za obecny rybostan i stwierdzono, że to Wałbrzych i Świdnica jest winny wszystkiemu? Po ilości mandatów? A ile tych mandatów był? 

Z drugiej strony to dość grube stwierdzenie i ja bym się nie pokusił o takie oskarżenia. 

@ZIKU

Znajomi, którzy jeżdżą na pirs z braku laku, raportują że na potęgę wyciągane za kapoty są rozpióry, które się w porcie grupują... Pirs w ciągu dnia jest teraz jak Manhattan w NY :) 

Pozdrawiam. 

Ja jestem ze Świdnicy i i z moich informacji za obecny stan wody a szczególnie sandacza są winni chłopaki  z siechnicy bo je po prostu zeżarli jestem dość często na mietkowie i nigdy nie zaobserwowałem różnicy miedzy okręgami wszystko dostaje w łeb a ryby się skończyły bo przypomnę ze okręg Wrocławski (zarządca zbiornika) nie przypilnował zbiornika 2011 jak spuszczali z niego całą wodę i pokarz mi gdzie te sandacze mogły się schować?

ps też szukałem ich pod kamieniami     :lol: :lol: :lol:

post-48396-0-38691500-1449073512_thumb.jpg

post-48396-0-43878900-1449073663_thumb.jpg

Ja zjadłem wszystkie sandacze, byłem tam 2 lata temu, 3 albo 4 razy i wszystkie wyłapałem.........

Jak zawsze szuka się kozła ofiarnego, jednak wydaje mi się, że okręg wrocławski bierze górę nad tym zbiornikiem, wrocławska straż przyjeżdża trochę częściej w kwietniu i maju, kiedy jest pierwszy nalot "hunów". mordują sandacze sumy i bolenie przy ujściu Bystrzycy przy Domanicach. Jest to większość miejscowych "hunów", dlaczego ich się nie obarcza częścią winy? 

Miałem ochotę kilku kolegom z postów wyżej napisać kilka "miłych "słów,ale...kłusole i mięsiarze nie mają w dowodach adresu zamieszkania Świdnica czy Wałbrzych,Wrocław, Dzierżoniów,Strzegom czy jakakolwiek inna mieścina posiada swoich przedstawicieli. Obarczenie akurat  Wałbrzyszan za obecny stan,to w/g mnie celowe działanie nowych władz pzw Wrocław. Dlaczego tak myślę,ano to bardzo proste-byłe wałbrzyskie nie posiada żadnej konkretnej wody na swoim terenie,więc najłatwiej od nich wyciągnąć kasę w postaci dopłat.

• Like 1

Miałem ochotę kilku kolegom z postów wyżej napisać kilka "miłych "słów,ale...kłusole i mięsiarze nie mają w dowodach adresu zamieszkania Świdnica czy Wałbrzych,Wrocław, Dzierżoniów,Strzegom czy jakakolwiek inna mieścina posiada swoich przedstawicieli. Obarczenie akurat  Wałbrzyszan za obecny stan,to w/g mnie celowe działanie nowych władz pzw Wrocław. Dlaczego tak myślę,ano to bardzo proste-byłe wałbrzyskie nie posiada żadnej konkretnej wody na swoim terenie,więc najłatwiej od nich wyciągnąć kasę w postaci dopłat.

Nie prawda, posiadają przepiękne zbiorniki jak Topola, Kozielno czy Zagórze, Dobromierz 

i sprawdź jakie było zarybienie w tych dwóch pierwszych zbiornikach w tym roku... za ok 6 tysi rocznie, łącznie na dwa duże zbiorniki... w dodatku jakiejś mieszanki, więc skoro nie mają wody a tylu wędkarzy więc i kasę mają - to co jest grane jak nie lewizna... papier przyjmie wszystko i każda kwotę zarybienia!!! a co z faktem że na Kozielnie i Topoli brak jest wody i czemu nie wprowadzono zakazu połowu także z brzegu, ponadto w wodzie są sieci ale związku to nie obchodzi!!! dlatego inne okręgi odsuwają się od okręgu wałbrzyskiego bo widzą co dzieje się w ich władzach... skoro wędkarze łowią w innych okręgach to związek powinien tak się dogadać dla dobra swoich WĘDKARZY z innymi okręgami ale w zamian powinny iść także kasa...

nie szkoda mi mojego własnego okręgu, co roku i tak opłacam składki w innych i mam nadzieje że szybko się rozleci PZW

Ja w 2016 na pewno nie opłacę wałbrzyskiego jak wielu moich kolegów...

sorry za of top

Brak sandacza w Mietkowie to wpływ wielu czynników nie tylko wina wędkarzy czy pseudo wędkarzy... duże spustoszenie w rybostanie zrobiło spuszczanie wody

• Like 3

Waldku, nasz okręg to chyba najmniej gospodarny okręg w całym PZW.

Wcale się nie dziwię, że nikt nie chce z nami porozumienia.

Topole i Kozielno pogrzebali żywcem...

O zatruciu Nysy ? ani widu ani słychu !

O zatruciu Ścinawki ? ani widu ani słychu...

A kto będzie chciał z nami podpisać porozumienie ? Kto tu przyjedzie wędkować ? Za czym ? Po co ? :lol: 

• Like 2