Skocz do zawartości

wiesci z Mietkowa

dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda na to że bolki już rozpłynęły sie po całym zbiorniku bo przy ujściu Bystrzycy dziś nie było po nich śladu za to widziałem 3-4 ataki przy samej zaporze czołowej.

W tamtym roku też tak szybko sie rozpłynęły? - myślałem że dłużej sie trzymają "na wyspach".

Niech PZW same się podłączy pod 220V to może zaczną używać mózgu... Chciałbym zobaczyć ten odłów, a tu ani relacji ani informacji o planowanym odłowie, a wiadomo jak nie ma informacji to wiadomo, że coś chcą ukryć i zarobić na rybach :angry: .

• Like 1

Martin dalej nie kumam ,ja o zarybieniu boleniem, gdzie sam się zdziwiłeś ;)jak znowu wjebali 5 t

a ty o funkcji zbiornika ,logiczne dla mnie jest że jak będzie zagrożenie powodziowe to wodę zdoją ,ale nie logiczne jest wpuszczanie dalej bolca do wody pełnej bolca ;)

,a pzw jest gospodarzem wody biorą za to kasę i to nie małą to niech robią to z głową.

Prywatnie bym ci powiedział jak nasi sąsiedzi zagospodarowali wodę i można tylko z głową ,ale to nie na forum

To się chyba nie zrozumieliśmy ;-)

Najskuteczniejsza przynęta na żywca?...czerwona welonka...wędkarskie pedalstwo, poopierane wędki z zestawami szarpakowymi o auta...co w tym dziwnego. Szarpanie leszczy na wachadłowki, no co panie...? same się zaczepiają, przecież bolenie łowie.

Po niedzielnym rekonesansie ... rzygać do dzisiaj mi się chce... Pseudo wędkarskie pedały. Nie obrażając pożądnych ????nikomu nie szkodzacych panów innej orientacji

Byłem w niedziele tak jak kolega miras mówi  opadają ręce co te stare dziadki wyrabiają a gdzie ku....... straż i policja jest ,straz będzie w czerwcu bedą pytac czy masz apteczke bosak 20 m liny ale jak trzeba postraszyć tych zajebanych mięsiarzy to ich nie ma.wiadomo niedziela cała plytka woda obstawiona i wszyscy na te leszcze bidne koszyki z zanętą   lecą w tarliska ale nic a woda sie gotuje to trza zapiąc woblera z kotwicą jak na dorsze teraz to na pewno leszcz wezmie .....szkoda słów

Byłem w niedziele tak jak kolega miras mówi  opadają ręce co te stare dziadki wyrabiają a gdzie ku....... straż i policja jest ,straz będzie w czerwcu bedą pytac czy masz apteczke bosak 20 m liny ale jak trzeba postraszyć tych zajebanych mięsiarzy to ich nie ma.wiadomo niedziela cała plytka woda obstawiona i wszyscy na te leszcze bidne koszyki z zanętą   lecą w tarliska ale nic a woda sie gotuje to trza zapiąc woblera z kotwicą jak na dorsze teraz to na pewno leszcz wezmie .....szkoda słów

@jarodrozdek76, a zadzwoniłeś na Straż/Policję ? Jeśli nie to nie narzekaj. Wiadomo, że ze względów Twojego bezpieczeństwa z bydłem lepiej nie zadzierać, ale wykonać telefon z informacją o kłusownictwie to Twój OBOWIĄZEK !!!

Jeśli tego nie zrobiłeś, jesteś współwinnym tej rzezi ryb, niestety.... :(

Nie możemy pozostawać bierni na coś takiego.... Szkoda tych ryb...

Straż rybacka tu nic nie zdziała, bo spiningowac przecież można, przynęty też mają legalne, tych których ja okurat widziałem wypuszczali te leszcze ,ale celowo je podczepiali... Z soboty na niedzielę była straż ...wynik , 20 mandatów, w większości za połowy na 3-4 wędki, na żywca , na welonki???? .

Rozwiązanie jest jedno, i myślę , że wiele osób się pod tym podpisze. Będzie to oczywiście na szkodę uczciwych wędkarzy... całkowite wyłączenie tej części zbiornika z wędkowania do końca kwietnia. Inaczej tego pedalstwa się nie zwalczy...

• Like 1

W Listopadzie jak co pare lat został wpuszczony do zalewu szczupak  , nie było tego za wiele ale niestety miarowy ,mądre glowy zamiast rozwieść go po zbiorniku to wysypali w porcie na kamienie  szczuply nie sandacz nie rozplynie sie po zbiorniku tylko zostal w porcie  ,w tydzien wyłapali go widzialem jak splywałem te same osoby jak byłem na łódce , a potem pytanie czemu nie zarybiają ......traz dokonczą robote w maju i po szczupaku.. 

• Like 3

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...