Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

I tak wszyscy pływają na mocniejszych silnikach. Chociaż teraz to nie wiem, bo tylko raz w tym roku byłem na tym ścieku.

Czemu ściek ?

do10 km się nie czepiają pływam tam 15lat zawsze miałem 10km teraz 60 km i jest ok ,tych z 5 km zdecydowana mniejszość dlatego nie ma co dramatyzować ,ale wiadomo no mają prawo się przyczepić

• Like 1

Kolego count martin3z nie wiem co Tobie się przydarzyło na Mietkowie

że używasz takich brzydkich epitetów względem tego zbiornika ( syfiasty, ściek)

ale używając takich określeń obrażasz kolegów którzy tam łowią.....

Mietków nie jest żadnym ściekiem ani syfem, a ryby jakie tam są

nie jednego by zdziwiły. Jakość wody też jest dobra dlatego nie rozumiem tych

Twoich kąśliwych określeń.

Do zobaczenia na wodzie ;)

• Like 1

Kolego count martin3z nie wiem co Tobie się przydarzyło na Mietkowie

że używasz takich brzydkich epitetów względem tego zbiornika ( syfiasty, ściek)

ale używając takich określeń obrażasz kolegów którzy tam łowią.....

Mietków nie jest żadnym ściekiem ani syfem, a ryby jakie tam są

nie jednego by zdziwiły. Jakość wody też jest dobra dlatego nie rozumiem tych

Twoich kąśliwych określeń.

Do zobaczenia na wodzie ;)

Ło Matko Jezusowa, Królowo wędkarzy i orędowniczko dobrego słowa na temat Mietkowa...

Wybacz, że obraziłem... Jeśli już, to nie było to intencjonalne. Ściek to ściek, a ludzie to ludzie. Nie wiem dlaczego powiązałeś te dwa, tak różne pojęcia.

Szanuję wszystkich pływających, stacjonarnych wędkarzy, którzy tam łowią I do zobaczenia nad wodą!

Edytowane przez count_martin3z

Ten przepis z 5 km to istny debilizm życzę panom prezesom okręgów by od nowego roku musieli jeździć maluchami bo będzie bezpieczniej na drodze . Wystarczyłoby wprowadzić zakaz  wytwarzania fali  i nakazu nieprzekraczania prędkości 12 km/h  i wszystko  byłoby ok .

• Like 1

Po co w Polsce kupować i jeździć Ferrari skoro szybciej niż maksymalna prędkość malucha i tak nie wolno jeździć????gdyby na mietku znieśli ten zakaz było by tak jak na zbiorniku obok (Proszowice) czyli kto ma większy i kto szybciej, chociaż podobno tam też jest ograniczenie. Ograniczenie do 12 km/h było by ok, tylko musiały by być fotoradary na wodzie????

To ciężki temat. Generalnie do każdego pomysłu należałoby stworzyć i wprowadzić odpowiednie przepisy i narzędzia weryfikujące. A o takowe na wodzie cieżko. Wiadomo ze moc sie przydaje szczególnie przy ucieczce przed załamaniem pogody, ale niestety wiele takich co tą moc wykorzystuje do robienia głupot.

Moim zdaniem to funkcjonarisz powinien mieć możliwość prawną do ocenienia danej sytuacji i zachowania sternika oraz w kolejnym kroku nałożenia odpowiedniej kary (wiadomo, że musieliby jakieś szkolenia nowe przechodzić). Juz kiedyś mówili w TV ze chcą policjantom dołożyć do ekwipunku kamerki - to tez by pomogło.

Nie raz widziałem jak jakiś fan filmu Szybcy i Wściekli wpływał na pewnym gazie miedzy łodki wędkarzy, robiąc mega fale i mając wszystkich innych w ciężkim poważaniu.

Edytowane przez Hermano

Na Mietkowie miałem aż dwie kontrole od 4 lat. Ostatnio z Panem obrażalskim Rafałem, a policja prócz zezwolenia nie sprawdzała nic. Nic kompletnie.

Dokumenty z zrejestrowanym pontonem mieli w moim pozwoleniu i zerkneli w ten papier,poza tym żarówiasto pomarańczowy kapok leżący w pontonie odrazu widzieli(bo trudno go  nie zauważyć).Do tego jak byk zamontowana 2 kg gasnica do pawezy i apteczka pod gumka,wszystko widoczne gołym okiem,do tego nowy silnik Yamacha 5KM ! To do czego mieli się przyczepic skoro wszystko widzieli jak na tacy,nawet zakrzywiony pręt mam przyklejony do wiosła który robi za pseudo bosak to co jeszcze by mieli sprawdzac skoro wszystko dla nich bylo jasne.pozdrawiam kolege

Dokumenty z zrejestrowanym pontonem mieli w moim pozwoleniu i zerkneli w ten papier,poza tym żarówiasto pomarańczowy kapok leżący w pontonie odrazu widzieli(bo trudno go nie zauważyć).Do tego jak byk zamontowana 2 kg gasnica do pawezy i apteczka pod gumka,wszystko widoczne gołym okiem,do tego nowy silnik Yamacha 5KM ! To do czego mieli się przyczepic skoro wszystko widzieli jak na tacy,nawet zakrzywiony pręt mam przyklejony do wiosła który robi za pseudo bosak to co jeszcze by mieli sprawdzac skoro wszystko dla nich bylo jasne.pozdrawiam kolege

Pozdrawiam również...

Cholera zapomnialem jeszcze dopisac że "Pan Rafał obrażalski"o którym pisał kolega @ count_martin3z to ja,tylko że napewno nie"Pan"bo na Pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze.Ja niestety nie mam ani jednego,ani drugiego.Pozdro dla kolegów wędkarzy pływających po Mietkowie i do zobaczenia nad tą piękną wodą bo "ściekiem" tego napewno bym nie nazwał.

Cholera zapomnialem jeszcze dopisac że "Pan Rafał obrażalski"o którym pisał kolega @ count_martin3z to ja,tylko że napewno nie"Pan"bo na Pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze.Ja niestety nie mam ani jednego,ani drugiego.Pozdro dla kolegów wędkarzy pływających po Mietkowie i do zobaczenia nad tą piękną wodą bo "ściekiem" tego napewno bym nie nazwał.

Dla mnie ściek I póki nikogo nie obrażam, bo daleko mi do tego myślą jak i czynem, zastanawiam się po co kruszycie kopie... To tylko nomenklatura.

Wygląda na to że jutro Mietków dostanie zastrzyk "szlachetnych" rybek :wacko:

Pzw Opole chociaż przyznało się do błędu wpuszczenia boleni do zbiorników

zaporowych, znieśli limit i okres ochronny.

A tu dalej betonik, ale co tam, przecież gdzieś trzeba upłynnić narybek.....

http://www.pzw.org.pl/wroclaw/cms/22686/zarybienia????

Obwód rybacki zb. Mietków na rz. Bystrzyca nr 3 – zarybienie boleniem (narybek) 22.11.17r. Mietków

A sandacz , okoń i szczupak ??? Nie lepiej karpia, karasia i bolenia 

... i suma powinieneś dodać.

Zapewne okręg obserwował presję na sandacza i szczupaka i wyszedł z założenia że skoro tyle osób je łowi to musi ich być na gęsto. Więc zarybia tym, czego wędkarze nie łowią bo zapewne jest ich za mało aby "się opłacało"  :D

Także prawdopodobnie jak zaczniecie łowić bolenie i sumy, zaczną wpuszczać sandacze i szczupaki. Ot taka pokrętna, przekorna, logika :D

Rece opadają co oni robią tysiące boleni a oni jeszcze nim zarybiają a gdzie sandaczyki szczupaczki ... kur.... macza

zarybiają tym co jest w zbiorniku, bo jak im udowodnią że ryba nie została wpuszczona skoro jest, a papier wszystko przyjmie, ha, ha

stara praktykowana metoda betonów...

• Like 1

Gość Hans Kloss

Zarybia się takim narybkiem którego wyhodowanie największy zysk przynosi. Czyli najłatwiejszymi gatunkami......

Proceder trwa już od dawna a prostaczkowie wciąż gotowi winę za brak szlachetniejszych gatunków drapieżników zrzucać na "kłusoli". Tymczasem prawda jest brutalna- takiego kłusownictwa jakie odbywało się na sandaczu w latach 80tych i 90tych na wodach okręgu wrocławskiego (idę o zakład że nie tylko) obecnie ze świecą szukać, a mimo to była to dla spinningisty "ryba pierwszego kontaktu" z tego prostego powodu że prowadzone były, z tego co mi wiadomo,  regularne zarybienia tym gatunkiem. Potem przestawiono się w zarybieniach (zysk!) na "sportowego" bolenia którego dodatkową cechą jest to, że z upodobaniem pochłania wszelki narybek a nie tylko ukleję, skutecznie ograniczając liczebność także naturalnego przychówku okoniowatych i szczupaka. Paskud jest niejadalny a więc  większość wędkarzy po złowieniu zwraca go naturze, nieświadomie pogłębiając nierównowagę w populacji drapieżników.

Edytowane przez Hans Kloss
  • Like 1