Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Boleni od Domanic można nałowić się do bólu... od przedszkola, po kilkanaście centymetrów, po takie nawet w okolicy 70 się trafiają. W weekend ludzi w spodniobutach w tych zalanych krzakach chyba tyle samo co i ryb ;-) I o dziwo trochę okoni też w tych samych rejonach się trafia - największy z niedzieli 32cm.

W zeszłym roku i dwa lata temu w czerwcu spotkaliśmy na wodzie sporo padniętych sandaczy, wszystkie podobnej wielkości. Ciekawe czy w tym roku będzie to samo, bo przy brzegu tym razem leżało kilka innych gatunków - największy karpik miał 73cm.

• Like 2

Boleni od Domanic można nałowić się do bólu... od przedszkola, po kilkanaście centymetrów, po takie nawet w okolicy 70 się trafiają. W weekend ludzi w spodniobutach w tych zalanych krzakach chyba tyle samo co i ryb ;-) I o dziwo trochę okoni też w tych samych rejonach się trafia - największy z niedzieli 32cm.

W zeszłym roku i dwa lata temu w czerwcu spotkaliśmy na wodzie sporo padniętych sandaczy, wszystkie podobnej wielkości. Ciekawe czy w tym roku będzie to samo, bo przy brzegu tym razem leżało kilka innych gatunków - największy karpik miał 73cm.

nie mogę uwierzyć? serio? bolki ze stojącej wody biorą tak, że "można nałowić się do bólu"?

Mozesz coś dopisać jak/na co tam się łowi?

Ciągle wybieram sie tam na bolki i ciągle nie mogę oderwać się od Odry (choć ta nie rozpieszcza).

To zależy, kto po czym jest *nałowiony* ;-)

Jakieś 2 lata temu zapisaliśmy sobie ze znajomym z łajby 3 miejscówki na GPSie z których zawsze coś wytargamy. Nasz najlepszy wynik to po ponad 20 sztuk na łeb, oczywiście od maluchów na 70+ kończąc. Naturalnie przeważają średniaki ale wolę to, niż dłubanie małych okonków.

W ubiegłą niedzielę obserwowałem dwóch facetów w spodniobutach od strony Domanic, to w ciągu 30min jeden z nich tak średnio co trzeci rzut wyciągał jakieś maluchy. Zresztą teraz w ładny, bezwietrzny dzień, wystarczy posiedzieć sobie trochę nad brzegiem i widać co się w wodzie dzieje. W przyujściowym odcinku Bystrzycy też wystarczy postać i poobserwować trochę w okularach jak całe grupki klusek płyną w górę - ale tu aktualnie do 31 maja jest zakaz połowu.

A łowimy na to, na co akurat biorą... sprawdzają się i zwykłe przecinaki w ekspresowym tempie, ale i 'zwykłe' wobki czy też fajnie zbierają smużące obrotówki.

• Like 2

Po liczbie łodzi na innych wodach w pobliskich okręgach widać że decyzję władz PZW Wrocław o dodatkowych opłata dla innych okręgów na" najlepszy zbiornik sandaczowy w Polsce"  spowodowała, że decyzja ta była słuszna dla przyszłości sandacza a tym samym wędkujących tam wędkarz.

Pozdrawiam działaczy PZW Wrocław

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Krzysiek, wodowales sie na Domanicach czy moze znow otworzyli pochylnie?

W porcie zjechałem ;)  od strony cypla , trzeba uważać bo dużo piasku , kolega Jaro na przednim napędzie dał rady to i ty dasz :) na razie z portu nikt nic nie mówi, ale nie wiem jak długo.

Ogólnie wiało ,nie mogłem ustać na wodzie cały czas ściągało miałem 2 brania jeden sandaczyk taki 40 i ten boleń 60 na razie słabo , muszę ja się rozkręcić :P albo ryby ,sam nie wiem  :rolleyes: daj znać kiedy będziesz jechał to pogadamy 

w porcie sie zwodujesz ale trzeba wyjechać do góry bo kierownik łazi  i   spawają nową barke .Tak jak krzychu mówi sztorm  ja tez dwa brania jedna obcinka i jeden 70tak wyjechał  z 6 metrów i tyle :P a z dopłatami jest co roku to samo 

W porcie zjechałem ;) od strony cypla , trzeba uważać bo dużo piasku , kolega Jaro na przednim napędzie dał rady to i ty dasz :) na razie z portu nikt nic nie mówi, ale nie wiem jak długo.

Ogólnie wiało ,nie mogłem ustać na wodzie cały czas ściągało miałem 2 brania jeden sandaczyk taki 40 i ten boleń 60 na razie słabo , muszę ja się rozkręcić :P albo ryby ,sam nie wiem :rolleyes: daj znać kiedy będziesz jechał to pogadamy

No juz raz mi łódke wyciągałeś bo sie w tym piachu zakopałem.

Bede jechał za niedługo ze @Stone to sie odezwę.