sez Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Mietków w tym roku jakoś dziwnie ożył... praktycznie co wyjazd trafia się jakiś wymiarowy sandacz, bolenie to już norma na każdej głębokości, w poniedziałek na dokładkę nałowiliśmy się agresywnych.... rozpiórów. Brały na koguty, woblery, nieduże gumy. Zdarzało mi się już je łowić bliżej wiosny, na małe woblerki czy obrotówki na zalanych trawach, ale teraz to nowość. Brania bardzo agresywne ale sam hol to już przysłowiowy kawałek worka wyciągany z wody 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 nie brały i przestały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Cześć wszystkim , był ktoś ostatnio co tam bo pare dni odpusciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Ja mam zamiar jechać połowić z brzegu za sandaczem, podpowie ktoś z kolegów od jakiej strony najlepiej uderzyć? Do zbiornika mam 30 km ale jakoś nigdy nie poświęcałem mu zbyt wiele czasu, dlatego nie wiem jakie rejony się nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 ostatnio z brzegu widziałem siedzieli koło domku w strone lasu gdzie zynek miał starą wypozyczalnie mieli ryby na zywca,od domanic tez siedzą ale nie wiem w porcie na torach też siedzą bo jak sie woduje to widze 15 sierpnia wieczorem spływałem to gosciu na noc w porcie siadał ,rano przyjechałem to mówił ze miał 3 brania przez noc i jednego miał niestety ale w siatce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Witam.Jaka woda z tego że mokra i zielona?Da rady z brzegu coś po rzucać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandaczyk64 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Panowie dzieje sie coś na mietku bo dawno nie bylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Bolenie ,miliony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Bolen bolen i bolen????????????⛈⛈⛈ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Bolenie czy bolonki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Bolenie wszystkie roczniki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandaczyk64 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 A oprócz bolka idzie cos innego na spina trafic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) Nie mogą siatą odłowić tych boleni i zarybić Odry, albo lepiej Wisły? Każdy byłby zadowolony. Edytowane 24 Września 2017 przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 wystarczyłoby je przez tamę przerzucić - same spłyną do Odry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) Nie mogą siatą odłowić tych boleni i zarybić Odry, albo lepiej Wisły? Każdy byłby zadowolony.I wiesz jaki zaraz był by ferment że z siatą lecą?poza tym procz bolenia . Dostalo by się innym. Okoniom . Szczupaki itp. Więcej szkód niż pozytku . Jeśli faktycznie jest go za dużo to zmienić limity i wymiary na 1 sezon. Mistrzowie zapchaja szybko lodowki. I zas ferment .ze nawet bolka nima ... Edytowane 24 Września 2017 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Panowie, boleni jest za dużo? Czy innych drapieżników za mało?Byłem dziś na Mietku. Sandaczowców na łódkach wszelakiej maści kilkudziesięciu. Okoniowców na pirsie i okolicach też kilka osób. Do tego grunciarze z trupami i żywczarze. Taka presja na te bardziej szlachetne czyt. smaczne drapieżniki powoduje że niszę po nich wykorzystuje gatunek, który jest odrobinę trudniejszy do złowienia.Ograniczenie ilości boleni nastąpiłoby naturalnie w przypadku wzmożonych, poważnych zarybieniach selektami wraz z wprowadzeniem na kilka lat no-kill na drapieżniki. Może z wyjątkiem bolka. Efektem ubocznym takiej sytuacji byłoby świetne wędkarsko łowisko o cechach eldorado.Ale odwagi i myślenia przyszłościowego brak. I u PZW i u WĘDKARZY, co przyjmuję ze smutkiem. Bo nawet tutaj, padają głosy że jakichś ryb jest za dużo. Paranoja.Czasem zastanawiam się poważnie czy mówiący takie dyrdymały wędkarze widzieli ile potrafi być w zdrowej wodzie. Może czas robić takim wycieczki edukacyjne. Może chociaż z Youtuba skorzystajcie... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Danek. To, że wczoraj złowiliśmy ponad 20 boleni nie znaczy, że jest ich za dużo ! Miesiąc w tył było więcej, czyli coś z wody na stałe zawsze wyjedzie. Edytowane 25 Września 2017 przez Tomek O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Panowie powiem tak jezeli Pzw Wrocław nie zacznie regularnie zarybiac sandaczem tak jak to robi opole na tur... otmuch...zbiornika mietkowskiego on sie nie odrodzi jest taka duza populacja bolenia ze jezeli to co pływa w zbiorniku po tarle do jesieni zostaje zjedzone przez bolki .Takie pieniądze jakie wpływają do kasy pzw wrocław to powinni zadbac o to przeciez Mietków kojarzy przepraszam kojarzył z metnookim???????????????? Edytowane 25 Września 2017 przez jarodrozdek76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) W tym roku przy brzegu sam boleń taki 3-4 cm i to nie przeraża ich wielkość tylko ilość masakra jak nie wspomogą drapieżników to ekspansja będzie co roku ,nieraz jak jest tafla to strach na łodzi siedzieć tak biją gnaty po metrze (...) Edytowane 25 Września 2017 przez woblery z Bielska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Jeśli ktoś obraża użytkowników forum, to jest przycisk "zgłoś". Samodzielne reagowanie, zwłaszcza w obraźliwej formie nie jest właściwym postępowaniem. "Wymiany uprzejmości" na naszym forum nie tolerujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KODZAK1234 Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Panowie, boleni jest za dużo? Czy innych drapieżników za mało?Byłem dziś na Mietku. Sandaczowców na łódkach wszelakiej maści kilkudziesięciu. Okoniowców na pirsie i okolicach też kilka osób. Do tego grunciarze z trupami i żywczarze. Taka presja na te bardziej szlachetne czyt. smaczne drapieżniki powoduje że niszę po nich wykorzystuje gatunek, który jest odrobinę trudniejszy do złowienia.Ograniczenie ilości boleni nastąpiłoby naturalnie w przypadku wzmożonych, poważnych zarybieniach selektami wraz z wprowadzeniem na kilka lat no-kill na drapieżniki. Może z wyjątkiem bolka. Efektem ubocznym takiej sytuacji byłoby świetne wędkarsko łowisko o cechach eldorado.Ale odwagi i myślenia przyszłościowego brak. I u PZW i u WĘDKARZY, co przyjmuję ze smutkiem. Bo nawet tutaj, padają głosy że jakichś ryb jest za dużo. Paranoja.Czasem zastanawiam się poważnie czy mówiący takie dyrdymały wędkarze widzieli ile potrafi być w zdrowej wodzie. Może czas robić takim wycieczki edukacyjne. Może chociaż z Youtuba skorzystajcie...100% racji tylko jak PZW wprowadziło by takie coś jak piszesz to wędkarze wynieśli by ich, myślę ze to nie takie proste2 kwestia jest taka że to PZW wprowadziła taki stan rzeczy ,bo jak wodę spuszczają to przede wszystkim sandacz dostał po dupie ,boleń utrzyma się na metrowej wodzie, a oni pierwsze co wjebali milion bolenia przy braku innych drapieżników zrobił się kisiel i nie piszcie że ktoś zeżarł ,albo że nie smaczny czy nie smaczny bo to nie atlas kulinarny i do tego nudne .Po 5 latach PZW budzi się po porażkach na zawodach itp i wpuszcza sandacze takie po 30 cm :clappinghands: lepiej późno niż wcale, po 2 latach mamy 50 tki jest ok ,sandacze poszły na tarło i pierwszy raz od nastu lat mamy narybek sandacza, ale co z tego jak nie wiadomo ile przeżyje 1 rok bo nie będzie miał lekko ,jest nadzieja że się odbije.Ogólnie na wodzie luz i niech tak pozostanie jak byłeś w niedziele wiedzieć że na tym zbiorniku jak się ochłodzi na jesień wszyscy ruszają bo będzie brał pojeżdżą pojeżdżą i znowu będzie luz powiem że coś tam pływa ludzie którzy znają dobrze zbiornik i mają szczęście będą łowić i łowiąludzie którzy łowią ileś tam lat będą wiedzieli o czym piszepozdrawiam i zapraszam do dyskusji Edytowane 25 Września 2017 przez KODZAK1234 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Witam cos sie działo przez sobote i niedziele na mietku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodrozdek76 Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Pewnie brało tak jak dzisiaj???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Wszyscy cicho siedzą a przyznają się że brały dopiero jak przestaną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 W niedzielę u mnie kilka godz. z opony i jeden kruciak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi